Τη σφραγίδα Τατούλη φέρει η νέα είσοδος της Σπάρτης

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 09:23

Υπεγράφη την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση υλοποίησης του έργου της νέας εισόδου της Σπάρτης.

«Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο έργο στη Σπάρτη και τη Λακωνία, το οποίο διεκδικήσαμε, εξασφαλίσαμε τους απαιτούμενους πόρους ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε περίοδο κρίσης μάλιστα, προετοιμάσαμε και υλοποιούμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, εκφράζοντας την περηφάνια της Περιφερειακής αρχής για την αποτελεσματικότητά της στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της στη Λακωνία, αλλά και το σύνολο της Πελοποννήσου.«Με τη νέα είσοδο μια από τις σημαντικότερες πόλεις του αρχαίου κόσμου, η Σπάρτη, αναβαθμίζει το προφίλ της και αποκτά την είσοδο που της αρμόζει, στον κάθετο άξονα της» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι «στόχος μας είναι το έργο να αποδοθεί προς χρήση από τους πολίτες στο συντομότερο χρονικό διάστημα και σε πλήρη λειτουργική επάρκεια, ώστε να προσφέρει άνεση και ασφάλεια».

Το συγκεκριμένο έργο με τίτλο «Παραλλαγή Επαρχιακής Οδού 4 στο τμήμα Σπάρτη – Πλατάνα – Σκούρα», το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, συνδέει κάθετα την ευρεία παράκαμψη της Σπάρτης με τον οικιστικό ιστό της, διευκολύνοντας ταυτόχρονα την πρόσβαση στους οικισμούς Ανατολικά του ποταμού Ευρώτα και της ευρύτερης περιοχής του Πάρνωνα.