Τελευταία νέα 21-05-2014 (ανανεώνεται τακτικά)

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 07:57

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21-05-2014, Upload time: 11:01 π.μ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν, στις 20.5.2014 το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 50 και 19 ετών, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επιπλέον, ο 19χρονος κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν: Ποσότητα κάνναβης, βάρους 41 γραμμαρίων περίπου, αεροβόλο πιστόλι, τριβείο κάνναβης και σύνεργα που σχετίζονται με τη συσκευασία-διακίνηση των ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

———————————————–

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

Συνελήφθη, στις 20.5.2014 το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Λακωνίας, μία 26χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ, γιατί αφαίρεσε από κατάστημα-υπεραγορά διάφορα προϊόντα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ανωτέρω, το τελευταίο πενθήμερο, είχε αφαιρέσει άλλες δυο φορές προϊόντα από το ίδιο κατάστημα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης. Την ίδια μέρα το μεσημέρι συνελήφθησαν, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Αρκαδίας, έξι ημεδαπές ΡΟΜΑ, ηλικίας από 24 έως 34 ετών, καθώς και δύο (2) ανήλικες ημεδαπές ΡΟΜΑ, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν από κατάστημα-υπεραγορά διάφορα προϊόντα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ

ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ 2013

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2013 από τους αγρότες για δύο επιπλέον μήνες, έως τις 30 Ιουνίου 2014 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ έλαβε αυτή την απόφαση, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που έληγε στις 30 Απριλίου 2014. Με δεδομένο ότι μετά τις 30 Ιουνίου 2014 δεν μπορεί να δοθεί άλλη παράταση, επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές το 2013 θα πρέπει εντός της παραπάνω προθεσμίας να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2013 διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα λάβουν τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.

Επισημαίνεται επίσης ότι οι παραγωγοί που είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς του 2013 την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2013 προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

———————————————–

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5482 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2013 και 2014. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ροδάκινα, πατάτες, πορτοκάλια και ελιές και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Στο νομό Αρκαδίας, θα καταβληθεί το ποσό των 105.748,20 ευρώ.

———————————————–

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΑ – ΑΒΡΑΜΙΔΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΑΙΠΕΔ

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης, με θέμα: «Δραστηριότητα ΤΑΙΠΕΔ –Ζητούνται στοιχεία». Το κείμενο της ερώτησης, αναφέρει τα εξής: Κύριοι Υπουργοί, Με αφορμή το ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ των παραλιών Σίμου και Σαρακίνικου στην Ελαφόνησο, ερωτάστε: 1) Πώς έχει αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ την περιουσία του ελληνικού δημοσίου, που έχει περιέλθει σε αυτό από το 2011 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα; Υπάρχει προγραμματισμός για επερχόμενες πωλήσεις; 2) Γνωρίστε μας ποια από τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν εκποιηθεί, σε ποιους και με ποιο αντίτιμο;

———————————————-

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ»

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, δίνεται παράταση προθεσμίας στους ενδιαφερόμενους για να υποβάλλουν αιτήσεις ενίσχυσης – φακέλους υποψηφιότητας για ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 1.1.2: «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Π.Α.Α. 2007-2013. Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν το φάκελο υποψηφιότητας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά της ΚΥΑ 704/2008 όπως ισχύει κάθε φορά, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας του τόπου της μόνιμης κατοικίας τους έως 06.06.2014. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: *Στις Δ/νσεις Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου *Στις Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών: Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων *Στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων *Στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ – Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων *Στους δικτυακούς τόπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: http://www.minagric.gr και www.agrotikianaptιxi.gr

———————————————-

ΘΕΩΡΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμΕΑ ΕΤΟΥΣ 2014

Σύμφωνα με την αριθμ. Δ29α/Φ.11/Γ.Π.οικ.11762/420/10-4-2014 Διευκρινιστική Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η ανανέωση αλλά και η έκδοση των Δελτίων Κυκλοφορίας Πολιτικών Αναπήρων (ΑμΕΑ) για το έτος 2014, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), αρχίζει από 15-4-2014 και λήγει στις 31-12-2014. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2713 601.138 – 142.

———————————————

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-15

Το Μουσικό σχολείο Τρίπολης δέχεται αιτήσεις υποψηφίων μαθητών για το σχολικό έτος 2014-15 μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, τις εργάσιμες ημέρες από 8:30 έως 13:30. Η προθεσμία έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και είναι αυστηρή, παράταση δεν θα δοθεί. Η διαδικασία επιλογής πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 στο Μουσικό Σχολείο. Θα προηγηθεί, στον ίδιο χώρο, ενημέρωση των υποψηφίων, την Τετάρτη 18 Ιουνίου το απόγευμα. Επίσης, αν κάποιος μαθητής ενδιαφέρεται να λάβει μέρος σε κατατακτήριες εξετάσεις μουσικών μαθημάτων για την εγγραφή του στις τάξεις Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση στο σχολείο μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014. Η διαδικασία κατατακτηρίων θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

———————————————–

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Η λαϊκή αγορά στην Πλ. Μαντινείας (Μπασιάκου) δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28/5/2014 και την Τετάρτη 4/6/2014, αλλά την Τρίτη 27/5/2014 και την Τρίτη 3/6/2014 αντίστοιχα, προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΜΠΑΝΤΗΣ

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανανέωσε τη συνεργασία με τον Έλληνα τερματοφύλακα Γιώργο Μπαντή για τα επόμενα δύο χρόνια. Μετά την ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ο Έλληνας πορτιέρο δήλωσε «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δύο ιδιοκτήτες της ομάδας, τους κ.κ. Μπάκο, Καυμενάκη, αλλά και τη διοίκηση που αναγνώρισαν την προσπάθεια που κάνω.Ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ και πρέπει να πω ότι αποτελεί τιμή για μένα να συνεχίσω στον Αστέρα, μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Σούπερ Λιγκ. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές και τους συμπαίκτες που είχα στον Αστέρα αυτά τα τρία χρόνια, ιδιαίτερα τον προπονητή τερματοφυλάκων Τζέρυ Ούγκεν, αλλά και την οικογένεια μου που με στηρίζει καθημερινά στην προσπάθεια που κάνω. Όσον αφορά τον φίλαθλο κόσμο, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας εύχομαι να ζήσουμε παρέα ανάλογες στιγμές με αυτές που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια».

——————————————–

ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΕΞΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ πέρασαν και αποχαιρέτησαν, λόγω λήξης των συμβολαίων τους και μη συνέχισης της συνεργασίας με την ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ, οι ποδοσφαιριστές Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι, Λαουτάρο Φορμίκα, Βάλντο και Σάββας Τσαμπούρης, ενώ λύθηκαν κοινή συναινέσει τα συμβόλαια των Χουάν Πάμπλο Κάφα και Ντάνιελ Ερνάντεζ. Μετά από πέντε χρόνια και 88 παιχνίδια (με 6 γκολ) με τη φανέλα του Αστέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι δήλωσε: «Πέντε χρόνια στην Τρίπολη δεν είναι λίγα. Μου φαίνεται σαν μία ζωή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του Αστέρα για ότι έκαναν για μένα και θέλω να γνωρίζουν όλοι πώς θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Φεύγω σαν φίλος από μία ομάδα που αγάπησα και της εύχομαι πολλές επιτυχίες στο μέλλον».

Μετά από τέσσερα χρόνια και 101 παιχνίδια (με 3 γκολ) με τη φανέλα του Αστέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Σάββας Τσαμπούρης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του Αστέρα για τη συνεργασία που είχαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια. Ήταν χρόνια που ζήσαμε δυνατές συγκινήσεις με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στον τελικό και τις εξόδους στην Ευρώπη».

ΚΑΙΡΟΣ

* Ηλιοφάνεια θα σημειωθεί την Τετάρτη 21 Μαΐου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25oC.

* Αυξημένη συννεφιά θα σημειωθεί την Πέμπτη 22 Μαΐου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26oC.

* Συννεφιά θα σημειωθεί την Παρασκευή 23 Μαΐου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη