Τι λένε οι ξενοδόχοι της Αρκαδίας για τη “Λευκή Εβδομάδα” (vid)

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 20:06

Με δεδομένο ότι ο εγχώριος τουρισμός σε περιοχές όπως είναι και η Αρκαδία έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της οικονομικής κρίσης, η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για τη “Λευκή εβδομάδα” ή “σχολική ανάπαυλα” αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα θετικά από τους ξενοδόχους της Αρκαδίας.Μάλιστα όπως θα δείτε στις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας Κώστα Μαρινάκου η πράταση κινείται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού και κατ’ επέκταση και της τοπικής οικονομίας και σε χώρες της Βόρειας και της Κεντρικής Ευρώπης που υλοποιείται έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Βέβαια για να έχει επιτυχία ο θεσμός που η πρόταση είναι να έχει επίκεντρο την αργία της Καθαράς Δευτέρας θα πρέπει να υπάρχουν προσφορές από πλευράς ξενοδόχων όπως είναι η δωρεάν διαμονή των παιδιών στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους  ή κατά με 50% έκπτωση διαμονή  σε άλλο δωμάτιο.

Σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών η κάλυψη θα γίνεται είτε από περικοπή σχολικών περιπάτων ή από την επίσπευση έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς σε συνδυασμό με την  επιμήκυνση της χρονιάς που διανύουμε.

Ο κ. Μαρινάκος επισημαίνει πως γενικότερα υπάρχει πρόβλημα με τις εκδρομές και στην περιοχή μας την χειμερινή περίοδο (εκτός ίσως των γιορτών) η επισκεψιμότητα είναι περιορισμένη και η κατά κεφαλήν δαπάνη έχει περιοριστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Επισήμανε ακόμα πως θα μπορούσαν τα σχολεία της Πελοποννήσου αλλά και της χώρας ευρύτερα να πραγματοποιούν τις πολυήμερες εκδρομές τους σε περιοχές που έχουν πολιτιστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον και να γνωρίζουν τον τόπο που είναι δίπλα τους ή λίγο πιο μακριά. Βέβαια θα πρέπει να γίνει μία πληρέστερη ενημέρωση από πλευράς επαγγελματιών τουρισμού στο θέμα αυτό σε συνεργασία με τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ο κ. Μαρινάκος επ΄ευκαιρία της συνέντευξης που παραχώρησε ενημέρωσε ακόμα πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία δήλωσης τιμών των ξενοδοχείων. Διαδικασία που γίνεται ηλεκτρονικά  μέσω της ιστοσελίδας του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδος.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Μαρινάκου στο βίντεο.

Ε.Τ.