Τελευταία νέα 26-03-2013 (ανανεώνεται συνεχώς)

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 07:45

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 26-03-2013, Upload time: 09:45 π.μ.

 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ

Συνελήφθη, στις 25-3-2013 και πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας (1) 44χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, μαζί με ακόμη ένα (1) άτομο το οποίο αναζητείται, λίγες ώρες νωρίτερα, στην Ποταμιά Αρκαδίας, πυροβολούσε άσκοπα στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαοκτώ (18) κάλυκες.

————————————————–

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Συνελήφθη, στις 23-3-2013 το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας (1) 44χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα, πραγματοποίησε συναλλαγές σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο, χρησιμοποιώντας δύο (2) χαρτονομίσματα των 50 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας, τα οποία κατασχέθηκαν.

————————————————–

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΛΗΣΤΕΙΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων (4) αγνώστων δραστών, οι οποίοι στις 25-3-2013 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Κρανίδι Αργολίδας, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, με την απειλή βίας αφαίρεσαν κόσμημα, χρήματα, διάφορα έγγραφα καθώς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστου δράστη, ο οποίος στις 25-3-2013 το μεσημέρι, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, αφού μπήκε σε οικία ημεδαπής, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε κόσμημα, χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή και αναζητείται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Σπάρτης.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αρκαδίας καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς, που επιθυμούν να μετέχουν στο πρόγραμμα «δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους της χώρας για το έτος 2013» να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής έως και 31-3-2013. Ως φορείς εκπροσώπησης, που μεσολαβούν για τη δωρεάν διανομή των προϊόντων στους τελικούς δικαιούχους, θεωρούνται οι φορείς παροχής υπηρεσιών φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα:1) Δημόσιες υπηρεσίες, 2) ΝΠΔΔ (Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, Δημοτικά Γηροκομεία   Βρεφοκομεία κ.α.), 3) ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με Φιλανθρωπική Δράση (π.χ. Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ΟΤΑ α΄ βαθμού,   Μ.Κ.Ο κ.τ.λ), 4) Ιερές Μητροπόλεις. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2710-225342 στη ΔΑΟΚ Αρκαδίας Δεληγιάννη 9, από όπου μπορούν να προμηθευτούν τη σχετική νομοθεσία και τα ειδικά έντυπα συμμετοχής.

————————————————–

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Σε ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης του δήμου Μεγαλόπολης «Δημοτική Αναγέννηση», επισημαίνει τα εξής:

Σύμφωνα με Εθνική Έρευνα για τη Διαφθορά στην Ελλάδα που έγινε με πρωτοβουλία του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας για τα έτη 2007 έως το 2012, ο Δήμος Μεγαλόπολης αναδεικνύεται πρωταθλητής στη διαφθορά. Από τα στοιχεία της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από την Public Issue μια από τις σημαντικότερες εταιρείες ερευνών κοινής γνώμης στην Ελλάδα, η υψηλότερη διαφθορά στην επικράτεια την πενταετία 2007-2012 παρουσιάζεται στον Δήμος Μεγαλόπολης.

Μετά τα παραπάνω, η παράταξή μας έχει τη νομική και μέγιστη ηθική υποχρέωση να θέσει υπόψη του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης την έρευνα και να ζητήσει να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ελέγχου του Δήμου, για τυχόν παράνομες πράξεις.

————————————————

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι Εκδόσεις «Ινφογνώμων» & «Αδούλωτη Μάνη» και ο «Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας», σας προσκαλούν στην εκδήλωσή τους, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30, στην Αίθουσα του Ξενοδοχείου Sparta Inn (στη Σπάρτη), με θέμα: «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο Αιγαίο – Ανατολική Μεσόγειο – Κουρδιστάν. Ο ρόλος της Τουρκίας, της Κύπρου και της Ελλάδας». Ομιλητής: Σάββας Καλεντερίδης, συγγραφέας – εκδότης, αρθρογράφος εφημερίδας. “Δημοκρατία”. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης – δημοσιογράφος Γεώργιος Δημακόγιαννης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο ιατρός Γεώργιος Λουκάκος (πρόεδρος τού Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας). Είσοδος ελεύθερη. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 33.16.036,   27330 53.670,   6978 991.863. E-mail: info@infognomon.gr.

———————————————–

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑΔΙΟΥ

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από το γεωπόνο, κ. Ευάγγελο Αβδελά, με θέμα: «Διαφύλαξη ντόπιων ποικιλιών σπόρων», στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων που διοργανώνει το «Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-Βιοχάλκο». Είσοδος ελεύθερη.

———————————————–

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Γραφειοκρατία και Συνταγματική αναθεώρηση – Η αχίλλειος πτέρνα του Ελληνικού κράτους και πώς θεραπεύεται», διοργανώνει η Ένωση Ιδιοκτητών Αρκαδίας, την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ. στα εντευκτήρια του Φ.Ο.Τ (Εθνομαρτύρων 25). Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Γιώργος Ορφανός.

———————————————–

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014

Ανακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2013-2014. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήξει στις 15 Μαΐου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αρκαδίας (Δεληγιάννη 9, Τρίπολη, τηλ.: 2710 22.69.46).

———————————————–

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας ανακοινώνεται ότι κάθε Παρασκευή της Α, Β, Γ και Δ εβδομάδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Μητροπολιτικό ΙερόΝαόΑγίου Βασιλείου Τριπόλεως θα επαναλαμβάνεται η Ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, ώρα 9.00 – 10.00 το βράδυ, για να μπορούν να μετέχουν σ’ αυτήν οι εργαζόμενοι και καταστηματάρχες της πόλεώς μας. Τη δεύτερη αυτή Ακολουθία των Χαιρετισμών, θα τελεί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

———————————————–

ΒΡΑΔΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Καλωσορίζουμε την άνοιξη, με μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση που θα μας μυήσει στους όμορφους δρόμους της κλασικής μουσικής! Ο Δημήτρης Δαρλάσης, με τις επιλογές του από την πλούσια δισκοθήκη του, θα μας ξεναγήσει στο μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής. Θα μας παράσχει χρήσιμες πληροφορίες για συνθέτες, έργα, ρεύματα, όργανα κλπ, ενώ παράλληλα θα ακούμε αντίστοιχα γνωστά μουσικά έργα! Σας περιμένουμε, λοιπόν, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, στις 19.30 στα εντευκτήρια του ΣΑΟΟ, Μητροπολίτου Δανιήλ 2Γ!

———————————————–

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Το Σάββατο 6 Απριλίου στις 9:00 μ.μ. στο κέντρο SUNSET, θα λάβει χώρα φιλανθρωπική βραδιά από το Χορευτικό Σύλλογο ΤΕΓΕΑ, με θέμα: «Τώρα που μπήκα στο χορό…». Συμμετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης, Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, Κέντρο Ελληνικού Χορού, Χορευτικό Συγκρότημα Τρίπολης «Αρκαδιανή», Χορευτικό Συγκρότημα «Πολιτιστική κληρονομιά Τρίπολης», Λαογραφική Εστία Τρίπολης, Κέντρο Χορού «Χοροτεχνία», Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα», η ορχήστρα του μουσικού τμήματος του Αττικού Ωδείου Τρίπολης και η παραδοσιακή χορωδία ενηλίκων του κοινωφελούς ιδρύματος «Μιχ. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ». Συνοδεύουν μουσικοί απ’ όλη την Ελλάδα. Τιμή εισόδου: €15 (περιλαμβάνει φαγητό και γλέντι). Δήλωση συμμετοχών: 6972 425.301.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Επιστροφή στις προπονήσεις για τον Αστέρα τη Δευτέρα το απόγευμα, μετά το διήμερο ρεπό που έδωσε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας ο Σάκης Τσιώλης, προκειμένου να ξεκουραστούν από το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα που έβγαλαν το τελευταίο διάστημα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε πολλά τεχνικά στοιχεία, ενώ δόθηκε έμφαση σε θέματα φυσικής κατάστασης. Το ευχάριστο της προπόνησης είναι πώς μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς και ο Εμμάνουελ Περόνε, ενώ όσοι παίκτες συμμετείχαν στην προπόνηση έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση και όρεξη.

Από τους απόντες, ο Μάρτον Φούλοπ βρίσκεται στην Ουγγαρία, όπου εξελίσσεται ομαλά το πρόγραμμα θεραπείας του στο χέρι και αναμένεται στην Τρίπολη μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Χρήστος Πιπίνης συνεχίζει το πρόγραμμα θεραπείας του και προληπτικά θα μείνει εκτός από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, για να μπει πανέτοιμος από την επόμενη εβδομάδα στο προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας και να τεθεί κανονικά στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη. Για τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη εξ άλλου, δεν υπολογίζεται και ο Σάββας Τσαμπούρης, που συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο.

————————————————-

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο τελικός κυπέλλου ποδοσφαίρου Ν. Αρκαδίας περιόδου 2012-2013 διοργάνωσης ΕΠΣ Αρκαδίας, θα γίνει την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρα 15:00 στο Δημοτικό γήπεδο «ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ» στην Τρίπολη, μεταξύ των ομάδων: Α.Ο. ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ και Α.Σ. ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ.

————————————————-

ΜΕ ΤΗΝ Κ.Α.Π ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας έχει ξεκινήσει και κάθε παιχνίδι – από τα πέντε που απομένουν – έχει χαρακτήρα τελικού για την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την παραμονή του Αρκαδικού, για τέταρτο στη σειρά χρόνο, σε τόσο υψηλό επίπεδο. Έτσι λοιπόν, το τμήμα Μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στις 17.00 στο κλειστό Γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, θα αντιμετωπίσει την Αγία Παρασκευή και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδα μας.

————————————————-

12 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΑΤ

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση οι αθλητές και οι αθλήτριες της προ-αγωνιστικής ομάδας του ΚΟΑΤ, κατέκτησαν πέντε (5) χρυσά, πέντε (5) αργυρά και δυο (2) χάλκινα στους χειμερινούς αγώνες προ-αγωνιστικών κατηγοριών, που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου 2013. Οι αθλητές του ΚΟΑΤ συμμετείχαν μόνο την πρώτη ημέρα των αγώνων και αυτό που κάνει ιδιαίτερα σημαντική την επιτυχία της ομάδας ήταν ότι, αγωνίστηκαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αφού οι υπεύθυνοι του κολυμβητηρίου «ΠΕΠΑΝΟΣ» δεν μπόρεσαν να λύσουν από απλά τεχνικά προβλήματα, όπως να λειτουργούν τα μικρόφωνα για να ακούγονται οι εκκινήσεις, μέχρι πιο δύσκολα όπως η σωστή θερμοκρασία του νερού. Μετάλλια κατέκτησαν οι:

Χρυσά Μετάλλια: Αγγελόπουλος Πέτρος (50 μ. πρόσθιο, 100μ. πρόσθιο), Κόκκος Θεόδωρος (50 μ. ελεύθερο, 200 μ. ελεύθερο), Μητσόπουλος Παναγιώτης (50 μ. ελεύθερο).

Αργυρά Μετάλλια: Διαμαντοπούλου Μάϊρα (50 μ. ύπτιο, 100 μ. ύπτιο), Κωτσίρου Βασιλική (50 μ. πρόσθιο , 100 μ. πρόσθιο), Μητσόπουλος Παναγιώτης (100 μ. ύπτιο)

Χάλκινα Μετάλλια: Μανωλόπουλος Δημήτρης (50μ. πρόσθιο), Πλαϊτη Σοφία (100 μ. ύπτιο), ενώ όλοι οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν στην πρώτη οκτάδα των αγωνισμάτων που συμμετείχαν.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

* Συννεφιά με ασθενή βροχή και αραιά διαστήματα ηλιοφάνειας, θα σημειωθεί την Τρίτη 26 Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12oC.

* Ασθενής βροχή και διαστήματα με καθαρό καιρό, θα σημειωθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15oC.

* Πιθανή βροχή και διαστήματα με καθαρό καιρό, θα σημειωθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη