Τελευταία νέα 04-09-2013 (ανανεώνεται συνεχώς)

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013 08:05

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 04-09-2013, Upload time: 11:05 π.μ.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι, από τα μέχρις στιγμής υπάρχοντα στοιχεία, μεγάλος αριθμός Συνταξιούχων Ανασφάλιστων Υπερηλίκων με χώρα γέννησης την Ελλάδα, που ήταν υπόχρεοι να υποβάλλουν δικαιολογητικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4093/2012 μέχρι 23-8-2013, δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση αυτή. Προς αποφυγή δημιουργίας αναστάτωσης σε συνταξιούχους που για λόγους αντικειμενικής δυσκολίας δεν υπέβαλαν τα δικαιολογητικά, παρατείνεται εκ νέου η ημερομηνία υποβολής και ορίζεται ως τελευταία προθεσμία η 27-9-2013. Επισημαίνεται ότι αν δεν υποβληθούν τα δικαιολογητικά μέχρι την ημερομηνία αυτή, θα ανασταλεί από 1-11-2013 η καταβολή της σύνταξης.

———————————————-

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

H καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (Ν 4093/2012) και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών (Ν 4141/2013) ΟΓΑ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 σε 126.802 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους. Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 43.833.669,81€. Θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους δικαιούχους, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων που θα διαβιβάζεται στον Οργανισμό από την Γ. Γ. Π. Σ. Όπως είναι γνωστό, δικαιούχοι είναι πλέον και όσοι έχουν ένα παιδί και πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Νόμος. Ο ΟΓΑ ενημερώνει για μία ακόμη φορά ότι αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μετά την φορολογική τους δήλωση και το έντυπο Α21 μέσω του TaxisNet της Γ. Γ. Π. Σ.

————————————————

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη ΔΕΘ για άλλη μια φορά τα Συνδικάτα κινητοποιούνται. Διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 7 Σεπτέμβρη 2013 στη Θεσσαλονίκη, στις 6 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Το συνδικαλιστικό κίνημα της Αρκαδίας, στο αγωνιστικό αυτό ραντεβού, θα δώσει το δικό του παρών. Θα ενώσει τη φωνή του με τους εργαζόμενους από όλη τη χώρα. Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας θα δρομολογήσει λεωφορείο για τη Θεσσαλονίκη. ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι εργαζόμενοι να δηλώσουν την συμμετοχή τους στα Σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο. Αναχώρηση: Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 7:15 το πρωί από Μεγαλόπολη και στις 8:00 το πρωί από Τρίπολη. Επιστροφή: Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου το πρωί από Θεσσαλονίκη. Δηλώσεις Συμμετοχής: Τηλ.: 2710-22.22.18, 6937 052.880, 6937 059.919.

———————————————-

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Αρκαδίας επισημαίνει τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα εντείνεται ο ρυθμός με τον οποίο δεχόμαστε χτυπήματα. Τίποτα στη φετινή χρονιά δεν μοιάζει με την περσινή ούτε στα εργασιακά ούτε στα εκπαιδευτικά και πάνω από όλα στον αριθμό των συναδέλφων. Οι απολύσεις συναδέλφων έφτασαν τις 2200, ανακοίνωσαν και άλλες που δεν έχουν υλοποιηθεί. Πολλοί μαθητές ξεκινάνε την χρονιά με όλους τους καθηγητές τους απολυμένους. 3500 συνάδελφοι αναγκάστηκαν σε μετατάξεις με αδιαφανείς διαδικασίες. Η χρονιά ξεκινάει και το νομοσχέδιο που ρυθμίζει την λειτουργία των σχολείων δεν έχει ψηφισθεί ακόμα. Επειδή αυτά που μας  “υπόσχονται” είναι χειρότερα,  πρέπει να σταθούμε και να συλλογιστούμε που οδηγεί αυτή η κατάσταση. Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα και την συλλογική δράση. Αρκεί να συντονιστούμε όλοι μαζί. Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ σας καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 5/9, ώρα 18:00 στο 4ο ΓΕΛ Τρίπολης. Εκεί θα ενημερωθούμε,  θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα προχωρήσουμε σε αποφάσεις. Με αίσθηση ευθύνης και συναδελφική αντίληψη. Θα είμαστε όλοι εκεί.

———————————————–

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Τρεις συναντήσεις για μαθητές που φέτος ξεκινούν την Πρώτη Γυμνασίου με τίτλο ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αρκαδίας. Η μετάβαση από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο, σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των παιδιών. Πολλές φορές φέρνει μαζί της άγχος, φόβους και αγωνίες, που σε συνδυασμό με την εφηβεία που ήδη βιώνουν, τα παιδιά δυσκολεύονται να διαχειριστούν. Με τη συμμετοχή τους στις συναντήσεις θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλα παιδιά που βρίσκονται στην ίδια ηλικία, να συζητήσουν, να διαλύσουν φόβους που ίσως έχουν, να εξοικειωθούν με την αλλαγή και τα συναισθήματα που τη συνοδεύουν και να προχωρήσουν δημιουργικά στη νέα σχολική χρονιά, αποκτώντας νέες θετικές εμπειρίες. Ημερομηνίες συναντήσεων: Τρίτη 3, Τετάρτη 4, Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2013 και ώρα 11.00 – 12.30 το πρωί. Χώρος συναντήσεων: Κέντρο Πρόληψης, Αποστολοπούλου 2, Τρίπολη, τηλ. 2710 235.243 (πρωινές ώρες).

————————————————-

ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το μήνα Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν νέα προγράμματα εκμάθησης ελληνικών σε μετανάστες επιπέδων Α1 και Α2. Τα μαθήματα εάν υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον μπορούν να υλοποιηθούν σε όλο το Νομό Αρκαδίας. Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο. Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι μετανάστες τις γνώσεις για την ομαλότερη ένταξη τους στην κοινωνία. Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών ), Α2 (διάρκειας 175 ωρών),

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει: *Να συμπληρώσουν μια αίτηση συμμετοχής *Να προσκομίσουν φωτοτυπία διαβατηρίου *Φωτοτυπία άδειας παραμονής (όσον αφορά τους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν χρειάζεται άδεια παραμονής). Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν. Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Τριπόλεως (Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού, Τρίπολη, τηλ. 2710 – 23.25.24 / 2710 – 23.44.34, καθημερινά εκτός Πέμπτη και ώρες: 09:30 π.μ.-12:30 μ.μ. Υπεύθυνος προγράμματος: Σπυρόπουλος Ηλίας).

———————————————–

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), στα πλαίσια εφαρμογής των σκοπών της, εκτός από την επιστημονική δραστηριότητά της, κύριο στόχο έχει και την προσφορά κοινωφελούς έργου στο ευρύτερο κοινό. Ειδικά σήμερα, λόγω της οικονομικής κρίσης, η κοινωνική προσφορά κρίνεται επιτακτική, όσο ποτέ άλλοτε.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕΑΜ, με χορηγό τον ΟΠΑΠ, οργανώνει εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ενημέρωση και αφύπνιση των γυναικών, για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Το πρόγραμμα απεκλήθη «Η πρόληψη σώζει ζωές» και περιλαμβάνει ενημέρωση του κοινού, ψηλάφηση μαστού όσων γυναικών το επιθυμούν και υπερηχογραφικό έλεγχο, όπου κριθεί αναγκαίο, καθώς και εκτέλεση 50 μαστογραφιών ανά εκδήλωση (σε οικονομικά αδύναμες γυναίκες). Οι μαστογραφίες θα γίνουν στα ιδιωτικά ιατρεία της Τρίπολης. Έτσι, η ΕΕΑΜ οργανώνει στην Τρίπολη ημερίδα, η οποία θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού κέντρου Τρίπολης. Η αυξημένη συμμετοχή, θα αποτελέσει κίνητρο για την πραγματοποίηση ανάλογων δραστηριοτήτων στο μέλλον.

————————————————

ΤΟ 3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ

Η Προσκοπική Κίνηση, αποτελεί μια εναλλακτική, πάρα πολύ σημαντική απασχόληση για τους νέους, που στόχος της είναι η διαπαιδαγώγησή τους και η προετοιμασία τους για μια αρμονική και ουσιώδη κοινωνική ένταξη. Με μέσο μας το παιχνίδι, την περιπέτεια και τις δράσεις ζούμε, προστατεύουμε και εναρμονιζόμαστε με τη φύση, προσφέρουμε στην κοινωνία και στο συνάνθρωπο, ανακαλύπτουμε και καλλιεργούμε τις τεχνικές και πνευματικές μας δεξιότητες και αναπτύσσουμε ισχυρούς δεσμούς φιλίας που κρατούν για μια ζωή.

*Κλάδος Λυκοπούλων (από 7 έως 11 ετών) *Κλάδος Προσκόπων (από 11 έως 14 ετών) *Κλάδος Ανιχνευτών (από 14 έως 17 ετών) *Προσκοπικό Δίκτυο (από 18 έως 30 ετών) και ενήλικες όλων των ηλικιών, για μια πολύ δημιουργική απασχόληση! Έλα κι εσύ στην όμορφη και ζωντανή Προσκοπική μας οικογένεια! Πάνω από 25.000.000 πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο και πάνω από 28.000 πρόσκοποι στην Ελλάδα σε περιμένουν για δράσεις. ΕΓΓΡΑΦΕΣ από Τετάρτη έως Παρασκευή 19:00 – 21:00, Β. Οικονομίδου 25, τηλ. επικοινωνίας: 2710 22.37.39.

———————————————–

Η «ΕΛΕΝΗ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Μετά την θριαμβευτική πορεία σε 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, η «ΕΛΕΝΗ» των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και Αγρινίου παρουσιάζεται στην Καλαμάτα, για μια και τελευταία φορά, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00 μ.μ, στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, ολοκληρώνοντας τις παραστάσεις στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαϊδης. Μουσική: Νίκος Ξανθούλης. Σκηνικά-Κοστούμια: Ν. ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ, Χορογραφία: Α. ΣΤΕΛΛΑΤΟΥ, Φωτισμοί: Ε. ΝΤΕΚΩ, Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Τσαπόγας.

Πρωταγωνιστούν: Πέμη Ζούνη – Αντώνης Καφετζόπουλος, Νίκος Αρβανίτης, Αντώνης Καρυστινός, Νίκη Παλληκαράκη, Γιάννης Κοτσαρίνης, Γιώργος Τσαπόγας. Χορός: Νίκη Παλληκαράκη, Ευγενία Μαραγκού, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Ηλέκτρα Καρτάνου, Κατερίνα Φωτιάδη, Εύα Κάρτσακλα, Μαρία Τζάνη, Νίκη Αναστασίου, Εύη Γιαννακοπούλου. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 15,00€, Φοιτητικό-Ομαδικό:12,00€, Ανέργων: 10,00€.

————————————————

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις «Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας» που διοργανώνουν το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και η FutureLibrary, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και το μόνο που χρειάζεται για την προεγγραφή είναι, να επικοινωνήσετε με τη βιβλιοθήκη στο τηλέφωνο 2710 224.238 και να δηλώσετε ημερομηνίες συμμετοχής, ονοματεπώνυμο κι ένα τηλέφωνο. Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, 6 το απόγευμα με 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούργια βιβλία της βιβλιοθήκης, με τίτλο: «Η σκακιέρα των βιβλίων», με την Έλενα Νικολοπούλου, για παιδιά ηλικίας 7 ετών και πάνω. Με προεγγραφή (παιδικό τμήμα στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης). Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, 6 το απόγευμα με 8 το βράδυ, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει «Τα διάσημα άσπρα ζώα της Λογοτεχνίας», με ανάγνωση βιβλίων και παρουσίαση των αναγνώσεων. Συντονίζει η Έλενα Νικολοπούλου. Για παιδιά 7 ετών και άνω, με προεγγραφή. Παιδικό τμήμα στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

————————————————

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ

Η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, προκηρύσσει τον «58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό» της, για τη συγγραφή βιβλίων για παιδιά. Ο διαγωνισμός αφορά, μεταξύ άλλων, την απονομή βραβείου, που αντιστοιχεί σε βιβλία αξίας €300, σε μαθητικό έντυπο, περιοδικό ή εφημερίδα που εμφανίζει περιοδικότητα στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς. Τα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να διαγωνιστούν για το βραβείο αυτό, θα πρέπει να αποστείλουν από 5 αντίτυπα όλων των τευχών της σχολικής περιόδου 2012-2013 ή το αντίστοιχο περιεχόμενο σε 5 cd. Επιπλέον, στο διευρυμένο πλαίσιο των σχολικών εντύπων, γίνονται δεκτά ημερολόγια και έντυπα που αποτυπώνουν σχολικές δραστηριότητες (περιβαλλοντικά προγράμματα, αγωγή υγείας, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α.). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών στο διαγωνισμό η 1η Οκτωβρίου, με απλό ταχυδρομείο (όχι συστημένα – όχι κούριερ), στη διεύθυνση: Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, Μπουμπουλίνας 28, Τ.Κ. 106 82, Αθήνα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 77.57.233 (Ελένη Τσιάλτα, email: tsialtaeleni@gmail.com) και 210 27.16.238, 6972 899.499 (Ζαχ. Καραβά, email: karavaxara@yahoo.gr). Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2013 στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό στο: http://www.womensliteraryteam.blogspot.gr/.

———————————————–

 

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΣΤΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας, την ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής, στις 6:30 το απόγευμα, θα ψαλεί Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου. Στη συνέχεια θα τελεστεί ιερά αγρυπνία, μέχρι τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα.

———————————————–

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΑΓΟΥΝΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Θρησκευτικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Δραγούνι Κυνουρίας, το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Σεπτεμβρίου, από την ενορία Μεσορράχης Καστρίου Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 7:15 το απόγευμα, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, απόν τις 7:15 το πρωί, θα τελεστούν ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

———————————————–

 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑ

Εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην κοινότητα Βάστα του δήμου Μεγαλόπολης, στις 10 & 11 Σεπτεμβρίου, κατά την εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Θεοδώρας της εν Βάστα. Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής, στις 6:30 το απόγευμα, θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής, στις 7:00 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και στις 9:00 το πρωί, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

———————————————-

 

ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης, θα συμμετάσχει στην «17η Συνάντηση για την διάσχιση του Φαραγγιού του Ασωπού», που διοργανώνει ο Ε.Ο.Σ. Λαμίας και η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 07 – 08 Σεπτεμβρίου 2013. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων, με την άμεση συμπαράσταση του Συλλόγου Απανταχού Σκαμνιωτών «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ». Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Λαγοπάτη 43, το πρωϊ και το μεσημέρι του Σαββάτου 7-9-2013 (ανάλογα με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των συμμετεχόντων).

ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΑΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του συλλόγου έως την Τετάρτη 4-9-2013 καθώς και στα τηλέφωνα 2710-232243, 6974219674. Επίσης, πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, www.eostripolis.gr.

Διαβάστε το πρόγραμμα ΕΔΩ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟ Ο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Φιλικό παιχνίδι θα δώσει την Τετάρτη το απόγευμα στις 17:30 ο Παναρκαδικός, με αντίπαλο τον Παναργειακό. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους.

———————————————-

ΜΕΓΑΛΗ Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ

Η ζήτηση των εισιτηρίων διαρκείας του Παναρκαδικού, είναι πολύ μεγάλη. Για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων, έχουν οριστεί 4 σημεία πώλησης, που μπορούν να αγοράσουν: Η καφετέρια στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου SAINT BILL’S, Ασφάλειες Νακόπουλος στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, Κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην ΙΒ’, Καφετέρια HALL στην ΙΒ’.

————————————————

ΠΟΠΑΝΤΙΤΣ: «ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!»

Ο Σέρβος Μάρκο Πόπαντιτς θα είναι ο ξένος παίκτης του Αρκαδικού και αυτός που θα αναλάβει το βάρος στο σκοράρισμα από την περιφέρεια, μαζί με τους Κοψαύτη, Προδρόμου. Ο Πόπαντιτς που θεωρείται εξαιρετικός σουτέρ, είναι γεννημένος στις 30 Αυγούστου 1989 και μάλιστα πριν λίγες ημέρες γιόρτασε τα 24ά γενέθλια του μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του Αρκαδικού στο γήπεδο. Ο Πόπαντιτς πραγματοποίησε πολύ καλή σαιζόν την περσινή αγωνιστική περίοδο στην Α1 κατηγορία της Σερβίας με τη Σμεντερέβο, έχοντας 15 πόντους, 2.6 ασίστς και 1.1 κλέψιμο μέσο όρο με 85% ευστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, 50% ευστοχία στα δίποντα και 34% στα τρίποντα. Ο Πόπαντιτς έχει αγωνιστεί ακόμα στη Σερβία με τον Ερυθρό Αστέρα και την Ταμίς, στην Ισπανία με τη φανέλα της Τορελοντόνες και την Βουλγαρική Μπάλκαν.

———————————————–

TENNISCUPSUNDAYFUNΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ

Από την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, η χρέωση των γηπέδων του TennisCupTripolisείναι μειωμμένη και διαμορφώνεται στα €4 την ώρα/άτομο (επιπλέον χρέωση €1,5/άτομο στα φώτα). Το bonusτου ενός δωρεάν παιχνιδιού στα έξι, ισχύει κανονικά. SundayFun– TennisCupκάθε Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ΔΩΡΕΑΝ τένις για όλους, χωρίς χρέωση γηπέδων. Σας περιμένουμε να απολαύσετε το αγαπημένο σας άθλημα στο TennisCup. Επικοινωνία: TennisCupTripolis, Άγιος Κωνσταντίνος – Τρίπολη, 1,5 χλμ. Τρίπολης – Πύργου (όπισθεν CarrefourΜαρινόπουλος), τηλέφωνο: 6940 866.856. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή, 9 το πρωί με 11 το βράδυ.

———————————————–

9ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΑΠΙΝΤ

Το 9ο Σκακιστικό τουρνουά ΡΑΠΙΝΤ της ΕΣΣΠΕΠ θα διεξαχθεί στο καφέ «ΛΑ ΛΟΥΝΑ» στο παράλιο Άστρος, το διήμερο 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2013. Αγώνες σιμουλτανέ θα γίνουν στις 6 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΤΡΟΥΣ.-Ε. Σ. Σ. ΠΕ. Π.-ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ.

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: ΚΑΦΕ «ΛΑ ΛΟΥΝΑ» ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: ΕΛΒΕΤΙΚΟ 7 ΓΥΡΩΝ, ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ FIDE ΚΑΙ ΕΣΟ. ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΛΟ ΡΑΠΙΝΤ.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 25 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑ ΠΑΙΚΤΗ, ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΙΣΟΒΑΘΜΩΝ (αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους), 2. ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ, 3. ΜΠΟΥΧΟΛΤΣ, 4. ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΙΚΩΝ, 5. ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ.        

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: ΚΟΥΤΙΒΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: ΘΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Τ.Ε.Δ. ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

* Σχεδόν καθαρός καιρός θα σημειωθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27oC.

* Αυξημένη συννεφιά θα σημειωθεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28oC.

* Σχεδόν καθαρός καιρός θα σημειωθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη