Τελευταία νέα 15-12-2014 (ανανεώνεται τακτικά)

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 09:35

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 15-12-2014, Upload time: 11:14 π.μ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, θα λάβει χώρα τακτική συνεδρίαση, προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση για την Ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Μεγαλόπολης οικ. έτους 2015 και του  Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) έτους  2015.

—————————————————-

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

Μέχρι και τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου  2014, θα διανέμονται πορτοκάλια, στις άπορες Πολύτεκνες Οικογένειες, οι  οποίες εκρίθησαν “ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ”, βάσει του “Προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων ΕΤΟΥΣ 2014” (δηλαδή, του περσινού προγράμματος) και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η διανομή θα γίνεται από τα Γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Αρκαδίας στην Τρίπολη, οδός Βάρβογλη αριθ 7, τηλ.: 2710-225.134, κατά τις εργάσιμες ημέρες  και  κατά τις ώρες από 09:00′ έως 13:00′. Καλούνται όλες τις δικαιούχους πολύτεκνες οικογένειες της Αρκαδίας για την έγκαιρη προσέλευσή τους (με μεταφορικό μέσο λόγω της ποσότητας) και παραλαβή των διανεμομένων τροφίμων. 

—————————————————-

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Προπτυχιακού και Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών και των Διδακτόρων του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η τελετή θα λάβει χώρα στην Αίθουσα «Γεώργιος Σάμιος», Δημοτικό Θέατρο Κορινθίων (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη, Κόρινθος).

——————————————————

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥΣ

Από 2 Ιανουαρίου 2015 μέχρι και 31 Μαρτίου 2015 καλούνται όλοι οι άρρενες στρατεύσιμοι, που γεννήθηκαν το έτος 1997 (κλάση 2018), προκειμένου να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής. Η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει, είτε στην έδρα της Στρατολογικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη Στρατολογική Υπηρεσία, είτε σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Οι στρατεύσιμοι θα πρέπει κατά την παρουσίαση τους να γνωρίζουν τα μητρώα αρρένων στα οποία είναι γραμμένοι και να έχουν μαζί τους φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας ή των σελίδων του διαβατηρίου τους με τα ληξιαρχικά τους στοιχεία ή, εφόσον στερούνται τέτοιων εγγράφων, πιστοποιητικό Δήμου – Κοινότητας, από το οποίο θα προκύπτει η εγγραφή τους σε Μητρώα Αρρένων, και το οποίο θα φέρει τη φωτογραφία τους. Επίσης, να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και, εφόσον διαθέτουν, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ), προκειμένου να τους δηλώσουν κατά τη διαδικασία κατάθεσης Δελτίου Απογραφής. Σε περίπτωση μη υποβολής του παραπάνω Δελτίου Απογραφής, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το Νόμο πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

—————————————————–

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Παγγορτυνιακής Ένωσης στην αίθουσά της («ΣΤΕΓΗ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ», Πειραιώς 1, 7ος όροφος, Ομόνοια), με τα εξής θέματα ημερήσιας διατάξεως: 1. Έκθεση πεπραγμένων, 2. Οικονομικός Απολογισμός, 3. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής, 4. Ανακοινώσεις-προτάσεις, 5. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής, 6. Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Υποβολή υποψηφιοτήτων έως Δευτέρα 15.12.2014 (fax. 210.32.26.632).

——————————————————

ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ»

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ένωσις κυριών Τριπόλεως», ανακοινώνει προς τα μέλη και τις φίλες του ότι, η καθιερωμένη εκδήλωσή του, θα λάβει χώρα στο «Τουριστικό» περίπτερο της πλατείας Άρεως, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, 5:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ.

—————————————————-

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΥ

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, στις 19.00  και στο κτήριο Τσιχριτζή (νέα γραφεία  ΦΟΤ), στην οδό Γρηγορίου Ε’ 3, θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση του Ομίλου με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Οικονομικός και Διοικητικός  απολογισμός, 2.Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής, 3. Συζήτηση-Έγκριση πεπραγμένων απερχομένου Δ. Σ., 4. Αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ και νέας Ε.Ε. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή  19  Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα  και στον ίδιο χώρο. Οι υποψηφιότητες για το Δ Σ και την Ε.Ε υποβάλλονται εγγράφως στην Πρόεδρο του Δ.Σ., το αργότερο έως την  Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου για τη ανακήρυξη των υποψηφίων και την κατάρτιση –εκτύπωση των ψηφοδελτίων. 

——————————————————-

ΤΟ ΚΑΠΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΟΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 18 Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, στο ΚΑΠΗ (πλατεία Βαλτετσίου) και στις 19 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, στο παράρτημά του (Ρήγα Φεραίου και Παπαρρηγοπούλου), το πρωί και ώρα 10:30, προκειμένου να στολιστούν οι χώροι των Κέντρων για τα Χριστούγεννα. Στόχος της εκδήλωσης είναι η συμμετοχή των μελών του Κέντρου, σε δράσεις που αφορούν το Χριστουγεννιάτικο εορτασμό. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Χορωδία του ΚΑΠΗ Τρίπολης και οι ομάδες εθελοντών του. Παρακαλούνται τα μέλη του ΚΑΠΗ να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

——————————————————-

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔΗΤ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τρίπολης (ΚΕΔΗΤ) διοργανώνει τριήμερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με θέμα «Οι φωνές των παιδιών» στις 18-12-2014, 19-12-2014 και 20-12-2014 στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου από τις 18.00 μέχρι τις 22.00 για τις παραπάνω ημέρες. Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη. Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου: *Άνοιγμα εκδήλωσης από το ΚΔΑΠ Θάνα με τραγούδια, μουσικοκινητικά και ποιήματα *Απογευματινός ΒΝΣ «Καραμελόσπιτο» με ποιήματα και θεατρικό *Παιδικός Σταθμός «Σχίζα» με ποιήματα και θεατρικό *Θέατρο «Ο δράκος Σερπαντίνος ξύπνησε». Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου: *Παιδικός Σταθμός Θάνα με ποιήματα και θεατρικό *Πρωινός ΒΝΣ «Καραμελόσπιτο» με ποιήματα και θεατρικό *Ταχυδακτυλουργικά/Facepainting/παιχνίδια δαπέδου. Σάββατο 20 Δεκεμβρίου: *ΚΔΑΠ Θάνα *ΚΔΑΠ Μαντινείας *Χορευτικό πρόγραμμα από τη σχολή χορού «Εν κινήσει» *Διαγωνισμός χορού/Διαγωνισμός τραγουδιού. Είσοδος ελεύθερη. Για δηλώσεις  συμμετοχής  στο διαγωνισμό χορού και τραγουδιού που θα διεξαχθεί στις 20-12-2014 μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2710-243295 από 08.00π.μ-15.30μ.μ και στα 6973303474 6951003299 καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται από 20-11-2014 έως 15/12/2014 και όλοι όλες οι συμμετέχοντες θα πάρουν βραβεία  καθώς και πλούσια δώρα. Ηλεκτρονική επικοινωνία: e-mail: anast.tsoukas@gmail.com.

—————————————————

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 18 Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, στο ΚΑΠΗ (πλατεία Βαλτετσίου) και στις 19 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, στο παράρτημά του (Ρήγα Φεραίου και Παπαρρηγοπούλου), το πρωί και ώρα 10:30, προκειμένου να στολιστούν οι χώροι των Κέντρων για τα Χριστούγεννα. Στόχος της εκδήλωσης είναι η συμμετοχή των μελών του Κέντρου σε δράσεις που αφορούν το Χριστουγεννιάτικο εορτασμό. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Χορωδία του ΚΑΠΗ Τρίπολης και οι ομάδες εθελοντών του. Παρακαλούνται τα μέλη του ΚΑΠΗ να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

—————————————————

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΓΕΑΣ

Η Γ’ τάξη του Λυκείου Τεγέας, διοργανώνει τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 8:00 μ.μ. Θα πραγματοποιηθεί και BAZAAR χριστουγεννιάτικων δώρων.

—————————————————

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι άνθρωποι γιορτάζουν! Και εμείς, σαν μικρά παιδάκια, ετοιμάσαμε για σας μια αλλιώτικη, ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Σας περιμένουμε στις 28 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Κυριακή στις 6:30 μ.μ., στο κέντρο CountryInn (3ο χλμ. Τρίπολης – Καλαμάτας). Τιμή 10 ευρώ το άτομο. Συμμετέχουν, η παιδική ομάδα του Πολιτιστικού Λαογραφικού Σωματείου «Μωραϊτες» και η παιδική Χορωδία Τρίπολης «Τα σπουργίτια». Μουσικοί: Δ. Διαμαντόγιαννης – Π. Κουτούζος.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Στις Άγιες αυτές μέρες που έρχονται, ο Δήμος Τρίπολης έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει τους  Έλληνες Βετεράνους Καλαθοσφαιριστές στην πόλη μας, όπου θα διεξαχθεί ένας αγώνας με φιλανθρωπικό σκοπό και χαρακτήρα. Την ομάδα αυτή την απαρτίζουν μερικά, αν όχι τα περισσότερα ονόματα – θρύλοι, του ελληνικού μπασκετικού στερεώματος. Όπως, Γιώργος Σιγάλας, Νίκος Μπουντούρης, Δήμος Ντικούδης, Γιάννης Γιαννούλης, Κώστας Τσαρτσαρής, Γιάννης Σιούτης, Μπάνε Πρέλεβιτς, Χρήστος Χριστοδούλου, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Μολφέτας, Σάκης Τζαλαλής, Σταύρος Δανιήλ, Νάσος Χούμπαυλης, Γιώργος Καλαϊτζής, και Νίκος Κασουρίδης. Προπονητής θα είναι ο γνωστός και πολύ αγαπητός σε όλους μας,  Γιάννης Ιωαννίδης. Στο  ΔΑΚ Τρίπολης, την Τετάρτη στις 17-12-2014 και ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί αγώνας «Τρίποντων Ζωής» μεταξύ ΣΕΦ Αρκαδικού και Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών. Τα έσοδα απ’ τον αγώνα αυτό θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Τρίπολης. Ο Δήμος Τρίπολης και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, καλούν τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια και με την παρουσία μας να δώσουμε τη δυνατότητα αυτές τις Άγιες μέρες κάποιοι συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν τα απαραίτητα τρόφιμα, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, να είναι μια μέρα λίγο διαφορετική.

ΚΑΙΡΟΣ

– Συννεφιά και ηλιοφάνεια θα σημειωθούν την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 14oC.

– Συννεφιά θα σημειωθούν την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11oC.

– Βροχή θα σημειωθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη