Θ.Βερούτης: Οφείλουμε να ολοκληρώσουμε τον εθνικό δρόμο μέχρι το Γύθειο (ήχος)

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 11:23

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” μίλησε το πρωί της Πέμπτης (15/10) ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ.Θεόδωρος Βερούτης.

Αρχικά ο κ.Βερούτης σχολίασε τις εντάσεις που καταγράφονται στις περισσότερες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. “Από την πλευρά μας υπάρχει διάθεση συνεννόησης που ευελπιστούμε να την έχουμε και από την άλλη πλευρά, για να προχωρήσουμε θέματα της Πελοποννήσου”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: “Είμαστε στο ΠεΣυ για τα συμφέροντα του κόσμου της Πελοποννήσου. Το καλό των πολιτών θέλουμε να προάγουμε και σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε συντονισμένοι. Νομίζω, πως σιγά – σιγά θα εξομαλυνθούν τα πράγματα και στο περιφερειακό συμβούλιο.”“Κανένας Πελοποννήσιος δεν μπορεί, να διαφωνήσει με τις ενέργειες Νίκα για το φυσικό αέριο”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ πρόσθεσε, πως πριν καν αναλάβουν τα ηνία ως Περιφερειακή Αρχή, ο Περιφερειάρχης πάλευε για το θέμα αυτό, το οποίο αποτέλεσε και δέσμευση του στην οποία εμμένει.

Αναφορικά με έργα της Λακωνίας, τόνισε: “Υπάρχουν έργα που συνεχίζονται και είχαν ενταχθεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, αλλά είχαν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Έργα με διάρκεια δυο ετών, τράβηξαν 7 και 8 χρόνια”, ενώ μίλησε και για κομβικής σημασίας έργα της περιφερειακής του ενότητας.

Τέλος ο κ.Βερούτης μίλησε αναλυτικότερα για το μεγάλο έργο του δρόμου από το Πυρί μέχρι το Γύθειο. “Πεποίθηση μας είναι, πως τα έργα πρέπει, να γίνονται για τους πολλούς και όχι με σκοπιμότητες για να εξυπηρετήσουν λίγους”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ μίλησε και για την συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό γι΄αυτό το έργο. “Όταν ολοκληρωθεί η μελέτη από το υπουργείο, θα βρεθούν και η χρηματοδότηση για να γίνει το έργο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση το οφείλει αυτό το έργο στην τοπική κοινωνία”, υπογράμμισε.

Επιπλέον, ερωτηθείς από το Δημήτρη Μανιατάκο, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη μελέτη παράκαμψης της Σκάλας και του Βλαχιώτη, στις βελτιώσεις του δρόμου στην περιοχή της Μακρυνάρας, αλλά και στη βελτίωση του δρόμου από την γέφυρα της Απιδιάς ως τους Μολάους (περιοχή Γκαγκανιάς), καθώς και στην ανάγκη κατασκευής νέας γέφυρας του Ευρώτα στην Σκάλα, ενώ μίλησε και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το μεγάλο έργο του φράγματος της Κελεφίνας.

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη στο ηχητικό αρχείο που ακολουθεί: