Την ίδρυση Μουσείων και Πινακοθήκης ζητά η Ένωση Τριπολιτών Αττικής

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016 14:06

Σε ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής, Φώτης Τούντας, η Ένωση αναφέρει τα εξής:

Η Τρίπολη, για να είναι πολιτιστική πρωτεύουσα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, θα πρέπει εκτός των άλλων αυτονοήτων υποχρεώσεων που πρέπει να έχει εκπληρώσει για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την προσέλκυση επισκεπτών, είναι η προβολή και ο σεβασμός της ιστορικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς. Αυτό θα επιτευχθεί με την ίδρυση δύο Μουσείων: Των Αρκάδων στον αγώνα του 1821, του Λαογραφικού και την λειτουργία μιας Πινακοθήκης.Είναι προσβλητικό και ασυγχώρητο, στο κέντρο της επανάστασης του 1821, την πατρίδα του Ελευθερωτή της Τριπολιτσάς και του Γένους, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, να μην υπάρχει εδώ και 200 χρόνια, ένας καλαίσθητος χώρος, που με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, να υπενθυμίζει, να διδάσκει και να τιμά, τους αγώνες των προγόνων για ελευθερία και ελληνική πατρίδα.

Πολλές πόλεις, από πολύ ενωρίς, κατάλαβαν την σπουδαιότητα των μουσείων και γι’ αυτό απολαμβάνουν πολλά κέρδη και από πλευράς τουριστικής. Είναι γνωστό, όταν επισκεπτόμαστε μια πόλη του εσωτερικού ή του εξωτερικού, για να γνωρίσουμε σε βάθος την ιστορία και τον πολιτισμό της, επισκεπτόμαστε πρώτα Μουσεία και Πινακοθήκες και μετά απολαμβάνουμε όλα τα άλλα ωραία που υπάρχουν.

Η Ένωση Τριπολιτών Αττικής, έχει αρχίσει τον αγώνα, έστω και αργά, για να αντιληφθούν πρώτα τα θεσμικά πρόσωπα: ο Δήμαρχος Τριπόλεως, ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και οι Βουλευτές Αρκαδίας, ότι δεν πρέπει να συνεχίσουν άλλο να είναι αδιάφοροι σ’ ένα εθνικό χρέος.

Όμως, η σπουδαιότητα του έργου και οι κρίσιμες μέρες που περνά η πατρίδα μας, απαιτούν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, τα πατριωτικά Αρκαδικά Σωματεία και οι ενεργοί πολίτες, με όλα τα Μέσα Επικοινωνίας, να δείξουν ότι οι Αρκάδες δεν θα συγχωρήσουν άλλο κάθε καθυστέρηση.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Φώτης Τούντας

Πρόεδρος Ένωσης Τριπολιτών Αττικής