Τεράστιες ζημιές στο Νεοχώρι από την κακοκαιρία – «Διαλύθηκε» ο δρόμος προς τη Μονή Βαρσών (vid,ph)

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 17:20

Μηχανήματα του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκονται στο χωριό για να καθαρίσουν δρόμους, φερτά υλικά και πέτρες και να δώσουν στην κυκλοφορία τον δρόμο προς το μοναστήρι

Στο χωριό Γιαννακούρας, Παπαδημητρίου και ΠαπαηλιούΤεράστιες είναι οι ζημιές στο Νεοχώρι Τρίπολης από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου.

Η εικόνα απογοητευτική και στενάχωρη, αφού κανείς αντικρίζει διαλυμένα γεφύρια, σπασμένους δρόμους, λάσπες σε όλο το χωριό, πλημμυρισμένα χωράφια με μία παραγωγή που καταστράφηκε και κατοίκους στην απόγνωση.

Η βροχή που έπεσε ήταν υπερβολική και είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν πολλά νερά από το βουνό πάνω από την Ιερά Μονή Βαρσών στο χωριό, να σπάσουν τα γεφύρια και να πλημμυρίσουν υπόγεια αλλά και να διαλυθεί σε πολλά σημεία του ο δρόμος που οδηγεί στο μοναστήρι, με αποτέλεσμα για πολλές ώρες να μην υπάρχει πρόσβαση σε αυτό.

Από την πρώτη στιγμή μηχανήματα του δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρέθηκαν στο σημείο και προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους και τα φερτά υλικά και να δώσουν στην κυκλοφορία το δρόμο προς το μοναστήρι.

Στο χωριό βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μαζί με μηχανικούς της Περιφέρειας καθώς και ο Βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα θα γίνουν κάποια έργα τα οποία θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια ενώ για να αποκατασταθεί πλήρως ο δρόμος προς το μοναστήρι θα πρέπει να βρεθούν αρκετά χρήματα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει άμεσα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις ζημιές.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Donnerstag, 20. Juni 2019