Τεράστιες καταστροφές στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης από την σφοδρή κακοκαιρία

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 19:30

Πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια σπιτιών, πνίγηκαν ζώα, εγκλωβίστηκαν οδηγοί, καταστράφηκαν καλλιέργειες. Σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Σφοδρή κακοκαιρία με έντονη βροχόπτωση και χαλάζι έπληξε την περιοχή του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης, αργά το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Ιουνίου.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης πλημμύρισαν σπίτια, έπεσαν σκεπές , καταστράφηκαν καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης από το πολύ χαλάζι, πλημμύρισαν δρόμοι, πνίγηκαν πουλερικά, ενώ στην έξοδο της σήραγγας Ραψομμάτη εγκλωβίστηκαν οχήματα για αρκετή ώρα.
Επίσης υπήρξε διακοπή ρεύματος, ενώ για πολύ ώρα δεν υπήρχε επικοινωνία ούτε με τα κινητά τηλέφωνα.
Για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης μετέβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Τρίπολη, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα και τον Μελιγαλά, η ΔΕΗ έστειλε μηχανήματα καθώς και η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας εκτός από τα δικά της μηχανήματα προχώρησε και στην μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων.

Στη Μεγαλόπολη αυτήν την ώρα μεταβαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας για να δει από κοντά τις ζημιές που έχουν προκληθεί και να παράσχει ό,τι άλλη βοήθεια απαιτείται.
Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε…