Θλίψη για τον Αρκαδικό στίβο – «Έφυγε» από τη ζωή ο Μανώλης Μανωλόπουλος

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021 22:34
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Μεγάλη θλίψη αποτελεί γεγονός για τον Ελληνικό κλασικό αθλητισμό όσο και για τον Αρκαδικό στίβο και ειδικά για τις ρίψεις, καθώς έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Αρκάς παλιός πρωταθλητής και επί σειρά ετών Ομοσπονδιακός προπονητής, Μανώλης Μανωλόπουλος. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με πολύ μεγάλη προσφορά στο χώρο των ρίψεων, αλλά οραματιστή του Φεστιβάλ Ρίψεων Τρίπολης, το οποίο τα τελευταία χρόνια είχα πάρει και το όνομά του.

Ο Μανώλης Μανωλόπουλος έχει αναδείξει γενιές Ελλήνων πρωταθλητών και η προσφορά του στο χώρο είναι πλέον αναγνωρισμένη από όλη την Ελληνική «οικογένεια» του κλασικού αθλητισμού. Η απώλεια του δεν ήταν η μόνη σήμερα για τον Ελληνικό στίβο, καθώς σήμερα έφυγε από τη ζωή «χτυπημένος» από το ιό covid-19 ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, επί σειρά ετών Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και παλιός πρωταθλητής, Βασίλης Σεβαστής.Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ στο άκουσμα της είδησης της απώλειας του Μανώλη Μανωλόπουλου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ατέλειωτη η θλίψη σήμερα για την οικογένεια του κλασικού αθλητισμού, αφού εκτός από τον χαμό του Βασίλη Σεβαστή, ο ελληνικός στίβος θρηνεί την απώλεια και του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή Μανώλη Μανωλόπουλου που έφυγε σήμερα από κοντά μας από φυσικά αίτια σε ηλικία 89 ετών.

Ο Μανώλης Μανωλόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη όπου έκανε τα πρώτα του αθλητικά βήματα. Ασχολήθηκε με τον στίβο και όπως έλεγε ο ίδιος «στη σφύρα, παρόλο που δεν ήμουν µμεγάλος σφυροβόλος, έβγαλα πολλούς αθλητές».

Ο Μανωλόπουλος ήταν επί σειρά ετών ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ στις ρίψεις και ανέδειξε πολλούς πρωταθλητές.

Μεταξύ των αθλητών και των αθλητριών του ήταν η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου που πήρε την 12η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες Αθήνα 2004, η Αρετή Αµπατζή, ο Χρήστος Πολυχρονίου και άλλοι. Οι αθλητές του διακρίθηκαν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, κατέρριψαν επίσης σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες πανελλήνια ρεκόρ και ήταν παρόντες σε Ολυμπιακούς, Πανευρωπαϊκούς, Βαλκανικούς και άλλες μεγάλες διοργανώσεις.

Το φεστιβάλ ρίψεων που γίνεται κάθε Άνοιξη στην Τρίπολη φέρει το όνομά του για να τιμηθεί η προσφορά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.».