Θεατρικό για την έμφυλη βία παρουσιάστηκε στην Τρίπολη | “Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, λίγο πριν το αργά!” (ph/vid)

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 17:17

Παρουσίαση θεατρικών δρώμενων για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας από την Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων στην Τρίπολη…

«Λέμε όχι στην έμφυλη βία μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό» το μήνυμα που στέλνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), διοργανώνοντας θεατρικά δρώμενα σε δώδεκα πόλεις της Ελλάδας – ανάμεσα τους και η Τρίπολη.Οι ηθοποιοί Γεωργία Τσικούρη, Μύρια Αργυρού, Σταυρίνα Πρεβεδόρου, Μαρία Κατσαρού, Ξένια Γεροβασίλη και Χαράλαμπος Γεωργιάδης, βρέθηκαν σήμερα (19/09) στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη, όπου και παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο, η θεματολογία του οποίου αφορούσε στα τεράστια προβλήματα διακρίσεων και βίας,που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα πολλές γυναίκες.

Ειδικότερα στο θεατρικό παρουσιάστηκαν περιπτώσεις γυναικών, όπως εκείνες της νοικοκυράς, της εργαζόμενης και της γυναίκας πρόσφυγα. Ενδεικτικά μια ηθοποιός υποδυόταν την γυναίκα σύμβουλο, που έδινε συμβουλές και παρακινούσε τις γυναίκες θύματα να αντιμετωπίσουν κατάματα τα προβλήματα τους.

Στόχος των συγκεκριμένων θεατρικών δρωμένων, είναι η ουσιαστική προώθηση της έννοιας της ισότητας των φύλων και κυρίως της εξάλειψης του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, καθώς και η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού.

Για αυτή την πρωτοβουλία της ΓΓΙΦ μίλησαν στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης η ψυχολόγος του συμβουλευτικού κέντρου Τρίπολης κα. Θεοδώρα Τσαούση, η διαχειρίστρια του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στην Τρίπολη κα.Ελένη Μουντζούρη και η ηθοποιός και θιασάρχης κα.Γεωργίου Τσικούρη.

Το θεατρικό δρώμενο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην Τρίπολη στην πλατεία Πετρινού τις εξης ημέρες και ώρες:

θεατρικό δρώμενο - Τρίπολη

19/09/2018 Πλατεία Πετρινού: 18:00, 18:45, 19:30
20/09/2018 Πλατεία Πετρινού: 10:00, 10:45, 12:30, 18:00, 18:45, 19:30

Πληροφορίες: www.isotita.gr
Τηλ. 213 15 11 102
Ε-mail: gramggif@isotita.gr