Τελευταία νέα 14-05-2014 (ανανεώνεται τακτικά)

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 11:05

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 14-05-2014, Upload time: 02:01 μ.μ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ

Στις 13.5.2014 το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 35χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 26χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου.

————————————————

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ

Συνελήφθη, στις 13.5.2014 πρώτες πρωινές ώρες, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας (1) ανήλικος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, γιατί αποπειράθηκε να διαρρήξει ηλεκτρονικό μηχάνημα με κερματοδέκτη, το οποίο βρίσκεται εξωτερικά καταστήματος ιδιοκτησίας ημεδαπού. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ

ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ EΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΗΜΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Τη σύμβαση για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Έλους και Λεήμονα του Δήμου Ευρώτα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με την ανάδοχο εταιρεία την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κας Αδαμαντίας (Ντία) Τζανετέα και των Περιφερειακών Συμβούλων Λακωνίας κ.κ. Σπύρου Φλώρου και Χαράλαμπου Σκούρου.  

«Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα δώσει οριστική λύση στα πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος στον ποταμό Ευρώτα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να θωρακίσουμε τη Λακωνία. Αυτή τη στιγμή έχουν δρομολογηθεί και ήδη εκτελούνται έργα υποδομής σε οδικούς άξονες, σε λιμάνια και αλιευτικά καταφύγια, σε αποχετεύσεις και υδρέυσεις, σε δομές υγείας και παιδείας, στο σύνολο της Λακωνίας που θα έχουν ως αποτέλεσμα την άρση του αποκλεισμού της και τη συγκροτημένη ανάπτυξη του τουριστικού και αγροτικού της προϊόντος». Ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, τους οποίους ευχαρίστησε για την καθοριστική τους συμβολή στην επίτευξη των σημαντικών έργων που επιτελούνται στη Λακωνία, και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχο αυτό της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.   

———————————————–

2.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΥΠΕΡΤΑΣΗ – Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης στις 17 Μαΐου 2014 η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης διοργανώνει δράσεις που θα περιλαμβάνουν μέτρηση αρτηριακής πίεσης και ενημέρωσης του κοινού για την υπέρταση σε κεντρικά σημεία των παρακάτω πόλεων: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Χανιά, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Βόλος, Καλαμάτα, Ξυλόκαστρο, Κιάτο, Άργος, Τρίπολη, Σέρρες και Τρίκαλα. Οι εκδηλώσεις έχουν σαν σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της σωστής μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και τη διαχείριση της υπέρτασης. Στην πόλη μας η εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 10 π.μ. ως τη 1:00 μ.μ. στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου.

————————————————

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΕΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Συγκροτήθηκαν σε σώμα οι Νομαρχιακές Επιτροπές του Τμήματος. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Μαστορίκος Χρήστος – Πολ. Μηχ. – Πρόεδρος, Δημάκη Σοφία – Πολ. Μηχ. – Αντιπρόεδρος, Μποζιονέλος Ιωάννης – Πολ. Μηχ. – Γεν. Γραμματέας, Αντωνόπουλος Νικόλαος – Μηχ. Μηχ. – Μέλος, Ζαχαριάς Παναγιώτης – Μηχ. Μηχ. – Μέλος. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Κωστήρης Γεώργιος – Πολ. Μηχ. – Πρόεδρος, Κούτχιας Κωνσταντίνος – Αρχ. Μηχ. – Αντιπρόεδρος, Καραβάς Σπύρος – Πολ. Μηχ. – Γεν. Γραμματέας, Παντελέων Αθανάσιος – Πολ. Μηχ. – Μέλος, Σταμάτης Ιερόθεος – Πολ. Μηχ. – Μέλος. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Βερούτης Θεόδωρος – Πολ. Μηχ. – Πρόεδρος, Βερούτης Βασίλειος – Μηχ. Μηχ. – Αντιπρόεδρος,Γιαξόγλου Ιωάννης – Αγρ. Τοπ. Μηχ. – Γεν. Γραμματέας, Κουρκούλης Πολυζώης – Πολ. Μηχ. – Μέλος, Χρόνη Βαρβάρα – Πολ. Μηχ. – Μέλος. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Κυριακοπούλου Αναστασία – Πολ. Μηχ. – Πρόεδρος, Αθηναίος Ηλίας – Πολ. Μηχ. – Αντιπρόεδρος,Μωρακέα Κυριακή – Πολ. Μηχ. – Γεν. Γραμματέας,Αγρίου Σταυρούλα – Πολ. Μηχ. – Μέλος,Θωμόπουλος Δημήτριος – Μετ. Μηχ. – Μέλος.

————————————————

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15

Το Μουσικό σχολείο Τρίπολης δέχεται αιτήσεις υποψηφίων μαθητών για το σχολικό έτος 2014-15 μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, τις εργάσιμες ημέρες από 8:30 έως 13:30. Η προθεσμία έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και είναι αυστηρή, παράταση δεν θα δοθεί. Η διαδικασία επιλογής πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 στο Μουσικό Σχολείο. Θα προηγηθεί, στον ίδιο χώρο, ενημέρωση των υποψηφίων, την Τετάρτη 18 Ιουνίου το απόγευμα. Επίσης, αν κάποιος μαθητής ενδιαφέρεται να λάβει μέρος σε κατατακτήριες εξετάσεις μουσικών μαθημάτων για την εγγραφή του στις τάξεις Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση στο σχολείο μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014. Η διαδικασία κατατακτηρίων θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

———————————————–

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Η λαϊκή αγορά στην Πλ. Μαντινείας (Μπασιάκου) δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28/5/2014 και την Τετάρτη 4/6/2014, αλλά την Τρίτη 27/5/2014 και την Τρίτη 3/6/2014 αντίστοιχα, προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εισιτήρια για τον αγώνα της 5ης αγωνιστικής των Play Offs του πρωταθλήματος 2013-2014 με τον ΠΑΟΚ, θα διατίθενται την Τετάρτη 14 Μαΐου από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 5.00 μ.μ. στα εκδοτήρια του γηπέδου. Στη Θύρα 2 τα εισιτήρια αξίζουν 10€. Στις υπόλοιπες θύρες όλα τα εισιτήρια κοστίζουν 15€. Υπενθυμίζεται στους φίλους της ομάδας ότι όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου. Ώρα ανοίγματος θυρών γηπέδου: 3:00 μ.μ. Ώρα έναρξης αγώνα: 5:00 μ.μ.

ΚΑΙΡΟΣ

* Αίθριος καιρός θα σημειωθεί τη Τετάρτη 14 Μαΐου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26oC.

* Αραιή συννεφιά θα σημειωθεί την Πέμπτη 15 Μαΐου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17oC.

* Αίθριος καιρός θα σημειωθεί την Παρασκευή 16 Μαΐου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη