Θ.Βερούτης (Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας) για φωτιά: “Καλύτερη η εικόνα σήμερα – Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας” (ήχος)

Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021 09:57

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας για την φωτιά που καίει απο χτες στην περιοχή Καστανιά.

Αναλυτικότερα ανέφερε:“Είναι καλύτερη σήμερα η εικόνα της φωτιάς σε σύγκριση με χτες. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, για να πούμε πως η φωτιά έχει ελεγχθεί.

Σαράντα πυροσβέστες επιχειρούν στην φωτιά που πλησίασε αρκετά τα χωριά μας. Με απόφαση αστυνομίας και πυροσβεστικής εκκενώθηκαν

Συνεδρίασε εκτάκτως το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας με την συμμετοχή πυροσβεστικής, αστυνομίας, Δήμου Ανατολικής Μάνης και εθελοντών και συντονίσαμε τις ενέργειες μας.

Δεν έχουμε απώλειες ανθρώπινης ζωής και σπίτια που να έχουν καεί. Βέβαια έχει καεί μια υπέροχη δασική περιοχή και έχουν χαθεί περιουσίες με ελιές και ζώα.

Σχετικά με τα εναέρια μέσα ανέφερε: “Το θέμα της κατάσβεσης ανήκει στην πυροσβεστική υπηρεσία. Το περισσότερο είναι φυσικά πάντα καλύτερο. Υπήρξαν εναέρια μέσα που έδωσαν βοήθεια, αλλά δεν θέλω να μιλάω για θέματα που αφορούν στην πυροσβεστική. Δυο καναντέρ επιχειρούν και σήμερα το πρωί. Μέχρι αυτή την στιγμή που σας μιλώ η εικόνα είναι καλύτερη. Έχουμε ακόμα δρόμο όμως, γιατί το μέτωπο ήταν πολύ μεγάλο.

Ακούστε τα όσα είπε: