Τελευταία νέα 09-10-2014 (ανανεώνεται τακτικά)

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014 09:36

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 09-10-2014, Upload time: 13:08

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, στις 8.10.2014 το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, ένας 54χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου. Επίσης, συνελήφθη, στις 8.10.2014 το πρωί, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 48χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα φυτό και ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 26,8 γραμμαρίων.

————————————————–

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

Συνελήφθη, στις 8.10.2014 το πρωί, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 32χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, στις 7.10.2014 το μεσημέρι, αφαίρεσε από όχημα ημεδαπής, ένα κόσμημα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Επιστολή για την άμεση συγκρότηση της διαπαραταξιακής επιτροπής που θα πραγματοποιήσει αυτοψία στη θέση Άγιος Νικόλαος, στο Βασιλίτσι του Δήμου Πύλου – Νέστορος, για το «έργο προστασίας της ακτής από διάβρωση εντός της θάλασσας και σε απόσταση από την ακτή, δημιουργία μεμονωμένου αγκυροβολίου εντός της θάλασσας και τεχνητών υφάλων στον πυθμένα της θάλασσας» απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου στους επικεφαλείς των παρατάξεων. Στην επιστολή επισημαίνεται η αναγκαιότητα άμεσης σύστασης της επιτροπής, ώστε να καταθέσει το πόρισμά της, να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση το συντομότερο και να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επισημαίνεται επίσης ότι έχει ήδη αποσταλεί έγγραφο στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να μην προβεί σε καμία ενέργεια αποφασιστικού χαρακτήρα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προτού γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.    

————————————————–

Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ: «ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ»

Την ανάγκη υιοθέτησης νέας θεώρησης και περιφερειοποίησης των πολιτικών του Υπουργείου Πολιτισμού για τη διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε συνάντηση εργασίας για την παρακολούθηση των έργων πολιτισμού ενταγμένα στο ΕΣΠΑ με την Ειδική Υπηρεσία Τομέα Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τους Προϊσταμένους των Προϊστορικών, Κλασσικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Πελοποννήσου. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ότι δεν θα επιτρέψει την εμπλοκή ΜΚΟ ή εξωθεσμικών οργάνων στη διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος στην Πελοπόννησο και ταυτόχρονα πρότεινε τη δημιουργία ενός σχεδίου εκσυγχρονισμού της σήμανσης των μνημείων, το οποίο θα υπακούει σε μια ολοκληρωμένη αντίληψη προβολής και διασύνδεσής τους.

«Το κρίσιμο στοιχείο στη διαχείριση του πολιτιστικού μας αποθέματος είναι η εμπλοκή τους στην περιφερειακή μας οικονομία, όπως άλλωστε προβλέπεται στον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας», τόνισε ο κ. Τατούλης και ζήτησε, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, την κατάρτιση πίνακα έργων προτεραιότητας κοινής αποδοχής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Πολιτισμού. 

—————————————————

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΗ ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ

Ενημερώνονται οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, τα μέλη αυτών, καθώς και οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων των Δημοτικών Ενοτήτων Τεγέας και Σκιρίτιδας, να παρευρεθούν στις προγραμματισμένες συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την 9η Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη,  στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων. Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το εξής: Ώρα 16.00 Δ.Ε Τεγέας, στο Στάδιο, Ώρα 18.00 Δ.Ε Σκιρίτιδας, στη Βλαχοκερασιά. Η θεματολογία της σύσκεψης είναι όπως και σε όλες τις υπόλοιπες Δ.Ε, η ενημέρωση για τον τρόπο Διοίκησης που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοτική Αρχή καθώς και για τον τρόπο κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος.

—————————————————-

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ

Η πρόταση του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της απάντησης στην επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκει σημαντική απήχηση και αποδοχή στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους, στις γυναίκες, στη φτωχή αγροτιά, στους φοιτητές και σπουδαστές. Πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς, συζητήσεις, συσκέψεις στις γειτονιές, στα χωριά,  που συμβάλλουν στην προσπάθεια συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στις 12 στο Σύνταγμα. Καλούμε κι’ άλλα συνδικάτα, μαζικούς φορείς να συζητήσουν συλλογικά τη μαζική συμμετοχή τους. Μέχρι τώρα έχουν ήδη πάρει αποφάσεις συμμετοχής 436 Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών.

—————————————————-

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια καλεί τα μέλη του σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10-10-2014 και ώρα 18.00, στο γραφεία του στον ΑΗΣ Α’, με θέματα: *Απολογισμός της μέχρι τώρα δράσης του Σωματείου *Εκλογή Εφορευτικής επιτροπής *Τροποποίηση του Καταστατικού.

—————————————————

ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ 124 ΠΒΕ

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στην πίστα ορκωμοσίας της 124 ΠΒΕ, θα λάβει χώρα η τελετή ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2014 Ε’ ΕΣΣΟ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, 9:40 Προσέλευση πομπής Ιερού Ευαγγελίου, 9:45 Άφιξη Διοικητή 124 ΠΒΕ, 9:50 Πέρας προσέλευσης επισήμων, 10:00 Άφιξη τιμωμένου προσώπου *Επιθεώρηση παρατεταγμένων τμημάτων *προσέλευση Πολεμικής Σημαίας στο κέντρο της παράταξης *Ιεροτελεστία *Ορκωμοσία *Προσευχή *Αποχώρηση πομπής Ιερού Ευαγγελίου *Ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής Διοικητού 124 ΠΒΕ *Μετακίνηση Σημαίας στο δεξιό της παράταξης *Αποχώρηση Τιμωμένου Προσώπου *Αποχώρηση Επισήμων *παρέλαση *Παράθεση Δεξίωσης στη Λέσχη Αξιωματικών.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΤΤΕΝΑΜ

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι εισιτήρια για την 3η αγωνιστική ημέρα των ομίλων του Europa League με την TOTTENHAM HOTSPUR στο γήπεδο White Hart Lane του Λονδίνου, θα προπωλούνται από την Μπουτίκ της ΠΑΕ στο γήπεδο «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» καθημερινά 11.00 π.μ. με 5.00 μ.μ. Εισιτήρια θα διατίθενται και από το εκδοτήριο της Θύρας 1 του γηπέδου, μία ώρα πριν τον φιλικό αγώνα του Σαββάτου με την ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Τιμή εισιτηρίου: 32€

————————————————-

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

Με την σχεδόν καθολική στήριξη των συναδέλφων του προέδρων από το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας, Γιώργος Μποροβήλος, εξελέγη μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, ως εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ.

————————————————

ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Φιλικό αγώνα θα δώσει ο Αστέρας το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με τον Πανιώνιο. Η φιλική αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17.00 και θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για δοκιμές, αλλά και για να παραμείνει η ομάδα του Αστέρα σε καλό αγωνιστικό ρυθμό κατά την διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος.

————————————————-

O AΡΚΑΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αντιπροσωπεία του Αρκαδικού που αποτελούνταν από τους παίκτες της ομάδας Στέφαν Τζόρτζεβιτς, Άκη Καλλινικίδη, Στέλιο Αναστασάκη, Γιώργο Κωνσταντίνου και Παναγιώτη Μάλλιο, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που έγιναν στα πλαίσια της καθιέρωσης της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις σχολικές μονάδες δραστηριότητες με θεματικό  άξονα για  το σχολικό έτος  2014-2015 :  «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Η αντιπροσωπεία του Αρκαδικού επισκέφτηκε το 3ο δημοτικό σχολείο Τρίπολης, όπου είχε τη χαρά να περάσει τα δικά της μηνύματα κατά του ρατσισμού στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, αλλά και να συνομιλήσει τόσο μαζί τους, όσο και με τους δασκάλους. Από την πλευρά τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση χάρηκαν που γνώρισαν από κοντά τους παίκτες του Αρκαδικού, ενώ δεν παρέλειψαν να τους ρωτήσουν αρκετά πράγματα πάνω στο αγαπημένο τους άθλημα και να τους ευχηθούν καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας που ξεκινάει το Σάββατο.

————————————————–

Ο ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΑ “ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ 2014”

Μια μεγάλη συμμετοχή στην κατηγορία των ανδρών +35 θα υπάρξει φέτος στο τουρνουά των “Κολοκοτρωνείων 2014” Ο Παραολυμπιονίκης και αθλητής της Εθνικής Ελλάδος Τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης, θα συμμετάσχει στο τουρνουά “Κολοκοτρώνεια Tripolis Tennis Open 2014” κάτι το οποίο αποτελεί μέγιστη τιμή τόσο για την πόλη της Τρίπολης τόσο και για τον όμιλο τένις της ΑΕΚ Τρίπολης. Το τμήμα τένις της ΑΕΚ Τρίπολης ευχαριστεί τον αθλητή της Εθνικής Ομάδας και θα χαρεί να τον δει στο τουρνουά!!!

ΚΑΙΡΟΣ

– Αίθριος καιρός θα σημειωθεί την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21oC.

– Αίθριος καιρός θα σημειωθεί την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22oC.

– Αίθριος καιρός θα σημειωθεί τoΣάββατο 11 Οκτωβρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη