Τι είναι το κίνημα UnaVision και πώς μπορεί να βοηθήσει την Αρκαδία (vid)

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 14:38

Στην Αρκαδία βρίσκονται εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού και όχι μόνο κινήματος UnaVision. Οι εκπρόσωποι του κινήματος ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τα οφέλη που έχει η ένταξη στο εν λόγω κίνημα και κυρίως ενδιαφέρονται να ενταχθεί στο κίνημα η παρράσια περιοχή, που για την Αρκαδία βρίσκεται στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.

Μιλώντας στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 οι εκπρόσωποι της Una Vision τόνισαν πως η περιοχή της Αρκαδίας διαθέτει πλούσιο φυσικό, πολιτιστικό και αρχαιολογικό υλικό που μπορούν να την βοηθήσουν να αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό.Σημείωσαν πως η περιοχή μας και κυρίως το Παρράσιο Πάρκο δίνει τη δυνατότητα σε νέους αλλά και μεγαλύτερους να έρθουν στην περιοχή και να δώσουν νέα δυναμική ενώ επεσήμαναν πως οι άνθρωποι που θα έρθουν από όλον τον κόσμο μπορούν να μεταφέρουν γνώση και εξειδίκευση.

Επεσήμαναν πως το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να δημιουργηθεί ένα κέντρο μάθησης ώστε όποιοι έρθουν να αποκτήσουν γνώσεις ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να δημιουργηθούν κοινωνικών επιχειρήσεων και θεσμών που θα έχουν εμπορικό και οικονομικό όφελος.

Δήλωσαν δε πως εκείνοι που οφείλουν να κινητοποιηθούν πρώτοι είναι οι τοπικές κοινωνίες αφού το Κράτος έχει να παίξει ρόλο αλλά δεν έχει τον κυρίαρχο.

Δείτε αναλυτικά τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις των εκπροσώπων της unavision στο βίντεο.