Θέμα ΔΡΤ | Άνοιγμα ακαδημιών με χαμόγελα και… μέτρα! (video)

Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 23:27

Η πολυπόθητη ημέρα για χιλιάδες παιδιά που ασχολούνται με τον ομαδικό αθλητισμό έφτασε! Μετά από πολύμηνη διακοπή των προπονήσεων και έπειτα από μία μεγάλη χρονική διάρκεια εγκλεισμού και αποξένωσης, ήρθε η ώρα για την επιστροφή στην μεγάλη τους αγάπη.

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, με αφορμή το άνοιγμα των ακαδημιών, προχώρησε σε μία σειρά συνεντεύξεων με προπονητές από όλες τις ακαδημίες ποδοσφαίρου 5 επί 5 της πρωτεύουσας της Αρκαδίας, οι οποίες φιλοξενούν στο σύνολό τους πάνω από 600 παιδιά.Ο Σπύρος Λαγός από την ακαδημία Arena Sports Club, ο Δημοσθένης Δήμος από την ακαδημία FairPlay, ο Γιώργος Αντωνόπουλος από την ακαδημία PlayTime και ο Νίκος Χατζόπουλος από την ακαδημία FC Tripolis, μίλησαν στην κάμερα της ΔΡΤ για την συμμετοχή των πρώτων ημερών, τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στις προπονήσεις, τον συγκεκριμένο αριθμό παικτών, την προσέλευση με το σχολικό σέλφ τεστ και πολλά άλλα που, πλέον, θα γίνουν συνήθεια σε παιδιά και γυμναστές.

Ολοι, συμφώνησαν στον σπουδαίο ρόλο που παίζει στην ψυχολογία των νεαρών παιδιών η ενασχόληση με τον ομαδικό αθλητισμό, κατέθεσαν τις ενστάσεις τους σχετικά με την χρονική διάρκεια που κράτησε το κλείσιμο των ακαδημιών και παρουσιάστηκαν πανέτοιμοι για την τήρηση των μέτρων, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Τα χαμόγελα των μικρών φίλων του ποδοσφαίρου είναι και το μεγαλύτερο κίνητρο για τους υπευθύνους των ακαδημιών και τους προπονητές που καλούνται να κρατήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών, να τα ψυχαγωγήσουν και να τα προπονήσουν μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Όπως θα δείτε, η συνεργασία με τους γονείς και ο επαγγελματισμός, δίνουν την αισιοδοξία που απαιτείται για την κρίσιμη συνέχεια, έτσι ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα, αλλά διάθεση και όρεξη για σπουδαία πράγματα.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της ΔΡΤ στις ακαδημίες 5 επί 5 της Τρίπολης:

BINTEO: Δημήτρης Δελής