Τελευταία νέα 21-03-2014 (ανανεώνεται τακτικά)

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 10:02

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21-03-2014, Upload time: 11:59 π.μ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ

Στις 20.3.2014 το απόγευμα, στο 7ο χλμ της Εθνικής Οδού Καλαμάτας-Πύλου, δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 78χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. φορτηγό όχημα που οδηγούσε 56χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 78χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Την Κυριακή 23 Μάρτη 2014, στις 11:00 πμ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Κοσμά Κυνουρίας. Θα μιλήσει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Βαγγέλης Γούργαρης. Χαιρετισμό θα κάνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Κυνουρίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Χείλαρης Νίκος. Στη συνέχεια ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Βαγγέλης Γούργαρης θα περιοδεύσει σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ν.Κυνουρίας.

———————————————–

ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet & τα ΠΜΣ στην «Οικονομική Ανάλυση» και στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, σας προσκαλούν σε ανοικτή διάλεξη της Δρ. Μιράντα Ξαφά, Διευθύνων Σύμβουλος, E.F. Consulting Ltd, πρώην στέλεχος Δ.Ν.Τ. την Παρασκευή 21/03/2014, ώρα 18.30, με θέμα: «Πρόγραμμα σταθεροποίησης: Έχουμε φτάσει το σημείο καμπής;». Η διάλεξη είναι ανοικτή στην ακαδημαϊκή κοινότητα και στην τοπική κοινωνία και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα σεμιναρίων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

———————————————–

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020

«Η Νέα Προγραμματική Περίοδος – Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ) 2014-2020», αποτελεί το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, την Παρασκευή 21 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του «Μπουσουλοπουλείου» Γυμνασίου Άργους. Στόχος της ημερίδας, είναι η πληρέστερη ενημέρωση των αιρετών και των υπηρεσιακών στελεχών για του;ς άξονες θεματικής προτεραιότητας, τις δράσεις που περιλαμβάνουν και τους διαθέσιμους πόρους του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014-2020. Στην ημερίδα θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Δημ. Ιακωβίδης, προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού & Αξιολόγησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Παναγ. Κούτρης (προϊστάμενος Μονάδας Α’ Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου) και Αναστάσιος Σκούρας (προϊστάμενος Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου).

————————————————

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας ανακοινώνεται ότι οι παραγωγοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2014-2015 μπορούν να καταθέσουν Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέχρι και 15 Μαΐου 2014, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (Διοικητήριο. Λακωνίας, 2ο χλμ Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου, 23100 Σπάρτη). Σημειώνεται ότι έχει προβλεφθεί μεγάλο κονδύλιο για την αμπελουργική περίοδο 2014-2015, ως εκ τούτου τα αιτήματα των ενδιαφερομένων θα ικανοποιηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό ανεξάρτητα από την κατάταξή τους στη σειρά προτεραιότητας. Οι παραγωγοί που είχαν υποβάλλει αίτηση τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να καταθέσουν καινούργια αίτηση. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2731363320.

————————————————

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ανταποκρινόμενο στις ανάγκες παραγωγών και μικρομεσαίων αγροτικών επιχειρήσεων για ενημέρωση και καθοδήγηση ως προς την εξαγωγική προσπάθεια πρόκειται να διοργανώσει πρόγραμμα επιμόρφωσης γύρω από τις εξαγωγές. Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας 10 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου και Πανός 21, Τρίπολη) σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν μετά τη συμπλήρωση ικανού αριθμού αιτήσεων. Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν μέχρι 16 άτομα/γκρουπ. Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται συνολικά στα 130 ευρώ, εκ των οποίων το Επιμελητήριο θα επιχορηγήσει τα 80 ευρώ και οι συμμετέχοντες θα καταβάλλουν 50 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο Αρκαδίας (υπεύθυνη κα Ευγενία Τζανετοπούλου, τηλ. 2710 227.141-2). Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (μέσω φαξ, e mail ή ιδιοχείρως). Σημειώνεται ότι μεταξύ των αιτούντων θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, εφόσον πληρούνται οι όροι συμμετοχής. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα θα δοθεί στις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο εξαγωγικό Μητρώο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

—————————————————-

Η ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στο 12 LiveStagebyAno/Kato στο Άργος (Δαναού 98 και Μεσσηνίας), μια βραδιά γεμάτη από τραγούδια και όνειρα καινούρια, με τίτλο: «Τις νύχτες μπαίνεις στα όνειρά μου», σε επιλογή ρεπερτορίου και καλλιτεχνική διεύθυνση, Λίνας Νικολακοπούλου. Οι λέξεις συναντούν το όνειρο…Οι μελωδίες τα πιο ωραία αγαπημένα μας…Τα τραγούδια που χρωμάτισαν τα χρόνια και τις πιο διαλεχτές μας θύμισες…Τρείς φωνές θα ενωθούν για να φωτίσουν τραγούδια από το ρεμπέτικο μέχρι τις μέρες μας. Τραγουδούν η Αργυρώ Καπαρού, ο Σταύρος Σιόλας και η Ερωφίλη. Παρούσα και η Λίνα Νικολακοπούλου, που έφτιαξε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση, γεμάτη με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, ενώνοντας μαγικά 3 εξαιρετικές και αγαπημένες φωνές. Θα ερμηνεύσουν αγαπημένα μας κομμάτια από την πρόσφατη δισκογραφία, ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, αποκαλύπτοντας τον πλούτο την ομορφιά και την ελπίδα που μπορεί να γεννήσει το σύγχρονο και ανόθευτο ελληνικό τραγούδι. Τηλέφωνο για κρατήσεις: 6932 906.593.

————————————————–

Γ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟ

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 5:30 το απόγευμα, στο μαγευτικό εξωκλήσι του Αγίου Δημητράκου Τρίπολης, θα εορταστούν με κατάνυξη και ευλάβεια οι Γ’ Χαιρετισμοί. Ως εκ τούτου, ο σύλλογος φίλων εξωκλησίου «Άγιος Δημητράκος», σας καλεί να παραστείτε στη λατρευτική τελετή.

—————————————————

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου και ώρα 19.00 στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση « Να ζει το Μεσολόγγι» του Βασίλη Ρώτα  από τους μαθητές της 6ης τάξης του 11ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

————————————————–

ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Η 2Η Βραδιά αφήγησης ελληνικών λαϊκών παραμυθιών, θα λάβει χώρα στο «Πανταζοπούλειο» Πνευματικό κέντρο Βυτίνας, το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ., για ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών, από τη Μαρία Μπάκα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οργάνωση: Όμιλος κυριών Βυτίνας (6980 634.559), με την υπιοστήριξη της ταβέρνας «Η παλιά Βυτίνα».

—————————————————

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Η ΚΩΜΩΔΙΑ «ΑΕΡΑΣ» ΤΟΥ Β. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗ

Το «ΠΟΛΗ» Θέατρο του Δάνη Κατρανίδη, συστήνει στο κοινό ένα νέο ελληνικό έργο, τον «ΑΕΡΑ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη σε μια μοναδική θεατρική συνάντηση δύο σημαντικών πρωταγωνιστριών του θεάτρου μας, της Ράνιας Οικονομίδου με τη Ρένη Πιττακή σε σκηνοθεσία της Σύλβιας Λιούλιου. Οι παραστάσεις θα δοθούν την Παρασκευή και το Σάββατο, 21 & 22 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στο «Μαλλιαροπούλειο» Θέατρο Τρίπολης. Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά, 6 με 8 το βράδυ, στο φουαγιέ του Θεάτρου (Τηλ.: 2710 223.111) και, πρωινές ώρες, στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό κέντρο Τρίπολης (γραφείο κ. Χρ. Ζαμπαθά, 2ος όροφος).

—————————————————-

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ Δ.Κ ΠΑΛΟΥΜΠΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Διήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης προς τους Γορτύνιους επαναστάτες, οι οποίοι στις 20 Μαρτίου 1821 τέλεσαν δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλούμπα και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν περί τους 860, υπό την αρχηγία των Δημήτρη και Γιωργάκη Πλαπούτα στου Μπέτσι (Αγιονέρι) και διακήρυξαν την απόφασή τους να αγωνιστούν για την Εθνική Ελευθερία, θα λάβουν χώρα στη Δ.Κ. Παλούμπα του δήμου Γορτυνίας, στις 22 και 23 Μαρτίου. Το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ., στο χώρο του Πνευματικού κέντρου, θα λάβει χώρα εσπερίδα για την ιστορική οικογένεια των Πλαπουταίων. Η εσπερίδα θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς, ομιλία του Ηλία Γιαννικόπουλου, με θέμα: «Οι Πλαπουταίοι και η προσφορά τους στο Έθνος», ομιλία από την Ευθυμία Γκίνη, με θέμα: «Παλούμπα: οι πρώτοι Παλουμπαίοι και ο πύργος Πλαπούτα», ομιλία από το Γεώργιο Μπραχαλιά, με θέμα: «Αρχειακό υλικό και προσωπικά τεκμήρια Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα» και ομιλία από το Γεώργιο Χριστόπουλο, με θέμα: «Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής δράσης Στγος Δημητράκης Πλαπούτας & Αγωνιστές – Από το όραμα στη δράση». Αμέσως μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει συζήτηση. Την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 7:00 π.μ., θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στις 10:00 π.μ. Δοξολογία, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παλούμπα. Θα ακολουθήσουν, ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον κ. Αλέξανδρο Λιακόπουλο, κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Στγού Δημητράκη Πλαπούτα, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στις 12:00 μ.μ. στη θέση Αγιονέρι (Μπέτσι) θα ψαλεί τρισάγιο και θα ακολουθήσουν: χαιρετισμοί δημάρχου και επισήμων, πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό, κ. Δημ. Μπερδούση, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των αγωνιστών του ’21, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

————————————————-

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΛΕ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

Την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 και ώρα 12:30 μ.μ., ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης, διοργανώνει εκδήλωση για την ονοματοδοσία του Σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου, σε Σαλέ «Τίμος Χαραλαμπόπουλος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο έμπροσθεν του Σαλέ. Η εκδήλωση αυτή, αποτελεί απότιση φόρου τιμής στον Τίμο Χαραλαμπόπουλο, τον επί πολλά έτη πρόεδρο του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, μία σημαντική προσωπικότητα για την ορειβατική και τη χιονοδρομική οικογένεια καθώς και για τους φίλους της φύσης. Επίσης, πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, www.eostripolis.gr.

————————————————-

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΤΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το Αττικό Ωδείο Τρίπολης οργανώνει Επετειακή-Εορταστική συναυλία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων λειτουργίας του, την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, ώρα 8.00 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του «Αποστολοπουλείου» Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης. Παίρνουν μέρος οι νεανικές ορχήστρες, τα μουσικά σύνολα και η τρίφωνη χορωδία του Ωδείου. Στο 1ο μέρος θα ερμηνευθούν Ελληνικά και ξένα τραγούδια σε πρωτότυπες διασκευές και στο 2ο μέρος η Τρίφωνη χορωδία και ορχήστρα του Ωδείου υπό την διεύθυνση του Σταύρου Θεοδωρόπουλου, θα παρουσιάσει τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Κουμγιουτζή και Διονύση Σαββόπουλου. Προλογίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου, Γιώργος Κατραλής.

—————————————————-

«ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ηρακλείου Αττικής & όμορων δήμων, γιορτάζει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, και σας προσκαλεί στο «Αρκαδικό Πανηγύρι» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου και ώρα 11.00, στην κεντρική πλατεία 25ης Μαρτίου-Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απέναντι (ΗΣΑΠ)-του Ηρακλείου Αττικής, υπό την αιγίδα και χορηγία του Υπουργείου πολιτισμού και την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: *Χορωδία Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολύδροσου «Ελληνορθόδοξη Παράδοση» *Αναφορά στη συμβολή της Αρκαδίας στην ελληνική επανάσταση του 1821 από την Δρ. Σμαράγδη Αρβανίτη, Αρχαιολόγο Ιστορικό *Φαγητό με την εποπτεία της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδας «Great kouzina» και τη συμμετοχή Αρκαδικών συλλόγων και Αρκάδων με παραδοσιακά φαγητά *Παραδοσιακή μουσική και χορό με κλαρίνο με τον κο Λάλεζα Παναγιώτη και τα χορευτικά συγκροτήματα από το Άστρος Κυνουρίας. *Έκθεση και παζάρι παραδοσιακών Αρκαδικών προϊόντων *Προβολή ξενώνων της Αρκαδίας. Με μερική χορηγία του Υπουργείου Ανάπτυξης, παρέχεται δωρεάν εκθεσιακό περίπτερο στους παραγωγούς με σειρά προτεραιότητας. Είσοδος ελεύθερη. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 210 28.16.416.

—————————————————

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Τρίπολης και η πολιτιστική επιτροπή του «Μαλλιαροπουλείου» θεάτρου, με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, διοργανώνουν, τη Δευτέρα 24 Μαρτίου και ώρα 8:30 μ.μ. ,μια επίκαιρη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Το δημοτικό μας τραγούδι στην κλασική μουσική», στο «Μαλλιαροπούλειο» Θέατρο Τρίπολης. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

—————————————————

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο Δήμος Ναυπλιέων και o Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. (Δημοτικός Οργανισμός Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού), σε συνδιοργάνωση µε την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος, σας προσκαλούν στην μουσική εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014 και ώρα 7.00 µ.µ. στην αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο. Το πρόγραµµα περιλαµβάνει βυζαντινούς ύμνους της εορτής του Ευαγγελισμού, παραδοσιακά και δημοτικά τραγούδια προεπαναστατικά, εθνικά, ιστορικά, κλέφτικα, καθώς και νεότερα έντεχνα και λαϊκά, αναφερόμενα στο γεγονός της Εθνικής εορτής. Στο πρώτο μέρος το πρόγραμμα θα ερμηνεύσει το μουσικό σχήμα “ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ” (χορωδία και ορχήστρα), σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα και στο δεύτερο μέρος ο Άρχων Υµνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου. Είσοδος ελεύθερη.

—————————————————

ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗ ΨΩΡΙΑΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΥΨΩ»

Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «Καλυψώ» πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Τρίπολη ενημερωτική δράση με τίτλο: «Μάθε για τη ψωρίαση, Ενημερώσου για το Καλυψώ». Η δράση αυτή είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Δήμου Τρίπολης κι έχει ως βασικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών στα εξής θέματα: *Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική! *Τί είναι η ψωρίαση, πως επηρεάζει τη ζωή του ασθενούς και πως μπορούν αντιμετωπιστούν τα μη ιατρικά θέματα της νόσου (ψυχολογικό βάρος, κοινωνικός αποκλεισμός, ανθρώπινες σχέσεις κλπ.), *Δράσεις και στόχοι «Καλυψώ». Μέλη και φίλοι του «Καλυψώ» θα βρίσκονται στην Τρίπολη, στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου (κεντρική πλατεία), το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, από 10 π.μ. έως 4 μ.μ. με σκοπό την ενημέρωση του κοινού στα πιο πάνω θέματα. Επιπλέον, όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να δοκιμάζουν ειδικά ρούχα (μπουφάν, κασκόλ) που χάριν της κατασκευής τους μπορούν να δίνουν σε όποιον τα φοράει την αίσθηση που έχουν για το δέρμα τους οι ασθενείς με ψωρίαση.

—————————————————-

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αρκαδίας διοργανώνει την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, και ώρα 9:30 π.μ. στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τριπόλεως (οδός Ελευθ. Βενιζέλου, αριθ. 39), με θέματα:α) Οικονομικός Απολογισμός 2013,β) Οικονομικός Προϋπολογισμός 2014,γ) Διοικητικός Απολογισμός 2013 καιδ) Εκλογή νέων Οργάνων Διοικήσεως, ήτοι: Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Πειθαρχικού Συμβουλίου.Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο.Όσοι από τα μέλη μας επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, μπορούν να καταθέσουν σχετική αίτηση στα Γραφεία του Συλλόγου (Βάρβογλη αριθ. 7, Τρίπολη, Τηλ: 2710-225134), μέχρι την 28η Μαρτίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00′.Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 15:30. Παρακαλούνται τα μέλη, όπως φέρουν μαζί τους το Πολυτεκνικό Βιβλιάριό τους, ταμειακώς τακτοποιημένο και θεωρημένο.

——————————————————

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ 1ου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΠΑΡΗ

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου στο χωριό Πάπαρη Αρκαδίας, εις ανάμνηση του ιστορικού και μεγάλης εθνικής σημασίας γεγονότος της συγκέντρωσης των αρχηγών-οπλαρχηγών και λοιπών αγωνιστών της Πελοποννήσου από το Θ. Κολοκοτρώνη και της συγκρότησης του πρώτου ελληνικού στρατοπέδου, την 6η Απριλίου 1821. Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η αδελφότητα των απανταχού Παπαραίων, θα περιλαμβάνει την τέλεση Θείας Λειτουργίας (7:00 π.μ.) στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Παπαρη, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου και, αμέσως μετά, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη. Θα ακολουθήσουν: εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, λαϊκοί χοροί στην πλατεία του χωριού, από το Χορευτικό Τμήμα της αδελφότητας και προσφορά αναψυκτικών και γλυκισμάτων στους επίσημους και λοιπούς προσκλεκλημένους.

—————————————————-

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΑΙΝΑΛΟΝ» ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Στις 13 Απριλίου 2014 στην Τρίπολη, στο Ξενοδοχείο «Μαίναλον», θα πραγματοποιηθεί Πασχαλινό Παζάρι. Θα διατεθούν σε απίστευτα χαμηλές τιμές δώρα πασχαλινά, γλυκίσματα, τρόφιμα, λαμπάδες, μπιζού, καλλυντικά και άλλα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6942 876.144.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Με «οικογενειακό διπλό» και δοκιμές σε σχήματα και συστήματα μπήκε στην τελική ευθεία η προετοιμασία του Αστέρα, ενόψει του Σαββατιάτικου παιχνιδιού στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό (15.00). Μετά τις ασκήσεις ταχυδύναμης και την τακτική στον αγωνιστικό χώρο, η προπόνηση ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο «διπλό» και τις συνήθεις δοκιμές που κάνει ο Στάικος Βεργέτης, ενόψει του Σαββατιάτικου παιχνιδιού. Η διάθεση όλων των ποδοσφαιριστών σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης ήταν τέτοια, που χάρισε στους φίλους της ομάδας που παρακολούθησαν την προπόνηση, ένα όμορφο και ποιοτικό «διπλό» με πολλές φάσεις και γκολ. Στην προπόνηση συμμετείχε και ο Γιώργος Κυριακόπουλος, που τις προηγούμενες ημέρες προπονήθηκε με την εθνική ομάδα Κ-18. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι προς το τέλος της προπόνησης, ο Ντορίν Γκοϊάν ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και αποχώρησε από την προπόνηση για προληπτικούς λόγους.

—————————————————

ΜΕ ΤΟΝ Ο.Φ.Η ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 5:00 μ.μ. στο «Βαρδινογιάννειο» κλειστό γυμναστήριο στο Ηράκλειο Κρήτης, ο Αρκαδικός αντιμετωπίζει τον Ο.Φ.Η, για την 20ή αγωνιστική της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

—————————————————-

Ο Γ.Σ.Α ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ

Το ΔΣ του ΓΣΑ διοργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του αμφιθεάτρου του «Αποστολοπουλείου» Πνευματικού κέντρου Τρίπολης όπου, μεταξύ άλλων, θα βραβευτούν και οι αθλητές του συλλόγου.

ΚΑΙΡΟΣ

* Αίθριος καιρός θα σημειωθεί την Παρασκευή 21 Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17oC.

* Συννεφιά θα σημειωθεί το Σάββατο 22 Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 19oC.

* Συννεφιά θα σημειωθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20oC.

* Αυξημένη συννεφιά θα σημειωθεί τη Δευτέρα 24 Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη