Τεράστια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Ελλάδα και Εκουαδόρ

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 13:56
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση που επέφερε ισχυρό πλήγμα σε κυκλώματα ναρκωτικών με διεθνικό χαρακτήρα. Έχει μεγάλη σημασία αυτή η επιτυχία γιατί δείχνει ότι η συνεργασία διαφόρων χωρών μπορεί να επιφέρει σπουδαία αποτελέσματα στον διαρκή αγώνα για την εξάρθρωση διεθνικών κυκλωμάτων ναρκωτικών που είναι η μάστιγα της σύγχρονης εποχής», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Παναγιωτόπουλος επικεφαλής της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με την εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών σε Ελλάδα και Εκουαδόρ

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η αξία του κάθε κιλού κοκαΐνης, από τα 382 που κατασχέθηκαν εντός ιστιοφόρου στο Εκουαδόρ, φτάνει στην Αυστραλία μέχρι και τα 80 χιλιάδες δολάρια το κιλό η αγορά».Έως τώρα έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα δύο Έλληνες επιχειρηματίες, 63 και 42 ετών και ένας 41χρονος Αλβανός, ενώ στο Εκουαδόρ έχουν γίνει συνολικά οκτώ συλλήψεις.

Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης

Την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη και από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, προκειμένου να δώσουν συγχαρητήρια στους αξιωματικούς για τη μεγάλη επιτυχία με την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, τρία μέλη της οποίας συνελήφθησαν στην Ελλάδα και άλλοι οκτώ στο Εκουαδόρ.

Η κ. Γεροβασίλη μαζί με τον αρχηγό, αντιστράτηγο της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλο, τον γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, παρέμειναν στη Δίωξη Ναρκωτικών περίπου μισή ώρα, όπου συνομίλησαν με τον αττικάρχη υποστράτηγο Ανδρέα Βασιλόπουλο, τον διευθυντή της ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχο Γεώργιο Κανέλλο και τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο, ενώ στη συνέχεια είδαν και συνεχάρησαν τους αξιωματικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.

Λίγο αργότερα σε συνέντευξή της στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό REAL η κ. Γεροβασίλη εξήρε τις ενέργειες της αστυνομίας στη δίωξη του εγκλήματος και τόνισε ότι οι δράσεις στον τομέα της μεγάλης εγκληματικότητας της ΕΛΑΣ είναι εντυπωσιακές, ενώ η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη διακίνηση κοκαΐνης διεθνούς εμβέλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας