Θέμα ΔΡΤ | Λιανεμπόριο: H επιστροφή με αισιοδοξία και προσοχή (video)

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 15:02

Τα καταστήματα, δύο μήνες μετά, σήκωσαν και πάλι ρολά, με ιδιοκτήτες, εργαζομένους και καταναλωτές να περιμένουν την πολυπόθητη επανεκκίνηση, έστω και με προδιαγραφές και μέτρα.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Τρίπολης ανέμενε με αγωνία τις τελικές αποφάσεις και δηλώνει στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, ικανοποιημένος από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ σημειώνει πως η κυβερνητική υποστήριξη πρέπει να έχει και συνέχεια καθώς οι υποχρεώσεις που «γεννήθηκαν» στο lockdown είναι πολλές και τα έξοδα… τρέχουν.Σύμφωνα με τους καταναλωτές, ένα ολικό άνοιγμα της αγοράς θα έδινε την απαραίτητη τόνωση, όμως θεωρούν πως όλα πρέπει να γίνουν βήμα βήμα και δείχνουν εμπιστοσύνη στις αποφάσεις με την ελπίδα πως πάρθηκαν με γνώμονα όχι μόνο την οικονομία, αλλά και την υγεία.

Οι πρώτες μέρες ανοίγματος αφήνουν μία χαραμάδα αισιοδοξίας για τη συνέχεια με κοινή παρατήρηση όλων να είναι πως για να μπουν σε μια σειρά τα πράγματα θα πρέπει να μην έχουμε σύντομα πισωγυρίσματα και νέους περιορισμούς.

Οσο για τα μέτρα που αφορούν τους καταστηματάρχες και το καταναλωτικό κοινό, σε γενικές γραμμές κρίνονται αναγκαία και κατανοητά μιας και ο συγκεκριμένος αριθμός ατόμων μπορεί να βρει εφαρμογή, ενώ και το δίωρο SMS είναι αρκετό για τις αγορές σε μία πόλη όπως η πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Φυσικά, πολλοί κλάδοι της οικονομίας περιμένουν την… σειρά τους, όπως και οι πολίτες την επιστροφή στην καθημερινότητά τους.

Δείτε τις δηλώσεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Επιμέλεια: Κώστας Μακαρούνης, Δημήτρης Δελής