Τηλεκπαίδευση | Χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό αρκετές οικογένειες – Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 20:34

Το θέμα των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και στην δική μας περιοχή κατά την διάρκεια της τηλεκπαίδευσης λόγω της έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού σε πολλές οικογένειες- άνοιξε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης…

Το θέμα ανέδειξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.Βαγγέλης Γούργαρης, ο οποίος ζήτησε να εφοδιαστούν μαθητές με τάμπλετ, λάπτοπ και ότι άλλο χρειαστεί. Παράλληλα ανέφερε, πως η κεντρική ευθύνη είναι της Κυβέρνησης, αλλά ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει χρήματα και σε συνεννόηση με τη σχολική κοινότητα, να καλύψει ανάγκες, στο μέτρο του δυνατού.Μετά από την σχετική ερώτηση – τοποθέτηση του κ. Γούργαρη ο Δήμαρχος κ.Τζιούμης ανέφερε, πως σε μια πρώτη επαφή που έχει γίνει στα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ο αριθμός των tablet που χρειάζονται, για να καλύψουν τις ανάγκες ξεπερνά τα 1000, με τον Δήμο να αδυνατεί – λόγω και των πενιχρών οικονομικών – να καλύψει έναν τέτοιο αριθμό. Ο κ.Τζιούμης στην συνέχεια, τόνισε πως έχει γίνει και μια συζήτηση γι΄αυτό το θέμα στην ΚΕΔΕ και αναμένουν πρώτα να δουν τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο για την κάλυψη των αναγκών αυτών.

Ο κ.Χατζόπουλος ανέφερε μάλιστα, πως σε επικοινωνία που είχε με τους διευθυντές των γυμνασίων και των λυκείων του Δήμου, δεν του ανέφεραν την ανάγκη για προμήθεια κάποιων τάμπλετ, πλην μιας περίπτωσης που αφορά σε έναν μαθητή στο Λεβίδι, στον οποίον και θα δοθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Ο κ.Κατσαφάνας με την σειρά του ζήτησε να καταγραφούν από την πλευρά του Δήμου οι πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν, προκειμένου να εξεταστεί και η πιθανότητα να καλυφθούν μέσω δωρητών.

Οκ.Κοσκινάς, τόνισε πως έχουν παραλάβει και οι ίδιοι στο σχολείο του κάποια τάμπλετ και αναμένουν με έγγραφο που τους εστάλη και μερικά ακόμα.

Ο κ.Βόσνος, ζήτησε να αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και να δει τις ανάγκες με αυστηρά κριτήρια (όπως το ποιοι άνθρωποι παίρνουν επιδόματα και άρα είναι σε ανάγκη, το κριτήριο της τριτεκνίας και της πολυτεκνίας κ.α).

Η κα.Παρασκευόπούλου ανέφερε, πως πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, καθώς όπως είπε αυτοί ξέρουν τις πραγματικές ανάγκες, ενώ ζήτησε να κινηθούν γρήγορα οι όποιες διαδικασίες, γιατί περνάει ο καιρός.

Ο Αντιδήμαρχος κ.Μακαρουνης ανέφερε πως είναι σε επικοινωνία με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων και αναμένει τις λίστες με την καταγραφή των αναγκών σε εξοπλισμό που υπάρχουν, προκειμένου και η Δημοτική Αρχή να δει πως μπορεί να συνδράμει.

Τέλος ο κ.Παπαδημητρίου ανέφερε πως πρέπει να εμπλακούν και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, για να καταγραφεί το που υπάρχει πραγματική ανάγκη, για να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα και ο Δήμος.