Τελευταία νέα 8-2-2013 (ανανεώνεται συνεχώς)

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013 17:30

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 08-02-2013, Upload time: 09:30 π.μ.

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ 1ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣΜε απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, προχωρούν οι διαδικασίες αναδιάταξης των υποδομών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Προς την κατεύθυνση αυτή, ενοποιείται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Παραρτήματος της Πολυκλινικής (πρώην 3ο Θεραπευτήριο Ι.Κ.Α), με την αντίστοιχη μονάδα του Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός» ο εκσυγχρονισμός της οποίας ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδος Αυξημένης Φροντίδας του Παραρτήματος μετακινείται προς στελέχωση της αντίστοιχης μονάδος του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς», η οποία πλέον τίθεται σε λειτουργία. Το λοιπό προσωπικό, ο εξοπλισμός και οι λοιπές κλινικές και τμήματα του Παραρτήματος της Πολυκλινικής ενσωματώνονται στις υπηρεσίες του ενιαίου Ν.Π.Δ.Δ Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός- Οφθαλμιατρείο – Πολυκλινική» ή μεταφέρονται σε φορείς της 1ης Υ.ΠΕ Αττικής.

Με την απόφαση αυτή του Υπουργού Υγείας επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων ύψους 249.600 € ετησίως, τουλάχιστον, από τη διακοπή καταβολής μισθώματος για το κτίριο του Παραρτήματος της Πολυκλινικής, επί της οδού Καποδιστρίου 4, αξιοποιούνται υποδομές, εξοπλισμός και προσωπικό, ενισχύονται οι ενοποιημένες νοσοκομειακές μονάδες και αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς όφελος των πολιτών.

———————————————

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει σεμινάρια με θέμα: «ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ». Η διεξαγωγή των προγραμμάτων έχει ως εξής: ΣΠΑΡΤΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 9/2/2013 ΩΡΑ 16.00-21.00 ΑΙΘΟΥΣΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «SPARTA INN», ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2/2013 ΩΡΑ 9.30-14.30 ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ», ΤΡΙΠΟΛΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 23/2/2013 ΩΡΑ 16.00-21.00 ΑΙΘΟΥΣΑ «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ», ΑΡΓΟΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 2/3/2013 ΩΡΑ 9.30-14.30 ΑΙΘΟΥΣΑ «ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ». Εισηγητής θα είναι ο κύριος ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΕΩΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ). Τα σεμινάρια διατίθενται δωρεάν.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ: ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ , ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ – ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΕΕ   ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/12/2012, ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ (ΑΕΙ – ΤΕΙ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31/03/2013.

———————————————-

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου από τις 9:30 π.μ., στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ο δήμαρχος Τρίπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τις Αντιστασιακές Οργανώσεις και την Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου, διοργανώνουν την καθιερωμένη εκδήλωση για την επέτειο στη μνήμη των απαγχονισθέντων πατριωτών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με Ιερό Μνημόσυνο, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλέξανδρου και ομιλία από το φιλόλογο, κ. Γιώργο Βλάσση, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ακολούθως, στην πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου, θα ψαλεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παράθεση του καθιερωμένου καφέ, στο ζαχαροπλαστείο ΔΩΔΩΝΗ, στην κεντρική πλατεία Τρίπολης.

———————————————-

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.Α ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων, με την Μητρόπολη Μαντινείας & Κυνουρίας, την Μητρόπολη Γορτυνίας & Μεγαλοπόλεως και Π.Ε. Αρκαδίας, διοργανώνουν Συνέδριο για την Ιστορία των Ιερών Μονών της Αρκαδίας. Το Συνέδριο, του οποίου ο στόχος είναι να καταδείξει την πολιτιστική σημαντικότητα της Αρκαδίας ως κέντρον θρησκευτικής πνευματικότητος, θα λάβει χώρα στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13), στις 6 Μαρτίου 2013 και ώρα 5.00 μ.μ.

———————————————-

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΕ 124 Π.Β.Ε – 11ο Σ.Π.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. στην πίστα ορκωμοσίας της 124 ΠΒΕ, θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2013 Α’ ΕΣΣΟ. Την ίδια μέρα και ώρα θα γίνει η ορκωμοσία και στο 11ο Σ.Π., Στρατόπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης», στην Τρίπολη.

——————————————–

2013: ΕΤΟΣ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ»

Το Σωματείο «Φίλοι του Κληροδοτήματος Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη», στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την 1-2-2013, αποφάσισε να ανακηρύξει το έτος 2013 με τη συμπλήρωση 150 χρόνων από το θάνατο του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη (30-6-1863), σε έτος Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη. Ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης καταγόμενος από τη Βυτίνα αφιέρωσε το σύνολο της περιουσίας του για τη πρόοδο των γεωργικών επιστημών δημιουργώντας το αντίστοιχο κληροδότημα. Οι εκδηλώσεις θα προγραμματισθούν στη διάρκεια του έτους και θα αποβλέπουν στην αναγνώριση του έργου του και την απόδοση του μεγίστου φόρου τιμής προς το μεγάλο ευεργέτη.

——————————————-

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Το ΔΣ του «Μπακοπουλείου» Κοινωφελούς Ιδρύματος, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση και με την υπ’ αριθμόν 4/14-12-2012 πράξη του, προκήρυξε τρεις υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 και μία για μεταπτυχιακές σπουδές. Απευθύνεται στους Αρκάδες πρωτοετείς φοιτητές. Αιτήσεις και πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά, υποβάλλονται στην οδό Φιλελλήνων 8 στην Τρίπολη, στο τηλέφωνο 2710 224.591, Τρίτη έως Παρασκευή, 11:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ., μέχρι τις 31-02-2013.

——————————————-

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ., στα πλαίσια των εκδηλώσεων του κοινωφελούς ιδρύματος “Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ”, θα γίνει παρακολούθηση της μαύρης κωμωδίας «LA NONNA» με το Δ. Πιατά, στο θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ (Ιπποκράτους 17 & Ακαδημίας, κέντρο). Συμπρωταγωνιστούν: Πάνος Σκουρολιάκος, Λουκία Πιστιόλα, Κλέων Γρηγοριάδης, Κώστας Φλωκατούλας, Χρύσα Βεντούρη, Μαρία Κυριάκη. Μπαντονεόν παίζει ζωντανά ο Ηρακλής Βαβάτσικας.

——————————————–

«ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ»

Το αριστούργημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», αφορά το αυτοβιογραφικό «Ταξείδιον» που έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας, ορφανός από πατέρατο 1859, στην ηλικία των δέκα χρόνων, πηγαίνοντας στην Κωνσταντινούπολη παραγιός σ’ ένα σκληρό και τυραννικό ράφτη. Ο εγκλεισμός του στο ραφτάδικο, οι φόβοι και οι προσδοκίες του, η φαντασία του μικρού παιδιού, όταν μαθαίνει την ύστατη επιθυμία του παππού του, να ταξιδέψει μέσα στη νύχτα, πάνω σ’ ένα άλογο, για να του κλείσει τα μάτια, ενορχηστρώνονται με ποίηση, ρεαλισμό και στοχασμό, σε ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα που γράφτηκαν ποτέ στην παγκόσμια ιστορία της λογοτεχνίας. Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 στις 8.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας. Είσοδος ελεύθερη.

——————————————–

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΣΕ ΠΑΠΑΡΗ & ΣΤΟΛΟ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Την  10ην  Φεβρουαρίου 2013  πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου εις το Δημοτικό Διαμέρισμα Πάπαρι του Δήμου Τριπόλεως την σεβάσμια μνήμη  του  Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων  έχει ως ακολούθως: Το Σάββατο 9ην  Φεβρουαρίου 2013, 5.30 μ.μ. θα ψαλεί  Μέγας Αρχιερατικός  Εσπερινός  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου  Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Την Κυριακή  10ην  Φεβρουαρίου 2013,  κυριώνυμο   ημέρα της εορτής,  από τις 7 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθή  Πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Θα ακολουθήση περιφορά της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων  του  Αγίου. Την ίδια μέρα, τη μνήμη του αγίου, πανηγυρίζει και το ιερό μετόχι της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας, στο Στόλο Κυνουρίας, με Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό την παραμονή της εορτής και Όρθρο και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής.

———————————————-

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παναγία η Γιάτρισσα», θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 5:00 μ.μ. στην αίθουσα εορτών του 6ου δημοτικού σχολείου, Συνοικισμού Κολοκοτρώνη Τρίπολης. Παρακαλούνται τα μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση και να δώσουν δύναμη με την ψήφο τους και τη συνδρομή τους (υλική και ηθική), για να συνεχιστεί το έργο του συλλόγου.

——————————————-

ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥΧΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 14:00, στο Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης (Εθνομαρτύρων 25).

——————————————-

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΚΩΦΩΝ “ΜΟΡΙΑΣ”

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στην ταβέρνα “Μπασακιώτη”, θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παναρκαδικού Αθλητικού Ομίλου Κωφών “Μοριάς”. Την ίδια μέρα θα γίνει και λαχειοφόρος αγορά για την οικονομική ενίσχυση του ταμείου, για περαιτέρω πρόγραμμα στο μέλλον. Ο ΠΑΟΚΜ ιδρύθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2010 κι έχει σκοπό τη διάδοση του αθλητισμού στους κωφούς Αρκάδες και την εύρεση αθλητών για συμμετοχή στα πανελλήνια πρωταθλήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ).

——————————————–

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ “ΠΥΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ” ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η “Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου” σας προσκαλεί, τη Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19.00, στο κόψιμο της παραδοσιακής βασιλόπιτας του συλλόγου, στο καφέ ΠΑΝΘΕΟΝ. Ο Βασίλης Κατσαρός, ο Ηλίας Μώρος και η Μαργαρίτα Καραμολέγκου θα πλαισιώσουν μουσικά την εκδήλωση. Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε μια καλή δημιουργική και με υγεία χρονιά!

———————————————

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Π.Ο.Ε ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας (Π.Ο.Ε) θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα της Ομοσπονδίας, Τζωρτζ 9, πλατεία Κάνιγγος, 1ος όροφος και καλεί όλα τα μέλη της, τους Αρκάδες και φίλους της Αρκαδίας, να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή, η οποία θα δώσει σε όλους την ευκαιρία για αντάμωμα, ανταλλαγή ευχών και συζήτησης για την Αρκαδία.

———————————————

Η ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 11:30 π.μ., η Παγγορτυνιακή Ένωση έχει προγραμματίσει εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτάς της, στα ιδιόκτητα γραφεία της, Πειραιώς 1, Ομόνοια, 7ος όροφος. Την ίδια ημέρα Την ίδια ημέρα η Ένωση στα πλαίσια στήριξης των οικογενειών του τόπου μας, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, των απόρων και των κοινωνικά ασθενέστερων, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τρόφιμα και ήδη ρουχισμού, τα οποία θα διατεθούν σε αυτούς μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Όποιος δύναται να προφέρει τρόφιμα ή ρούχα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, μπορεί σε συνεννόηση πρώτα με τη Γενική Γραμματέα κα Μαρία Αγγελοπούλου (τηλ. 6944.43.37.03 και 210.20.15.216) να τα φέρει στα γραφεία της Ένωσης. Το Δ.Σ. της Ένωσης καλεί όσους μπορούν και έχουν τη δυνατότητα, να στηρίξουν ενεργά αυτήν τη κοινωνική δράση αλληλεγγύης.

——————————————–

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Κ.Α.Π.Η ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης διοργανώνει εκδρομή για τα μέλη του ΚΑΠΗ στον Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρών, για προσκύνημα. Αναχώρηση από το ΚΑΠΗ (πλατεία Βαλτετσίου 4) στις 7:00 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του ΚΑΠΗ.

——————————————–

ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ Ο Ε.Ο.Σ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης σε συνεργασία με τον Αθηναϊκό Ορειβατικό Σύλλογο. θα πραγματοποιήσει ορειβασία στο όρος Ελικώνας, στο Νομό Βοιωτίας, την Κυριακή 10-2-2013. Η διαδρομή είναι διάρκειας 6 (έξι) ωρών και δυσκολίας Β+ (δύσκολη). Η οργανωμένη αναχώρηση των αυτοκινήτων θα γίνει στις 5.30’ π.μ. από τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης (Λαγοπάτη 43). Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του συλλόγου έως την Παρασκευή 8-2-2013 καθώς και στα τηλέφωνα 2710-232243, 6972221361. Επίσης, πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, www.eostripolis.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Συνεχίστηκε την Πέμπτη το απόγευμα, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος (19.30, NovaSports2), με τον Σάκη Τσιώλη να δίνει έμφαση σε θέματα τακτικής και ανάπτυξης παιχνιδιού. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού, ενώ ο Χουανίτο ξεκίνησε τρέξιμο στο χορτάρι και ακολούθησε μέρος της προπόνησης. Η προετοιμασία του Αστέρα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος ολοκληρώνεται την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου..

——————————————

ΣΤΙΣ 27/2 ΚΑΙ 14/3 ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες για τα παιχνίδια της 5ης φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Αστέρα να αντιμετωπίζει τον Πλατανιά την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολιών (16.00) και την Πέμπτη 14 Μαρτίου στην Τρίπολη (18.00).

——————————————

ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ Ο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Την Αχαϊκή, εκτός έδρας, στο γήπεδο της Κ. Αχαγιάς, αντιμετωπίζει ο Παναρκαδικός, για τη 14η αγωνιστική του περιφερειακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 3:00 μ.μ. Ο Παναρκαδικός, που διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στην Γ’ Εθνική, βρίσκεται 3ος στη βαθμολογία με 22 βαθμούς. Μπροστά του βρίσκονται ο Ατρόμητος Λάππα με 26 βαθμούς, ενώ έχει ξεφύγει ο ΠΦΟ Πανόπουλου, με 35 βαθμούς. Στις τρεις τελευταίες θέσεις βρίσκονται Δόξα Ν. Μανολάδας, Αχαϊκή και Πάμισος Μεσσήνης, με 12, 11, και 8 βαθμούς αντίστοιχα.
Εν τω μεταξύ, η ομάδα του Παναρκαδικού, με το σύνθημα: «Όλοι μαζί μπορούμε!», διοργανώνει λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυσή της, με δώρο ένα μηχανάκι Daytona DY-50. Οι λαχνοί κοστίζουν €1 και η κλήρωση που θα αναδείξει το μεγάλο τυχερό, θα γίνει την Τρίτη 19 Μαρτίου. Θα κληρωθούν οι τέσσερις τελευταίοι αριθμοί του 1ου αριθμού του λαϊκού λαχείου.

——————————————

ΜΕ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 5:00 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης, ο Αρκαδικός υποδέχεται την Α.Ε Ν. Κηφισιάς, για τη 16η αγωνιστική της Α2 Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ.

——————————————-

AEK KAI ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Όπως την περσινή χρονιά, έτσι και φέτος, ο όμιλος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης στέλνει μήνυμα υποστήριξης και βοήθειας σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Η ΑΕΚ Τρίπολης, και ειδικότερα το τμήμα τένις, καλεί όλους όσους από τους συμπολίτες μπορούν, να προσφέρουν κάτι από το υστέρημα τους σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Η επιτροπή Διοίκησης και η προπονητική ομάδα  του ομίλου στέλνει μήνυμα υποστήριξης και βοήθειας ενισχύοντας  τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, μέσω του θεσμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Για αυτό θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να μας  βοηθήσετε στη συγκέντρωση διάφορων ειδών όπως: γάλατα, ζυμαρικά, κονσέρβες, είδη υγιεινής, και κάθε λογής συσκευασμένα τρόφιμα. Η συγκέντρωση τους θα γίνεται έως και Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, στα γήπεδα τένις του Δημοτικού Aθλητικού Kέντρου της Τρίπολης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο του ομίλου κ. Γαλάνη Νικόλαο (κιν: 6979549609) ή στα τηλέφωνα της γραμματείας: 2711104027.

ΚΑΙΡΟΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

* Συννεφιά και ασθενής βροχή θα σημειωθεί την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9oC.

* Λίγα σύννεφα το πρωί,  βασικά καθαρός, αλλά και μικρή πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας και ασθενής βροχή ή χιονόνερο αργά τη νύχτα, θα σημειωθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10oC.

* Βροχή ή χιονόνερο κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυξημένη συννεφιά τη νύχτα, θα σημειωθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7oC.

* Αραιή συννεφιά θα σημειωθεί τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από ο έως 8oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη