Τελευταία νέα 13-2-2013 (ανανεώνεται συνεχώς)

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 08:07

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 13-02-2013, Upload time: 10:07 π.μ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Την 11-2-2013/23.20 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 9,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Την 11-2-2013/09.00 στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, συνελήφθη ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 1.822 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, (1) κινητό τηλέφωνο, καθώς και χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

—————————————-

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Την 12-2-2013/08.30 στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, συνελήφθη 73χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, συνολικού χρηματικού ποσού 91.122€. Η 73χρονη οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Με απόφαση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, μετατέθηκε από την Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λακωνίας, ο Αρχιπύραρχος Γιόβας Κωνσταντίνος του Δημητρίου, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου από 06-02-2013. Ο μέχρι πρότινος Διοικητής Αρχιπύραρχος Ρούμπος Αθανάσιος, προάχθηκε σε Υποστράτηγο και μετατέθηκε στην Περιφέρεια Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής με έδρα την Αθήνα ως Διοικητής αυτής.

Ο νέος Διοικητής είναι έγγαμος, πατέρας δύο (2) τέκνων, έχει καταταγεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1987 και ως Αξιωματικός έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις όπως, στο 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης, στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, ως επικεφαλής του Πεζοπόρου Τμήματος της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Προϊστάμενος του Συντονιστικού Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, και ως Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεγαλόπολης, Σπάρτης και Νομού Λακωνίας.

—————————————-

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, στις 7 το βράδυ στο Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης (Εθνομαρτύρων 25), θα λάβει χώρα συγκέντρωση – συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με θέμα: «3ο μνημόνιο και συνδικαλιστικό κίνημαΠανεργατική Απεργία της 20ης Φλεβάρη». Ομιλητές: Γιώργος ΓΑΒΡΙΛΗΣ (Μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ & Υπεύθυνος Εργατικής & Συνδικαλιστικής πολιτικής) και Έλενα ΚΑΛΗΜΕΡΗ (Εργατολόγος – Μέλος των Νέων ΣΥΡΙΖΑ – EKM). Καλούνται οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι άνεργοι, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και την συζήτηση, να συμβάλουν στην οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων και του λαού, για να μην προχωρήσουν οι αντιλαϊκοί και αντιδημοκρατικού σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα.

—————————————–

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ. Αργολίδας, μέσα στο πλαίσιο των αρχών που διέπουν συνολικά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ. να αφουγκράζεται τις ανάγκες, τις σκέψεις και τις θέσεις όλων των πολιτών, ανακοινώνει την αναβάθμιση των δικτυακών του υπηρεσιών. Από σήμερα λειτουργεί ανανεωμένο και αναβαθμισμένο το μπλογκ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ. Αργολίδας στη διεύθυνση http://syriza-argolidas.blogspot.gr/ καθώς και δύο καινούριους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. (http://www.facebook.com/SyrizaEkmArgolidas#!/SyrizaEkmArgolidas και https://twitter.com/syrizaargolidas ). Στόχος αυτής της αναβάθμισης είναι καταρχήν η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών της Αργολίδας πάνω στις θέσεις, τις αρχές και τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ. Επίσης ένας από τους βασικούς σκοπούς αυτής της κίνησης είναι η ανάδειξη των προβλημάτων του νομού και η καλύτερη προβολή των θέσεων του Σύριζα για την επίλυσή τους.

Το δίκτυο όμως, πέρα από τη προβολή πολιτικών θέσεων και το ρόλο της ενημέρωσης, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας και διαλόγου και ειδικά σε περιόδους κρίσης της δημοκρατίας και της αντιπροσώπευσης, σε περιόδους περιθωριοποίησης ολόκληρων κοινωνικών στρωμάτων και τάξεων μπορεί να αποτελέσει ένα όπλο ενάντια σε όσους επιθυμούν έναν λαό ξεκομμένο από τις αποφάσεις και τα κέντρα εξουσίας. Γι αυτό το λόγο η κύρια μας επιδίωξη, κάνοντας αυτή την ανανέωση των δικτυακών μας μέσων, είναι η επικοινωνία με τους πολίτες της Αργολίδας. Τόσο το μπλογκ όσο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιθυμούμε να γίνουν ένας ανοιχτός και ελεύθερος χώρος διαλόγου, κατάθεσης απόψεων, συμφωνιών και γιατί όχι διαφωνιών όλων των πολιτών ανεξαρτήτως κομματικής ή πολιτικής ταυτότητας. Στόχος μας λοιπόν είναι να δώσουμε ένα παραπάνω βήμα λόγου στους πολίτες του νομού, να ακούσουμε τις θέσεις τους, τα προβλήματά τους και τις προτάσεις τους.

——————————————

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

“Ο κ. Τατούλης παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Σε μια περίοδο που η κοινωνία «ματώνει», αμύνεται και προσπαθεί μέσα από την αλληλεγγύη και τις συλλογικές προσπάθειες να σηκωθεί αυτός συνεχίζει με το «εγώ» του να προκαλεί και να επιτίθεται αξιοποιώντας τα ίδια εργαλεία που μέχρι σήμερα χρησιμοποίησε το σύστημα και μας έφερε – κατάντησε εδώ. Μάλιστα στην προσπάθειά του να ξαναπρωταγωνιστήσει πολιτικά, απροκάλυπτα διαστρεβλώνει, αλλοιώνει και προσβάλλει θεσμούς και πρόσωπα που αγωνίζονται για την αλλαγή αυτής της κοινωνίας. Ιδιαίτερα ο τρόπος που επιχειρεί ο Περιφερειάρχης να συνδέσει τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», για τις σχέσεις εταιρειών με συγγενικά του πρόσωπα, με το ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιεικώς κωμικός. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που λέει η συνείδησή μας και αυτό που έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο. Μαζί με την κοινωνία, για την κοινωνία”.

——————————————

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ JESSICA

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21), στην εκδήλωση που διοργανώνει, για τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό (ΧΜ) JESSICA στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο ΧΜ JESSICA αναπτύσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σε συνεργασία με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB), και σκοπός του είναι η στήριξη βιώσιμων επενδύσεων για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση αστικών περιοχών. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο ΧΜ JESSICA πρόκειται να διαθέσει 28εκ € μέχρι το 2015, χρηματοδοτώντας, με την μορφή χαμηλότοκων δανείων, έργα αστικής ανάπλασης.

Για καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερομένων, γενικές πληροφορίες σχετικά με τον τύπο των επιλέξιμων έργων και τη διαδικασία χρηματοδότησης τους, μπορείτε επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.jessicafund.gr/ καθώς και στο κείμενο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία είναι διαθέσιμη στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.eurobank.gr/online/home/generic.aspx?id=1018&mid=384&lang=gr

——————————————

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ»

Το ΚΠΕ Καστρίου σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και Εθνικών Πόρων, πραγματοποιούν Ημερίδα, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, με θέμα: «Παραγωγή Ελαιόλαδου και Οικολογία». Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Ζαφείρη, στο Άστρος Βόρειας Κυνουρίας, και απευθύνεται σε ενήλικες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την αειφόρο παραγωγή ελαιόλαδου και τη διάθεση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων με μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον. Η Συμμετοχή είναι Ελεύθερη.

——————————————-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει σεμινάρια με θέμα: «ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ». Στην Τρίπολη το σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 23/2/2013, 16.00-21.00, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21). Εισηγητής θα είναι ο κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (τ. Γενικός Διευθυντής Φορολογικών Ελέγχων Υπουργείου Οικονομικών). Τα σεμινάρια διατίθενται δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ & ΛΟΓΙΣΤΕΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ – ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΕΕ   ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/12/2012, ΛΟΓΙΣΤΕΣ (ΑΕΙ – ΤΕΙ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/03/2013.

———————————————-

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΕ 124 Π.Β.Ε – 11ο Σ.Π.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. στην πίστα ορκωμοσίας της 124 ΠΒΕ, θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2013 Α’ ΕΣΣΟ. Την ίδια μέρα και ώρα θα γίνει η ορκωμοσία και στο 11ο Σ.Π., Στρατόπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης», στην Τρίπολη

——————————————–

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Το ΔΣ του «Μπακοπουλείου» Κοινωφελούς Ιδρύματος, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση και με την υπ’ αριθμόν 4/14-12-2012 πράξη του, προκήρυξε τρεις υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 και μία για μεταπτυχιακές σπουδές. Απευθύνεται στους Αρκάδες πρωτοετείς φοιτητές. Αιτήσεις και πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά, υποβάλλονται στην οδό Φιλελλήνων 8 στην Τρίπολη, στο τηλέφωνο 2710 224.591, Τρίτη έως Παρασκευή, 11:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ., μέχρι τις 31-02-2013.

——————————————-

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ., στα πλαίσια των εκδηλώσεων του κοινωφελούς ιδρύματος “Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ”, θα γίνει παρακολούθηση της μαύρης κωμωδίας «LA NONNA» με το Δ. Πιατά, στο θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ (Ιπποκράτους 17 & Ακαδημίας, κέντρο). Συμπρωταγωνιστούν: Πάνος Σκουρολιάκος, Λουκία Πιστιόλα, Κλέων Γρηγοριάδης, Κώστας Φλωκατούλας, Χρύσα Βεντούρη, Μαρία Κυριάκη. Μπαντονεόν παίζει ζωντανά ο Ηρακλής Βαβάτσικας.

——————————————–

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟ

Το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΙ & ΜΕΛΑΝΙ, ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης και οι εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ, με αφορμή το καινούργιο βιβλίο της κ. Τζωρτζακάκη-Λυμπεροπούλου με τίτλο: «Τι σημαίνει εφηβεία σήμερα», διοργανώνουν ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Από πότε πρέπει να ξεκινά η προετοιμασία μας, για τη εφηβεία των παιδιών μας» στα εντευκτήρια του Ομίλου (Εθνομαρτύρων 25), τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ.

———————————————

«ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ»

Το αριστούργημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», αφορά το αυτοβιογραφικό «Ταξείδιον» που έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας, ορφανός από πατέρατο 1859, στην ηλικία των δέκα χρόνων, πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη παραγιός σ’ ένα σκληρό και τυραννικό ράφτη.

Ο εγκλεισμός του στο ραφτάδικο, οι φόβοι και οι προσδοκίες του, η φαντασία του μικρού παιδιού, όταν μαθαίνει την ύστατη επιθυμία του παππού του, να ταξιδέψει μέσα στη νύχτα, πάνω σ’ ένα άλογο, για να του κλείσει τα μάτια, ενορχηστρώνονται με ποίηση, ρεαλισμό και στοχασμό, σε ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα που γράφτηκαν ποτέ στην παγκόσμια ιστορία της λογοτεχνίας. Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 στις 8.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας. Είσοδος ελεύθερη.

——————————————–

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγία η Γιάτρισσα», θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 5:00 μ.μ. στην αίθουσα εορτών του 6ου δημοτικού σχολείου, Συνοικισμού Κολοκοτρώνη Τρίπολης. Παρακαλούνται τα μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση και να δώσουν δύναμη με την ψήφο τους και τη συνδρομή τους (υλική και ηθική), για να συνεχιστεί το έργο του συλλόγου.

——————————————–

ΒΡΑΔΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το ΔΣ της ΑΕΚ Τρίπολης έχει ετοιμάσει για εσάς μια βραδιά ψυχαγωγίας με πλούσιες γεύσεις, με παιδικό μενού, με καλή μουσική και δώρα έκπληξη! Το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦEΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 9.00μμ σας περιμένουμε στο κατάστημα Country Inn (3Ο χλμ Τρίπολης-Καλαμάτας). Ελάτε στη ζεστή ατμόσφαιρα της ΑΕΚ Τρίπολης να ανταλλάξουμε ‘αθλητικές’ απόψεις, να χορέψουμε, να χαμογελάσουμε ! Το ΔΣ της ΑΕΚ Τρίπολης σας περιμένει με ανυπομονησία. Προσκλήσεις μπορείτε να προμηθευτείτε καλώντας στα τηλέφωνα: 2710 223115, 6974 487702.

———————————————

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΧΡΙΑΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα της Χριστιανικής Ενώσεως Γονέων (ΓΕΧΑ), οδός Δεληγιάννη 18, θα γίνει ομιλία από το θεολόγο, κ. Κωνσταντίνο Σαββίδη, με θέμα: “Αναβολή: χρόνος Θεού ή χρόνος διαβόλου;”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ανήκει ήδη στο παρελθόν και πλέον όλοι στον Αστέρα σκέφτονται το Κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος στην Βέροια με την ομώνυμη ομάδα. Σ’ αυτό το παιχνίδι, ο Αστέρας θα έχει τρεις απουσίες, του τιμωρημένου Σανκαρέ και των τραυματιών Περόνε, Κουρμπέλη, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Ο Περόνε εξ άλλου συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και θα τις εκτίσει στα επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος με τη Βέροια και τον Λεβαδειακό, ενώ ο Ουσέρο που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, δηλώθηκε πώς δεν θα αγωνιστεί στο ματς με Πανθρακικό. Την Τρίτη εξάλλου, επέστρεψαν οι ποδοσφαιριστές σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, μετά την αποθεραπεία της Κυριακής και το ρεπό που έδωσε τη Δευτέρα ο προπονητής του Αστέρα Σάκης Τσιώλης. Στην προπόνηση της Τρίτης, ουσιαστικά ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα με την Βέροια, από την οποία απουσίασε –εκτός των Περόνε, Κουρμπέλη- και ο Φερνάντο Ουσέρο που ακολούθησε με τη σειρά του ατομικό πρόγραμμα.

——————————————

ΣΤΙΣ 27/2 ΚΑΙ 14/3 ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες για τα παιχνίδια της 5ης φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Αστέρα να αντιμετωπίζει τον Πλατανιά την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολιών (16.00) και την Πέμπτη 14 Μαρτίου στην Τρίπολη (18.00).

—————————————

ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ Ο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, για τη 15η αγωνιστική του περιφερειακού πρωταθλήματος, ο 3ος στη βαθμολογία με 22 βαθμούς Παναρκαδικός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και του ομίλου με 38 βαθμούς, ΠΦΟ Πανόπουλου.

—————————————

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ Ε.Π.Σ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η Γενική  Συνέλευση των Σωματείων–Μελών της Ένωσης  Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας, θα διεξαχθεί στην Τρίπολη (αίθουσα Διαιτητών Αρκαδίας-Βάρβογλη και Ομήρων 9), την Πέμπτη  14 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00΄ με θέματα: 1) Ανάγνωση και επικύρωση πληρεξουσίων αντιπροσώπων και έλεγχος απαρτίας παρισταμένων μελών, 2) Σύμφωνα με το άρθρο 28 του καταστατικού της Ένωσης στις Γεν. Συνελεύσεις προεδρεύει ο Πρόεδρος του  Δ.Σ, 3) Εκλογή τριών  (3) Γραμματέων  για την τήρηση των πρακτικών της Γεν. Συνέλευσης, 4) Εκλογή δύο (2) μελών Εφορευτικής Επιτροπής  (άρθρο 30 παραγρ. 4 εδάφιο δ) του καταστατικού, 5) Αρχαιρεσίες για την εκλογή εννέα (9) τακτικών και μέχρι εννέα  (9) αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Α τετραετούς θητείας, με μυστική ψηφοφορία, 6) Αρχαιρεσίες για την εκλογή τριών (3) τακτικών και μέχρι τριών (3) αναπληρωματικών μελών της Εξελεγκτικής  Επιτροπής της Ε.Π.Σ.Α. τετραετούς θητείας, με μυστική ψηφοφορία.

Εάν δεν υπάρξει απαρτία, η  Γενική Συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί χωρίς άλλη πρόσκληση, την ίδια ημέρα και ώρα 18:00, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης.

—————————————

ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΚΑΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 5:00 μ.μ., για τη 17η αγωνιστική της Α2 Εθνικής κατηγορίας, ο Αρκαδικός (21 βαθμοί) αντιμετωπίζει στο ΔΑΚ Σερρών, τους τοπικούς Ίκαρους, που βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, με 25 βαθμούς.

—————————————

ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΤΟΥ ΣΕΦΑ

Eύκολο απόγευμα είχε την Κυριακή η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Αρκαδικού επικρατώντας   του Πήγασου Άστρους στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης με 3-0 σετ (25-13, 25-19, 25-9). Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και έδωσε την δυνατότητα στην προπονήτρια του Αρκαδικού να κάνει πολλές αλλαγές στην ομάδα δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα χρησιμοποιώντας και κάποιες κοπέλες από την ομάδα των κορασίδων, όπως τη Γιαβή τη Μάσσια (δεύτερη συμμετοχή )και την πρωτοεμφανιζόμενη κεντρικό Κανελλοπούλου. Όλα τα κορίτσια έδειξαν ότι έχουν καλά στοιχεία και με την κατάλληλη προπόνηση θα μπορέσουν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα .Ειδικά η Κανελλοπούλου η οποία είναι μαθήτρια της Γ΄ γυμνασίου έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στη θέση της κεντρικού μετά τον τραυματισμό της Νικητοπούλου και να αποτελέσει μια λύση για την ομάδα της Πεντεφούντη. Επόμενο παιχνίδι του ΣΕΦΑ είναι στις 24 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Άργη στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης του δεύτερου ομίλου του β΄Περιφερειακού πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών.

ΚΑΙΡΟΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

* Συννεφιά με βροχή θα σημειωθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10oC.

* Ασθενές χιονόνερο ή χιόνι θα σημειωθεί την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5oC.

* Ασθενές χιονόνερο ή χιόνι κατά τη διάρκεια της ημέρας και αραιή συννεφιά τη νύχτα, θα σημειωθεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη