Τι να αγοράσετε προτού μείνετε για μέρες στο σπίτι

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 11:00

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι τα βασικά προϊόντα που χρειάζεται να προμηθευτούμε, πριν μείνουμε σε καραντίνα μέσα στο σπίτι.

Με τον κορωνοϊό να έχει κηρυχθεί επισήμως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες να μείνουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες σε καραντίνα. Οι αρμόδιες αρχές στη χώρα μας τονίζουν τη σημασία της προσωπικής ευθύνης. Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού και είναι στο χέρι όλων μας η τήρησή τους.

Είναι σημαντικό ωστόσο να γνωρίζουμε, ποια είναι τα βασικά προϊόντα που χρειάζεται να προμηθευτούμε πριν μείνουμε σε καραντίνα μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, όσοι μείνουν στο σπίτι για μέρες, καλό είναι να προμηθευτούν κάποια βασικά προϊόντα.

Είναι σημαντικό να φροντίσετε να έχετε φαγητά για κάθε άτομο που μένει στο σπίτι και για κάθε κατοικίδιο, με έμφαση στην ξηρά τροφή και στα κονσερβοποιημένα προϊόντα.

Ξηρά τροφή και κονσέρβες

Ξηρές τροφές όπως ρύζι, ζυμαρικά, φασόλια και δημητριακά θα πρέπει να αποτελούν το θεμέλιο των αποθεμάτων σας. Αγοράστε επίσης κονσέρβες που περιέχουν υγρό, όπως ντομάτες, φασόλια και τόνο. Το πλεονάζον υγρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαγειρέψετε τις ξηρές τροφές, όπως το ρύζι και τα ζυμαρικά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι σημαντικό να μην παραμελήσετε την ψυχολογία σας, για αυτό καλό είναι να αγοράσετε σοκολάτες, λιχουδιές και μπόλικο καφέ.

Προϊόντα υγιεινής

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε προϊόντα προσωπικής υγιεινής, όπως σαπούνια, απολυμαντικά, χαρτιά υγείας, προϊόντα γυναικείας φροντίδας και πάνες.

Συνταγογραφούμενα φάρμακα

Φροντίστε να έχετε απόθεμα σε συνταγογραφούμενα φάρμακα για 30 ημέρες.

Κουτί πρώτων βοηθειών

Προκειμένου να είστε προετοιμασμένοι για κάθε επείγουσα κατάσταση, φροντίστε να έχετε ένα κουτί πρώτων βοηθειών στο σπίτι, γεμάτο με αντιβιοτικά, γάζες, επιδέσμους, θερμόμετρο, ψαλίδι, σύριγγες και τσιμπιδάκια.

Έξτρα ιατρικές προμήθειες

Είναι σημαντικό να φροντίσετε να έχετε στο σπίτι και άλλες ιατρικές προμήθειες, όπως για παράδειγμα φακούς επαφής, υγρό για τους φακούς επαφής, μπαταρίες για ακουστικά ακοής, παυσίπονα και άλλα φάρμακα.

Ψυχική υγεία

Μην παραμελήσετε την ψυχική σας υγεία. Είναι πολύ βασικό λοιπόν για τις ημέρες που θα παραμείνετε στο σπίτι να έχετε διαθέσιμα είδη διασκέδασης, όπως βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια.

Πηγή: healthview.gr