Τελευταία νέα 27-03-2013 (ανανεώνεται συνεχώς)

Τετάρτη, 27 Μάρτιος 2013 07:06

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 27-03-2013, Upload time: 09:06 π.μ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε

Συνελήφθησαν, στις 25-3-2013 το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, τρεις (3) αλλοδαποί, δύο (2) υπήκοοι Πολωνίας, ηλικίας 29 και 40 ετών αντίστοιχα και ένας (1) 32χρονος υπήκοος Ιράκ, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων του Ο.Σ.Ε., ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) άτομα.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω αλλοδαποί, χθες (25-3-2013) το μεσημέρι, στην περιοχή «Μαύρα Λιθάρια» Κορινθίας, μαζί με ακόμη δύο άτομα που αναζητούνται, αφαίρεσαν από σιδηροδρομικό δίκτυο του Ο.Σ.Ε. -500- βίδες στήριξης ραγών, καθώς και -44- κομμάτια σιδηροτροχιάς, τα οποία στη συνέχεια θα φόρτωναν σε οχήματα, πλην όμως μετά από την άμεση επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του Ο.Σ.Ε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

————————————————-

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ

Συνελήφθησαν, στις 26-3-2013 το πρωί, στο 3ο χλμ της Π.Ε.Ο Άργους – Τρίπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 20 και 17 ετών αντίστοιχα, γιατί προσπάθησαν να μπουν σε οικία ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014

Ανακοινώνεται ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων περιόδου 2013-2014. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήξει στις 15 Μαΐου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αρκαδίας (Δεληγιάννη 9, Τρίπολη, τηλ.: 2710 22.69.46).

———————————————–

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αρκαδίας καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς, που επιθυμούν να μετέχουν στο πρόγραμμα «δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους της χώρας για το έτος 2013» να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής έως και 31-3-2013. Ως φορείς εκπροσώπησης, που μεσολαβούν για τη δωρεάν διανομή των προϊόντων στους τελικούς δικαιούχους, θεωρούνται οι φορείς παροχής υπηρεσιών φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα:1) Δημόσιες υπηρεσίες, 2) ΝΠΔΔ (Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, Δημοτικά Γηροκομεία   Βρεφοκομεία κ.α.), 3) ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με Φιλανθρωπική Δράση (π.χ. Σύλλογοι, Σωματεία, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ΟΤΑ α΄ βαθμού,   Μ.Κ.Ο κ.τ.λ), 4) Ιερές Μητροπόλεις. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2710-225342 στη ΔΑΟΚ Αρκαδίας Δεληγιάννη 9, από όπου μπορούν να προμηθευτούν τη σχετική νομοθεσία και τα ειδικά έντυπα συμμετοχής.

————————————————–

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Α.ΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η επιτροπή εκπαιδευτικών του Π.ΑΜΕ Ν. Αρκαδίας διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό. Ο αντιδραστικός χαρακτήρας της αξιολόγησης. Η απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ.

—————————————————

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι Εκδόσεις «Ινφογνώμων» & «Αδούλωτη Μάνη» και ο «Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας», σας προσκαλούν στην εκδήλωσή τους, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30, στην Αίθουσα του Ξενοδοχείου Sparta Inn (στη Σπάρτη), με θέμα: «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στο Αιγαίο – Ανατολική Μεσόγειο – Κουρδιστάν. Ο ρόλος της Τουρκίας, της Κύπρου και της Ελλάδας». Ομιλητής: Σάββας Καλεντερίδης, συγγραφέας – εκδότης, αρθρογράφος εφημερίδας. “Δημοκρατία”. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης – δημοσιογράφος Γεώργιος Δημακόγιαννης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο ιατρός Γεώργιος Λουκάκος (πρόεδρος τού Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας). Είσοδος ελεύθερη. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 33.16.036,   27330 53.670,   6978 991.863. E-mail: info@infognomon.gr.

———————————————–

“ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ (1912-1913)”

Πριν από 100 χρόνια η Βαλκανική χερσόνησος μετατράπηκε σε ηφαίστειο. Από τη μια πλευρά οι χριστιανικοί λαοί (Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι και Μαυροβούνιοι), και από την άλλη, τα σουλτανικά στρατεύματα αγωνίστηκαν για πολλούς μήνες σκληρά μεταξύ τους. Οι λαοί επιδίωκαν την απελευθέρωση των σκλάβων αδελφών τους και ο σουλτάνος τη διατήρηση της σαθρής αυτοκρατορίας του. Όταν η νίκη χαμογέλασε στους χριστιανούς, οι Βούλγαροι στηριζόμενοι στην υπεροπλία που διέθεταν, προσπάθησαν, μακριά από κάθε ηθική αρχή, να καρπωθούν οι ίδιοι τη μερίδα του λέοντος. Επειδή οι Έλληνες και οι Σέρβοι δεν τους το επέτρεψαν, προκλήθηκε ένας δεύτερος Βαλκανικός πόλεμος. Σ’ αυτόν ενωμένοι Σέρβοι και Έλληνες νίκησαν τους Βούλγαρους και διαμόρφωσαν το νέο χάρτη των Βαλκανίων. Στους δύο αυτούς καθοριστικούς για το μέλλον της Ελλάδας πολέμους πρωταγωνίστησε η φωτεινή προσωπικότητα του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου, όπως και αυτή του αρχιστράτηγου βασιλιά Κωνσταντίνου. Το πλούσιο διπλωματικό παρασκήνιο και οι ηρωικές πράξεις δίνουν στη δίχρονη πολεμική αναμέτρηση μια ξεχωριστή γοητεία.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς πολέμους, θα μιλήσει για αυτούς ο δρ. Ιωάννης Γρυντάκης, Φιλόλογος-Ιστορικός, την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

———————————————–

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑΔΙΟΥ

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από το γεωπόνο, κ. Ευάγγελο Αβδελά, με θέμα: «Διαφύλαξη ντόπιων ποικιλιών σπόρων», στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων που διοργανώνει το «Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-Βιοχάλκο». Είσοδος ελεύθερη.

———————————————–

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Γραφειοκρατία και Συνταγματική αναθεώρηση – Η αχίλλειος πτέρνα του Ελληνικού κράτους και πώς θεραπεύεται», διοργανώνει η Ένωση Ιδιοκτητών Αρκαδίας, την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ. στα εντευκτήρια του Φ.Ο.Τ (Εθνομαρτύρων 25). Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Γιώργος Ορφανός.

———————————————–

ΟΙ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

To Σάββατο 30 Μαρτίου 2013, στις 19.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Βουλευτικού, το Δημοτικό Ωδείο “Κ. Νόνης” του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου και το ORFEUSTRIO θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα: «Οι μπαλάντες του Ρομαντισμού συναντούν τις μπαλάντες του Κόσμου».

Στο πρώτο μέρος θ’ ακουστούν έργα των: Schubert, Chopin, Mendelshon, Liszt, Satie, Piazzolla, Ginastera. Στο δεύτερο μέρος θ’ ακουστούν παραδοσιακά έργα από Ελλάδα, Ρωσία, Αρμενία, Περσία (γραμμένο και αφιερωμένο από τον Safa Shachidi στο Τρίο).

Το ORFEUS TRIO το απαρτίζουν τρεις μουσικοί από τρεις διαφορετικές χώρες και δύο διαφορετικές σχολές: Γιούλα Ζωγράφου – Ελλάδα: πιάνο (κλασική γερμανική Σχολή), Reiner Witzel – Γερμανία: σαξόφωνο, φλάουτο (τζαζ), Ludmilla Witzel – Ρωσία : τσέλλο (κλασική ρωσική Σχολή).

Από το 1998 παίζουν μαζί διάφορα είδη μουσικής με πρωταρχική επιλογή την ελληνική μουσική και έχουν δώσει συναυλίες στη χώρας μας αλλά και σε Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Γαλλία, Αίγυπτο κ.α.

———————————————–

ΒΡΑΔΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Καλωσορίζουμε την άνοιξη, με μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση που θα μας μυήσει στους όμορφους δρόμους της κλασικής μουσικής! Ο Δημήτρης Δαρλάσης, με τις επιλογές του από την πλούσια δισκοθήκη του, θα μας ξεναγήσει στο μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής. Θα μας παράσχει χρήσιμες πληροφορίες για συνθέτες, έργα, ρεύματα, όργανα κλπ, ενώ παράλληλα θα ακούμε αντίστοιχα γνωστά μουσικά έργα! Σας περιμένουμε, λοιπόν, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, στις 19.30 στα εντευκτήρια του ΣΑΟΟ, Μητροπολίτου Δανιήλ 2Γ!

———————————————–

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Το Σάββατο 6 Απριλίου στις 9:00 μ.μ. στο κέντρο SUNSET, θα λάβει χώρα φιλανθρωπική βραδιά από το Χορευτικό Σύλλογο ΤΕΓΕΑ, με θέμα: «Τώρα που μπήκα στο χορό…». Συμμετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης, Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, Κέντρο Ελληνικού Χορού, Χορευτικό Συγκρότημα Τρίπολης «Αρκαδιανή», Χορευτικό Συγκρότημα «Πολιτιστική κληρονομιά Τρίπολης», Λαογραφική Εστία Τρίπολης, Κέντρο Χορού «Χοροτεχνία», Χορευτικός Σύλλογος «Τεγέα», η ορχήστρα του μουσικού τμήματος του Αττικού Ωδείου Τρίπολης και η παραδοσιακή χορωδία ενηλίκων του κοινωφελούς ιδρύματος «Μιχ. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ». Συνοδεύουν μουσικοί απ’ όλη την Ελλάδα. Τιμή εισόδου: €15 (περιλαμβάνει φαγητό και γλέντι). Δήλωση συμμετοχών: 6972 425.301.

————————————————

ΕΞΟΡΜΗΣΗ Σ.Α.Ο.Ο ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ

Την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων θα εξορμήσει στον Πάρνωνα. Πολύ ενδιαφέρουσα αισθητικά και εύκολη διαδρομή, πάνω στο ίχνος του ευρωπαϊκού µονοπατιού Ε4, εις µνήµην του σπουδαίου Έλληνα ορειβάτη Αναστασίου Ρήγα που το σχεδίασε και πρωτοστάτησε στη σηματοδότηση του.

Α’ πορεία: Ψηλή Βρύση (670µ.) – Χαράδρα ποταµού ∆ολιανίτη – ∆ολιανά 1000µ. Ώρες: 2:30, Κατηγορία: Α.

Β’ πορεία: Ψηλή Βρύση (670µ.) – Χαράδρα ∆ολιανίτη – ∆ολιανά – ∆ασικό χωριό – Ζυγός – Κεραίες (1443µ.) – Βερβαινιώτικο ρέµα – Βέρβαινα 1070µ. Ώρες: 5, Κατηγορία: Α+.

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει στις 8:30 πμ από την κεντρική πλατεία Τρίπολης. Για δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνήστε στα γραφεία του ΣΑΟΟ, 2710 23.49.80.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

Ξεκίνησε την Τρίτη η προετοιμασία του Αστέρα για τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος στη Νέα Σμύρνη, με τον προπονητή της ομάδας Σάκη Τσιώλη να χωρίζει την προπόνηση σε τρία μέρη: σε ασκήσεις δύναμης, τεχνικής και τακτικής. Το ευχάριστο της προπόνησης είναι πώς όλοι οι παίκτες που συμμετείχαν στην προπόνηση έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση και όρεξη ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού, ενώ απουσίασαν οι τραυματίες Φούλοπ, Πιπίνης.

————————————————-

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο τελικός κυπέλλου ποδοσφαίρου Ν. Αρκαδίας περιόδου 2012-2013 διοργάνωσης ΕΠΣ Αρκαδίας, θα γίνει την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 και ώρα 15:00 στο Δημοτικό γήπεδο «ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ» στην Τρίπολη, μεταξύ των ομάδων: Α.Ο. ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ και Α.Σ. ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ.

————————————————-

ΜΕ ΤΗΝ Κ.Α.Π ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας έχει ξεκινήσει και κάθε παιχνίδι – από τα πέντε που απομένουν – έχει χαρακτήρα τελικού για την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την παραμονή του Αρκαδικού, για τέταρτο στη σειρά χρόνο, σε τόσο υψηλό επίπεδο. Έτσι λοιπόν, το τμήμα Μπάσκετ του Αρκαδικού ανακοινώνει ότι το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στις 17.00 στο κλειστό Γυμναστήριο Τρίπολης, η ομάδα μπάσκετ ανδρών στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, θα αντιμετωπίσει την Αγία Παρασκευή και καλεί το φίλαθλο κοινό της πόλης, να παρακολουθήσει τον αγώνα και να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδα μας.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

* Ασθενής βροχή θα σημειωθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15oC.

* Ασθενής βροχή και διαστήματα με καθαρό καιρό, θα σημειωθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20oC.

* Αυξημένη συννεφιά θα σημειωθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 21oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη