Τελευταία νέα 15-05-2013 (ανανεώνεται συνεχώς)

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 07:35

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 15-05-2013, Upload time: 10:35 π.μ.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η «Κοινοπραξία για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» που αποτελεί το Μηχανισμό Υποστήριξης των ιδιωτικών επενδύσεων του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013), σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ.  9175/23-04-2013 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης-φακέλων υποψηφιότητας για ένταξη επενδυτικών σχεδίων στα Μέτρα 311, 312 και 313 μέχρι  και την  24η Μαΐου 2013 ημέρα Παρασκευή.

——————————————-

ΗΜΕΡΙΔΑ ΛΘ’ ΕΠΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2013

Για 8η συνεχή χρονιά, η ΛΘ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, συμμετέχει ενεργά στον ετήσιο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, μία παγκόσμια γιορτή αφιερωμένη στους χώρους πολιτιστικών υποδομών.

Το 2013 η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία (Μνήμη και Δημιουργικότητα)=Κοινωνική Αλλαγή». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε πανελλαδικό επίπεδο, η ΛΘ’ ΕΠΚΑ διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 (11:00 πμ – 13:30 μμ) ημερίδα με θέμα: «Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας. 100 χρόνια ιστορίας, πολιτισμού και δημιουργικότητας», που θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Στασινόπουλου στο Στάδιο Τεγέας. Στην ημερίδα αυτή η ΛΘ’ ΕΠΚΑ και οι εξωτερικοί συνεργάτες της θα παρουσιάσουν στο κοινό το εν εξελίξει έργο της επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου.

Μέσα από τις εργασίες αυτές το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας, ένα από τα πρώτα Μουσεία του ελεύθερου ελληνικού κράτους, αλλάζει σελίδα και εισέρχεται δυναμικά στον 21ο αιώνα. Πέρα από τις παραδοσιακές αξίες της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς δημιουργείται ένας πολυδύναμος χώρος πολιτισμού που στόχο έχει να ανανεώσει την επικοινωνία του κοινού με τις αρχαιότητες. Ιδιαίτερη έμφαση στο στήσιμο του Μουσείου δίνεται στις ψηφιακές εφαρμογές αρχαιολογικού – ιστορικού περιεχομένου, των οποίων ο προγραμματισμός γίνεται για πρώτη φορά σε εντελώς νέα πλατφόρμα. Οι εφαρμογές αυτές υποστηρίζονται από τα ψηφιακά μέσα του Μουσείου, συσκευές τελευταίας τεχνολογίας που εισήχθησαν για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο για τις ανάγκες του Μουσείου.

Η είσοδος για το κοινό στην ημερίδα και στο Μουσείο Τεγέας θα είναι ελεύθερη.

——————————————-

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

«Δέντρα και λουλούδια μιλάνε»…Αφήγηση παραμυθιών στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Την Παρασκευή, 17 Μαΐου, στις 11.00 π.μ, γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης με παραμύθια. Πλάσματα καμωμένα από… ζάχαρη, μαγικά δέντρα, κήποι, λουλούδια και φίδια που μιλάνε θα μας κρατήσουν συντροφιά!Η είσοδος είναι ελεύθερη για μεγάλους και μικρούς (επιθυμητή η προσυνεννόηση με το Μουσείο Υδροκίνησης).

Το Σάββατο 18 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς είναι δωρεάν.

Πληροφορίες: Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη-Δημητσάνα, τηλ.: 27950 31630

——————————————-

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Μετά την επιτυχία του περυσινού διημέρου με θέμα «Σπόροι της Ζωής», ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου και ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας, με τη στήριξη της εναλλακτικής κοινότητας “Πελίτι” και με τη συμμετοχή στις εφετινές δράσεις του Δήμου Τρίπολης και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, διοργανώνουν τη 2η Διήμερη Οικοσυνάντηση με το ίδιο θέμα, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης και στο Πράσινο Νηπιαγωγείο αντιστοίχως. Η Οικοσυνάντηση περιλαμβάνει: ομιλίες, εργαστήρια, προβολή βίντεο, θεατρική παράσταση και διανομή παραδοσιακών σπόρων.

Καλούμε, λοιπόν, τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν ενεργά στο διήμερο αυτό, πιστεύοντας ότι θα αποκομίσουν χρήσιμες γνώσεις και εμπειρίες, αφού στις τέσσερις σχετικές ενότητες θα αναπτυχθούν άκρως ενδιαφέροντα και επίκαιρα θέματα. Την Κυριακή 19 Μαΐου στις 09.30 το πρωί, θα ξεκινήσουμε με τα ποδήλατά μας από την Πλατεία Πετρινού με κατεύθυνση το Μερκοβούνι, για να συμμετάσχουμε στις αντίστοιχες δράσεις.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ

——————————————–

ΗΜΕΡΙΔΑ Π.Ε.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων (Π.Ε.Α) οργανώνει ημερίδα την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης, υπό την αιγίδα των ΤΕΙ Αθήνας, ΣΔΟ, ΤΤΕ και με την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, με θέμα: «Προσκυνηματικές και πολιτιστικές περιηγήσεις στην Αρκαδία: Η άλλη όψη της τουριστικής ανάπτυξης στην Αρκαδία». Στην οργάνωση της ημερίδας συμμετέχει ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο δήμαρχος Τρίπολης, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης. Την εκδήλωση έχουν κληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους: Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, ο υπουργός Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, οι πολιτικοί της Αρκαδίας, όλοι οοι δήμαρχοι της Αρκαδίας.

——————————————–

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Η τεχνολογία προχωράει. Εσείς γιατί να μένετε πίσω; Ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας “Η ΡΟΥΜΕΛΗ” σε συνεργασία με την κ. Παρασκευή Ραυτοπούλου (Ε.ΔΙ.Π., Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) και το τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καλούν τους φίλους του Συλλόγου καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο Τριπολίτη να ‘κυκλοφορήσουν’ μαζί με ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Κάθε Δευτέρα στις 5:30 το απόγευμα (και για 2 ώρες) ελάτε να μάθουμε, να κατανοήσουμε, και να χρησιμοποιήσουμε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το Διαδίκτυο. Τα μαθήματα θα επαναλαμβάνονται κάθε βδομάδα την ίδια ώρα και ημέρα. Οι συναντήσεις μας θα γίνονται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών (τέρμα Καραϊσκάκη), στο Εργαστήριο Υπολογιστών DELL (ισόγειo, έναντι Γραμματείας) που μας παραχωρεί το τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών. Έναρξη στις 20 Μαΐου 2013. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει.

——————————————-

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΓΟΥΣ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου (Ε.Π.Μ.) στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς που φιλοξενείται, το Ε.Π.Μ θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει το εκπαιδευτικό πρό­γραμμα «Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί» για τα παιδιά των Δημοτικών σχολείων της περιοχής καθώς και για τους εκπαιδευτικούς της Γ εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δ.Ε Αρκαδίας στο διάστημα Τετάρτη 15/5, Πέμπτη 16/5 και Παρασκευή 17/5. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Α/θμιας Εκπ/σης αρξαδίας κ. Γεωργίας Καρούντζου και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής που θα παρακολουθήσουν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

——————————————–

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ Ε.Ο.Σ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης, διοργανώνει από τις 20-5-2013 έως τις 25-5-2013 και κατά τις ώρες 8.30 π.μ. έως 1.30μ.μ. και 6.00-8.00μ.μ. την 12η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου αλλά και όλους τους συμπολίτες μας, να συμμετάσχουν σε αυτή τη δωρεά ζωής. Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου (Λαγοπάτη 43), καθημερινά από 7-9 το απόγευμα και στο τηλέφωνο 2710-232243 καθώς και στο κέντρο αιμοδοσίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης στo τηλ. 2713-601800. Επίσης, πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, www.eostripolis.gr

Στα πλαίσια της 12ης ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ (20-5-2013 έως τις 25-5-2013), διοργανώνει βραδιά με ζωντανή μουσική, στα γραφεία του συλλόγου (Λαγοπάτη 43), την Κυριακή στις 19-5-2013 και ώρα 8.30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.

O Δήμος Τρίπολης συμμετέχει και στηρίζει αυτή την αξιόλογη προσπάθεια του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης.

———————————————

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΚΑΡΥΤΑΙΝΗΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Ο εορτασμός του πολιούχου της Τοπικής Κοινότητας Καρύταινας, Αγίου Αθανασίου, Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως, θα γίνει το διήμερο 16 και 17 Μαΐου 2013. Την Πέμπτη 16 Μαΐου, παραμονή της εορτής, στις 7.15 μ.μ., θα γίνει Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αθανασίου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Μεγαλόπολης. Στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία, ενώ στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου και παρουσίαση δημοτικών χορών από το Χορευτικό Όμιλο Μεγαλόπολης. Θα ακολουθήσει παράθεση γεύματος στους συμμετέχοντες, από το Σύλλογο Καρυτινών «Ο Κολοκοτρώνης». Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 17 Μαΐου στις 7.30 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

———————————————

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΦΑΛΑ

Ο Δήμος Μεγαλόπολης και το τοπικό Συμβούλιο Δυρραχίου, διοργανώνουν εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Δυρραχίτη ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Στρατηγού Παναγιώτη Κεφάλα, την Κυριακή 19 Μαΐου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην τοπική κοινότητα Δυρραχίου Δήμου Μεγαλόπολης. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Ώρα 10.00 π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Δυρραχίου. Ώρα 10.30 π.μ.: Τέλεση τρισάγιου προ του ηρώου – Εκφώνηση Χαιρετισμών – Κατάθεση στεφάνων – Προσφορά γλυκών και   αναψυκτικών από το Δήμο.

———————————————-

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΔΡΑΚΟΒΟΥΝΙ

Το παράρτημα Τρίπολης της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) οργανώνει, την Κυριακή 19 Μαΐου στις 11:00 π.μ., εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της ιστορικής μάχης κατά των Γερμανών κατακτητών στο Δρακοβούνι (Γλόγοβα) Γορτυνίας. Καλούνται όλοι οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες, όλοι οι φίλοι και φίλες της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και ιδιαίτερα οι νέοι και νέες, όλος ο λαός, όπου και αν ανήκει πολιτικά και ιδεολογικά, να πάρουν μέρος σ’ αυτήν την εκδήλωση, για να εκδηλώσουν το θαυμασμό και το σεβασμό που οφείλεται σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους θυσία για τη λευτεριά της πατρίδας μας, την ειρήνη, τη δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

———————————————-

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΔΟΛΙΑΝΩΝ

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της ιστορικής μάχης των Δολιανών, θα λάβουν χώρα στα Άνω Δολιανά του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2013. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Σάββατο 18 Μαΐου, Ώρα 19:30 μ.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του ΝΙΚΗΤΑΡΑ στα Άνω Δολιανά και κατάθεση στεφάνου. Κυριακή 19 Μαΐου 2013, Ώρα 09:45 π.μ.: Συγκέντρωση προσκεκλημένων στην πλατεία Άνω Δολιανών. Ώρα 10:00 π.μ.: Μετάβαση με πομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Ώρα 10:15 π.μ.: Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Ώρα 10:30 π.μ.: Συγκέντρωση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση – Κατάθεση στεφάνων – Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών – Εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας, από τον Προϊστάμενο του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών, κ. Αυγέρη Βασίλειο – Απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Ώρα 11:00 π.μ.: Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών, θα χορέψουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

———————————————–

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και η «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», οργανώνουν εκδήλωση για την οικογένεια, το Σάββατο 18 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο ΠΟΛΥΒΙΟΣ Μεγαλόπολης. Θα γίνουν ομιλίες από τους: Κωνσταντίνο Γανωτή (φιλόλογο) με θέμα: «Η τόλμη να κάνει κανείς οικογένεια σήμερα» και Μαρία Μαντουβάλου (αναπλ. Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών) με θέμα: «Ο αφανισμός της Ελληνορθόδοξης οικογένειας, στόχος της νέας τάξης. Είσοδος ελεύθερη.

———————————————-

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει προς το καταναλωτικό κοινό ότι, λόγω της διενέργειας των πανελλαδικών εξετάσεων, στο Εξεταστικό Κέντρο του 3ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης, κατά τις ημερομηνίες Τετάρτη 22-5-2013 και Τετάρτη 29-5-2013, η λαϊκή αγορά της πλατείας Μπασιάκου θα λειτουργήσει τις ημέρες Τρίτη 21 και Τρίτη 28 Μαΐου αντίστοιχα.

———————————————-

ΙΕΡΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Η Ιερή Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία, την Τετάρτη 15 Μαΐου από τις 9 το βράδυ, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, με αφορμή την έναρξη των εξετάσεων όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Πανεπιστημίων, ώστε με τη φώτιση του Θεού, τα διαγωνιζόμενα παιδιά μας να πορευτούν με επιτυχία στο δρόμο της γνώσης, με εφόδιο την ευλογία του Αναστάντος Κυρίου μας.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ PLAYOFFS

Αστέρας και ΠΑΣ Γιάννενα αναμετρώνται σήμερα για ένατη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος και δέκατη συνολικά, αφού στα μέχρι σήμερα παιχνίδια τους υπάρχει και ο περσινός προημιτελικός αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Αστέρας μετράει έξι νίκες, έναντι τριών του ΠΑΣ Γιάννινα, με τις δύο ομάδες να έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τόσο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, όσο και της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

———————————————

ΑΠΟ ΤΟ NOVA 2 ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Από το Novasports 2 θα μεταδοθεί τηλεοπτικά το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του Αστέρα στα πλέυ-οφ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο θα ξεκινήσει στις 17.00.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Σχεδόν καθαρός καιρός θα σημειωθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22oC.

Συννεφιά θα σημειωθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26oC.

Συννεφιά και πιθανή βροχή θα σημειωθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη