Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο στη Δημητσάνα για το μακαριστό Μητροπολίτη Γόρτυνος (ph)

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 15:19

Δημητσάνα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κυρού Ιερεμία, τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, σε κλίμα συγκίνησης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Δημητσάνας.Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ενώ κατά την Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορίνθου ομίλησε εκτενώς για τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιερεμία, για τις αρετές του που τον είχε προικίσει ο Θεός, καθώς και για το πολύτιμο έργο του τόσο στην Μητρόπολη την οποία διακόνησε, όσο και στην Ακαδημαϊκή του πορεία.

Προ της Απολύσεως ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μητροπολίτης Σπάρτης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κορίνθουγια την παρουσία του και ακολούθως αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχου.

Εκ μέρους των Δημητσανιτών ομίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημητσανιτών κ. Αθανάσιος Μαγουλιανίτης.

Πλειάδα Ιερέων και πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως συνέρρευσαν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα, από νωρίς το πρωί για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία, αλλά και το Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Ιερεμία.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, Αντιδήμαρχοι, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Δείτε περισσότερες φωογραφίες:

Πηγή: arxon.gr