Θέατρο στην Τεγέα…

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 08:25

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΓΕΑΣΜία μοναδική παράσταση θα παρουσιάσει σήμερα το βράδυ, η θεατρική ομάδα του γυμνασίου Τεγέας που αποτελείται από μαθητές της τρίτης τάξης. Πρόκειται για την παράσταση ‘’Ευριπίδου Ελένη’’ η οποία θα παρουσιαστεί σήμερα στις 8:30 το βράδυ, στο πολιτιστικό κέντρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος ‘’Μιχαήλ Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ’’ στο Στάδιο Τεγέας.

Ένα σημαντικό στοιχείο της παράτασης είναι ότι βασίζεται σε κείμενα που έχει αποδώσει μαθητής του σχολείου.

Σύμφωνα με τον Ευριπίδη η πραγματική Ελένη δεν πήγε ποτέ στην Τροία, εκεί πήγε το είδωλό της. Μετά τη νίκη της Αφροδίτης «κατά την κρίσιν περί κάλλους», όταν η θεά αυτή για να εξασφαλίσει την εκλογή της από τον Πάρη του υποσχέθηκε ως ανταμοιβή το γάμο του με την Ελένη, η Ήρα οργισμένη για την ήττα της δημιούργησε ένα ομοίωμα (είδωλον), το οποίο πήρε μαζί του ο Πάρης νομίζοντας ότι απάγει την Ελένη. Την πραγματική Ελένη την έστειλε ο Δίας μέσω του Ερμή στην Αίγυπτο για να ζήσει στο παλάτι του Πρωτέα περιμένοντας τον άνδρα της Μενέλαο να επιστρέψει από τον πόλεμο.

Δεκαεπτά χρόνια μετά και αφού ο Πρωτέας έχει ήδη πεθάνει η Ελένη αποκρούοντας τις γαμήλιες προτάσεις του γιου του, Θεοκλύμενου, περιμένει υπομονετικά την επιστροφή του συζύγου της, ο οποίος φτάνει στην Αίγυπτο ναυαγός κρύβοντας σε μια σπηλιά την ψεύτικη Ελένη που έχει πάρει από την Τροία.

Μετά την αμοιβαία αναγνώρισή τους οι δύο ήρωες καταστρώνουν ένα δαιμόνιο σχέδιο για να εξαπατήσουν το Θεοκλύμενο.

Θα τα καταφέρουν να ξεφύγουν;

Θα είναι πρίμος ο αγέρας της επιστροφής για τη Σπάρτη;

Θα αποκαταστήσει η Ελένη την υπόληψή της;

Χορηγός επικοινωνίας της παράστασης είναι η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5