Τηλεδιάσκεψη Καμπύλη με Τσιόδρα και Κοντοζαμάνη για την διασπορά κορωνοϊού στη Β.Κυνουρία

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 09:47

Ο Δήμος Β.Κυνουρίας με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι:

Τηλεδιάσκεψη Πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, του λοιμωξιολόγου κ. Σωτήρη Τσιόδρα και της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Άστρους κ. Πηγής Περδικάκη. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Διευθύντρια τους ενημέρωσαν για την πορεία των κρουσμάτων, τις ενέργειες όπου έχουν γίνει από τον Δήμο και από το Κέντρο Υγείας και τα αποτελέσματα των χθεσινών τεστ που πραγματοποιήθηκαν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Δήμο.Τόσο ο κ. Κοντοζαμάνης όσο και ο κ. Τσιόδρας έδωσαν διευκρινίσεις και κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση της εξέλιξης της διασποράς του ιού.

Ο Δήμος  είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και με όλους τους αρμόδιους φορείς ακολουθώντας τις οδηγίες για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των κρουσμάτων.

Χθες βρίσκονταν στον Δήμο τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ όπου διενήργησαν προληπτικούς ελέγχους ανίχνευσης κορωνοϊού σε κατοίκους του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Λήφθηκαν συνολικά 580 δείγματα, εκ των οποίων ένα ήταν θετικό.

Ύστερα και από τους  ελέγχους τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Δήμο Β.Κυνουρίας, έως χθες Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, ανέρχονται συνολικά σε 17.

Στην ανακοίνωση τονίζεται για άλλη μια φορά πως πρέπει να περιοριστούν, όσο το δυνατόν, οι μετακινήσεις και οι επαφές μεταξύ των πολιτών. Παράλληλα επισημαίνεται πως είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

Τηρούμε τα μέτρα προστασίας – μένουμε ασφαλείς.