Τελευταία νέα 20-05-2014 (ανανεώνεται τακτικά)

Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 09:34

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 20-05-2014, Upload time: 12:30 μ.μ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΤΡΟΠΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ

Στις 19.5.2014 το πρωί, στο 31,7 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης-Σπάρτης, Ι.Χ. φορτηγό όχημα που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε ένας 76χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 76χρονου και τον τραυματισμό του 39χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σπάρτης.

————————————————

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, στις 19.5.2014 το μεσημέρι, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας (1) 18χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, οδηγούσε επιβατηγό όχημα στερούμενος αδείας ικανότητας οδηγήσεως.

————————————————

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Στις 19 Μαΐου και ώρα 19:10, στη Σκάλα Λακωνίας, συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος – καφετέριας, ιδιοκτησίας 46χρονης ημεδαπής, η οποία αναζητείται, γιατί είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα, το οποίο ήταν πρόσφορο για διενέργεια τυχερού παιγνίου. Το μηχάνημα κατασχέθηκε.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ»

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, δίνεται παράταση προθεσμίας στους ενδιαφερόμενους για να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης – φακέλους υποψηφιότητας για ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 1.1.2: «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α. 2007-2013. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν το φάκελο υποψηφιότητας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά της ΚΥΑ 704/2008 όπως ισχύει κάθε φορά, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας του τόπου της μόνιμης κατοικίας τους έως 06.06.2014. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: *Στις Δ/νσεις Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου *Στις Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών: Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων *Στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων *Στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ – Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων *Στους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: http://www.minagric.gr και www.agrotikianaptιxi.gr

———————————————-

ΘΕΩΡΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμΕΑ ΕΤΟΥΣ 2014

Σύμφωνα με την αριθμ. Δ29α/Φ.11/Γ.Π.οικ.11762/420/10-4-2014 Διευκρινιστική Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η ανανέωση αλλά και η έκδοση των Δελτίων Κυκλοφορίας Πολιτικών Αναπήρων (ΑμΕΑ) για το έτος 2014, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), αρχίζει από 15-4-2014 και λήγει στις 31-12-2014. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2713 601.138 – 142.

———————————————–

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Υποδομών – Μεταφορών & Δικτύων, με θένα: «Σε απόγνωση αυτοκινητιστές – φορτηγατζήδες», κατέθεσαν οι βουλευτές Γ. Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης. Η ερώτηση έχει ως εξής: «Σε απόγνωση έχουν έρθει όλοι οι αυτοκινητιστές-φορτηγατζήδες που λόγω των δυσβάστακτων υποχρεώσεων τους προς τον ΟΑΕΕ και την κρίση που έχει υποστεί το επάγγελμά τους, αδυνατούν να συνεχίσουν την άσκηση του επαγγέλματός τους. Το λογικό σε αυτή την περίπτωση είναι να προχωρήσουν σε διακοπή του επαγγέλματος. Στη χώρα μας όμως λογικό φαίνεται να είναι το παράλογο, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν δικαίωμα διακοπής εάν δεν μεταβιβαστεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος. Μέχρι όμως να γίνει αυτό και δεδομένου ότι δεν αγοράζει κανένας τίποτα αυτή την κρίσιμη περίοδο στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, θα χρεώνεται με τις δόσεις του ΟΑΕΕ και κατά συνέπεια με τους υπέρογκους τόκους, τη στιγμή που το ίδιο το κράτος δίνοντας άδεια σε οποιαδήποτε μικρή επιχείρηση, να έχει στην κατοχή της φορτηγάκι για τις ανάγκες της, στο οποίο απασχολείται συνήθως κάποιος αλλοδαπός ανασφάλιστος, συμβάλει στη δύση του επαγγέλματός τους. Ερωτώνται οι υπουργοί: Τι σκοπεύετε να κάνετε με τους αυτοκινητιστές-φορτηγατζήδες, που επιθυμούν τη διακοπή του επαγγέλματός τους;

———————————————-

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΕΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Συγκροτήθηκαν σε σώμα οι Νομαρχιακές Επιτροπές του Τμήματος. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Μαστορίκος Χρήστος – Πολ. Μηχ. – Πρόεδρος, Δημάκη Σοφία – Πολ. Μηχ. – Αντιπρόεδρος, Μποζιονέλος Ιωάννης – Πολ. Μηχ. – Γεν. Γραμματέας, Αντωνόπουλος Νικόλαος – Μηχ. Μηχ. – Μέλος, Ζαχαριάς Παναγιώτης – Μηχ. Μηχ. – Μέλος. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Κωστήρης Γεώργιος – Πολ. Μηχ. – Πρόεδρος, Κούτχιας Κωνσταντίνος – Αρχ. Μηχ. – Αντιπρόεδρος, Καραβάς Σπύρος – Πολ. Μηχ. – Γεν. Γραμματέας, Παντελέων Αθανάσιος – Πολ. Μηχ. – Μέλος, Σταμάτης Ιερόθεος – Πολ. Μηχ. – Μέλος. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Βερούτης Θεόδωρος – Πολ. Μηχ. – Πρόεδρος, Βερούτης Βασίλειος – Μηχ. Μηχ. – Αντιπρόεδρος,Γιαξόγλου Ιωάννης – Αγρ. Τοπ. Μηχ. – Γεν. Γραμματέας, Κουρκούλης Πολυζώης – Πολ. Μηχ. – Μέλος, Χρόνη Βαρβάρα – Πολ. Μηχ. – Μέλος. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Κυριακοπούλου Αναστασία – Πολ. Μηχ. – Πρόεδρος, Αθηναίος Ηλίας – Πολ. Μηχ. – Αντιπρόεδρος,Μωρακέα Κυριακή – Πολ. Μηχ. – Γεν. Γραμματέας,Αγρίου Σταυρούλα – Πολ. Μηχ. – Μέλος,Θωμόπουλος Δημήτριος – Μετ. Μηχ. – Μέλος.

————————————————

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15

Το Μουσικό σχολείο Τρίπολης δέχεται αιτήσεις υποψηφίων μαθητών για το σχολικό έτος 2014-15 μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, τις εργάσιμες ημέρες από 8:30 έως 13:30. Η προθεσμία έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και είναι αυστηρή, παράταση δεν θα δοθεί. Η διαδικασία επιλογής πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 στο Μουσικό Σχολείο. Θα προηγηθεί, στον ίδιο χώρο, ενημέρωση των υποψηφίων, την Τετάρτη 18 Ιουνίου το απόγευμα. Επίσης, αν κάποιος μαθητής ενδιαφέρεται να λάβει μέρος σε κατατακτήριες εξετάσεις μουσικών μαθημάτων για την εγγραφή του στις τάξεις Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση στο σχολείο μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014. Η διαδικασία κατατακτηρίων θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

———————————————–

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Η λαϊκή αγορά στην Πλ. Μαντινείας (Μπασιάκου) δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28/5/2014 και την Τετάρτη 4/6/2014, αλλά την Τρίτη 27/5/2014 και την Τρίτη 3/6/2014 αντίστοιχα, προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ…ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-1

Ο Αστέρας δεν τα κατάφερε στο Περιστέρι καθώς ηττήθηκε με δύο γκολ διαφορά (3-1) που τον έφερε στην τελευταία θέση των play off της Super League, καθώς ισοβάθμησε με τον Ατρόμητο. Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Αστέρα, καθώς στο 7ο λεπτό το δυνατό σουτ του Ναπολεόνι έξω από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ερνάντεζ. Στο 24ο λεπτό ο Ναπολεόνι μπήκε ανάμεσα σε Ερνάντεζ, Σανκαρέ, έγινε κάτοχος της μπάλας και δεν είχε κανένα πρόβλημα σε κενή εστία να ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Αστέρας ωστόσο δεν τα παράτησε και στο 32ο λεπτό ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Ο Ουσέρο εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα, ο Γκοϊάν πήρε αρχικά την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Ντε Μπλάσις, με προβολή, σκόραρε μειώνοντας σε 2-1.

Από κει και έπειτα ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Όμως ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που κατάφερε να σκοράρει στο 37’ όταν μετά από εκτέλεση του Πίτου Γκαρσία ο Φυτανίδης με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-1. Στο 44’ το κοντινό πλασέ του Ναπολεόνι εξουδετερώθηκε από τον Ερνάντεζ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει. Ο Καράσκο σέντραρε απ” τα αριστερά αλλά η κεφαλιά του Λούι πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 58’ ο Αστέρας το κοντινό πλασέ του Ντε Μπλάσις αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον Σηφάκη, ενώ στο 69’ το δυνατό σουτ του Μουνάφο έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από την εστία του Σηφάκη. Τελευταία ευκαιρία του Αστέρα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, όταν μετά από σέντρα του Ντε Μπλάσις ο Βάλντο έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά αυτή πέρασε άουτ και έτσι ο Αστέρας πήρε την 4η θέση των play off (Παναθηναικός 11, ΠΑΟΚ 10, Ατρόμητος 7, Αστέρας 7). Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν καθαρός καιρός θα σημειωθεί την Τρίτη 20 Μαΐου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23oC.

Αραιή συννεφιά θα σημειωθεί την Τετάρτη 21 Μαΐου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25oC.

Αραιή συννεφιά θα σημειωθεί την Πέμπτη 22 Μαΐου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη