«Οι θησαυροί μου» της Ιωάννας Ευθυμίου στην αίθουσα τέχνης ΚΟΥΡΟΣ (ph, vd)

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 08:31
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: Φώτης Αλεξόπουλος

Το βράδυ της Δευτέρας 12 Μαρτίου στην αίθουσα Τέχνης Κούρος, παρουσιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής της διεθνούς διακεκριμένης Ελληνίδας ζωγράφου, κας Ιωάννας Ευθυμίου. Μια έκθεση ζωγραφικής με πολύ έντονο Ελληνικό στοιχείο και με κυρίαρχο θέμα την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.Τα εξαιρετικής αισθητικής έργα της κας Ευθυμίου με τίτλο της έκθεσης “Οι Θησαυροί μου” περνούν με πολύ έντονο και συμβολικό τρόπο στον θεατή το συμβολισμό ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν στον τόπο τους. Μάλιστα τα συγκεκριμένα έργα έχουν διεθνή απήχηση, κεντρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον πολύ μεγάλων προσωπικοτήτων ανά τον κόσμο!

Στα εγκαίνια της έκθεσης το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ο οποίος μίλησε για την διακεκριμένη ζωγράφο και τη συγκεκριμένη έκθεση και εγκαινίασε την συγκεκριμένη έκθεση και φυσικά η ίδια η ίδια η ζωγράφος και δημιουργός των έργων κα Ιωάννα Ευθυμίου και ακόμα ο ιδιοκτήτης της Αίθουσας Τέχνης κ. Κούρος και ο Αρκάς ζωγράφος και αρχιτέκτονας κ. Δημήτρης Ταλαγάνης.

Επίσης παρευρέθησαν επικεφαλής παρατάξεων του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και άνθρωποι της περιφέρειας, καθώς και φίλοι της τέχνης και της ζωγραφικής που τίμησαν με την παρουσία τους στην εξαιρετική αυτή έκθεση!

Λίγα λόγια για την έκθεση ζωγραφικής «Οι Θησαυροί μου»…

Η διεθνώς διακεκριμένη ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου στην πρόσφατη έκθεσή της με τίτλο “Οι θησαυροί μου” προσέγγισε με πολύ εύστοχο τρόπο το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα που έγινε υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά με μεγάλη επιτυχία.

Μάλιστα η έκθεση βραβεύτηκε από τον Πρόεδρό της, κο Ιωάννη Μαρωνίτη, σε λαμπερή εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας.

Η έκθεση με τίτλο “Οι Θησαυροί μου”, συνέχισε το Εικαστικό της ταξίδι, στις 12 Μαρτίου ημέρα Δευτέρα, στην Αίθουσα Τέχνης Κούρος στην Τρίπολη, όπου εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το μήνυμα που η Ιωάννα Ευθυμίου θέλει να περάσει είναι εμφανές: η διεκδίκηση της ελληνικής περιουσίας.

Η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροδίτη της Μήλου, η έκτη κόρη… ζωντανεύουν μέσα από τα έργα της ζωγράφου αναζητώντας με διεκδικητικό τρόπο τη χαμένη τους ταυτότητα, αλλά και την επιστροφή πίσω στην πατρίδα τους την Ελλάδα.

Η έκθεση με τίτλο “Οι θησαυροί μου” θέλει να σηκώσει το βάρος της Ελλάδας σε μια δύσκολη συγκυρία που ο τόπος μας βιώνει, εθνικά, ηθικά και οικονομικά, εμπνευσμένη από τις ρίζες και την ιστορία μας ως βασικές πηγές εξόδου, λειτουργώντας λυτρωτικά.

Έκθεση Ζωγραφικής Ιωάννας Ευθυμίου (12/03/2018)