Τίμος Κατσίπος στη ΔΡΤ: “Σε 60 ημέρες θα φτιαχτούν πενήντα σύγχρονες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία”(vid)

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020 11:49

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Παρασκευής (05/06) ο πρόεδρος στον φορέα Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

Αρχικά ο κ.Κατσίπος θέλησε να δώσει τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή. “Ο Δημήτρης Παυλής ήταν ενεργός συμπολίτης μας σε διαφόρους τομείς πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Δεν είναι ώρα να πούμε πολλά λόγια παρά μόνο συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον φορέα στον οποίο είναι πρόεδρος – στις Κτιριακές Υποδομές – εξηγώντας ποιος είναι ο ρόλος του και ποια η δράση του.

Μεταξύ άλλων η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την δημιουργία σχολείων, δικαστηρίων, νοσοκομείων, φυλακών κ.α. Επιπλέον μέρος των αρμοδιοτήτων της είναι και ο εξοπλισμός των σχολείων. Αναφερόμενος μάλιστα στον εξοπλισμό που έφτασε σε σχολεία της Αρκαδίας, ανέφερε χαρακτηριστικά, πως για πολλά χρόνια δεν είχαν ανανεωθεί οι εξοπλισμοί και υπήρχε μεγάλη ανάγκη.

Στην συνέχεια μιλώντας για την επιλογή του για αυτή την θέση του προέδρου, τόνισε: “Είναι μεγάλη η τιμή που μου έκανε ο Υπουργός Υποδομών κ.Καραμανλής. Έχω την τύχη μάλιστα να συνεργάζομαι και με τον Θανάση Γιάνναρη, που είναι διευθύνων σύμβουλος”, ενώ συνέχισε λέγοντας: “Παραλάβαμε δυστυχώς έναν οργανισμό σχεδόν απαξιωμένο. Τον είχαν συρρικνώσει. Πρέπει να ήταν στην πολιτική τους ακόμα και το κλείσιμο του και η μεταφορά σε άλλες υπηρεσίες. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια δυναμικής επανεκκίνησης, για να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες προσφοράς της εταιρείας. Έχουμε δει σχεδόν 100 δημάρχους από όλη την χώρα, έχουμε δει βουλευτές και υπουργούς που θέλουν να προχωρήσουν αιτήματα της περιοχής τους”

Αναφορικά με το εάν θα δημιουργηθεί δικαστικό μέγαρο στην Τρίπολη – ένα αίτημα πολλών ετών, δήλωσε: “Είναι γεγονός πως το δικαστικό μέγαρο Τρίπολης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.Γίνονται συζητήσεις με αρμόδια Υπουργεία για την δυνατότητα αναβάθμισης των δικαστικών μεγάρων της χώρας. Είναι ισχυρή η βούληση των αρμόδιων υπουργών να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ΣΔΙΤ ανά την Επικράτεια ανάλογα του τι ετοιμότητα υπάρχει στην κάθε περιοχή (εξασφαλισμένα οικόπεδα). Γίνονται οι συζητήσεις σε επίπεδο υπουργών για να αποφασιστεί το πλαίσιο δρομολόγησης τους. Πιστεύω πως και οι τοπικοί άρχοντες της Τρίπολης πρέπει να ασχοληθούν”.

Στην συνέχεια έκανε μια ειδική αναφορά σε ένα έργο που “έτρεξε” την περίοδο του κορωνοιού και αφορά στην δημιουργία μιας νέας πτέρυγας 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία. “Ευελπιστούμε να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση για να προσθέσουμε στο εθνικό σύστημα υγείας πενήντα νέες σύγχρονες κλίνες ΜΕΘ. Το έργο αυτό θα γίνει με την προσφορά 8.000.000 ευρώ από την Βουλή”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ ευχαρίστησε και τους συνεργάτες του για την μεθοδικότητα με την οποία εργάζονται.

Περνώντας στον τομέα της πολιτικής και απαντώντας στο εάν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ανέφερε: “Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εκλογές μετά από μια κρίση που περάσαμε. Ο κόσμος έχει πλέον μετά από μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης έχει ωριμάσει και μπορεί και κρίνει”.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο διάβημα Δένδια – καθώς πολλοί το σχολίασαν ως ενα ατόπημα – και για την Συμφωνία των Πρεσπών όπου δήλωσε μεταξύ άλλων “πως χωρίς λόγο παραχωρήσαμε πολλά πράγματα στην γείτονα χώρα, η οποία είχε ζητήματα ένταξης και ύπαρξής και παρόλ΄αυτα εμείς διαπραγματευόμασταν από την ίδια θέση”. “Σεβόμαστε όμως τις διακρατικές συμφωνίες και την συνέχιση του κράτους. Επιμένουμε όμως στην τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει”, συμπλήρωσε.

Ακόμα μίλησε για την επόμενη ημέρα  – μετά το Lockdown – στην αγορά εργασίας, το στοίχημα που προσπαθεί να κερδίσει η κυβέρνηση στο κομμάτι του τουρισμού.

Τέλος απαντώντας στο ποιοι είναι οι πολιτικοί του στόχοι και το εάν θα είναι υποψήφιος βουλευτής, τόνισε: “Δεν έχω να απαντήσω κάτι συγκεκριμένο με την έννοια, πως δεν έχω βάλει αυτοσκοπό, να βάλω πολιτικούς στόχους για το μέλλον. Φιλοδοξία μου είναι να είμαι ένας χρήσιμος άνθρωπος για τους συμπολίτες μου. Αν υπάρξει μια θέση από την οποία πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω αυτό θα το εξετάσω.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: