Τις εντυπώσεις κέρδισε η εκδήλωση «Άγιος Κωνσταντίνος, μια πόρτα με την Τρίπολη» (+ph, vd)

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 23:55

O Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Αγιοκωνσταντινιωτών Μαντινείας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 18:30, στο Πάρκο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου, την εκδήλωση «Άγιος Κωνσταντίνος, μια πόρτα με την Τρίπολη». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο 13χρονος μαθητής της Β’ Γυμνασίου, Βασίλης Μανωλόπουλος, πραγματοποίησε την δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο «Σαv έφηβος πια …. καλλιτεχνώ», με πίνακες που έχει φιλοτεχνήσει.

Αν και λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης μια έντονη βροχόπτωση με δυνατό αέρα, ανησύχησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές, ο καιρός βελτιώθηκε και η συγκεκριμένη εκδήλωση όχι μόνο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αλλά εντυπωσίασε όλους όσους παραβρέθηκαν στο πανέμορφο πάρκο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου!Καταρχάς τις προηγούμενες ημέρες είχε προετοιμαστεί και καθαριστεί από τα χόρτα ο συγκεκριμένος χόρος με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ένας πραγματικός χώρος πρασίνου που θα πρέπει με τη βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, να χρησιμοποιείται για ανάλογες εκδηλώσεις και δράσεις. Επιπλέον οι προετοιμασίας που έγιναν με πολύ μεράκι και αγάπη, είχαν αντίκτυπο στην επιτυχημένη διοργάνωση και φυσικά στον κόσμο που έμειναν ενθουσιασμένοι!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα εντυπωσιακά έργα του νεαρού Βασίλη Μανωλόπουλου στον χώρο διακοσμούσαν ιδανικά την εκδήλωση με τους επισκέπτες να εκφράζουν το θαυμασμό τους. Το Σωματείο Άρτεμις με προπονητή τον κ. Αθανάσιο Μπέλλο, Πανελληνιονίκη στο ατομικό Ολυμπιακό Τόξο Ανδρών και διακριθέντα στο Ομαδικό, παρουσίασε το αγώνισμα σε μικρούς και μεγάλους και τους ενθάρρυνε να δοκιμάσουν το ξεχωριστό αυτό άθλημα.

Το τμήμα ποδηλασίας της ΑΕΚ Τρίπολης έχοντας διαμορφώσει μια ξεχωριστή πίστα πραγματοποίησε επίδειξη με αθλητές του συλλόγου παρουσιάζοντας διάφορες δεξιότητες όπως η ισορροπία. Μάλιστα στη διάρκεια της εκδήλωσης όσα παιδιά είχαν το ποδήλατο και το κράνος τους συμμετείχαν σε διαγωνισμούς, ενώ δέχθηκαν πολύτιμες συμβουλές για την σωστή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης του τοπικού τμήματος Τρίπολης, με υπεύθυνο τον κ. Δημήτρη Παπαθανασόπουλο και την ομάδα του, πραγματοποιήσαν διάφορες δράσεις απασχολώντας δημιουργικά τα παιδιά που βρέθηκαν στην εκδήλωση. Τέλος η ομάδα του γυμναστηρίου Star Fitness Ίριδα με επικεφαλής τη γυμνάστρια Γιούλη Γιαννοπούλου, έκλεισε την όμορφη αυτή εκδήλωση παρουσιάζοντας ιδιαίτερα χορογραφίες.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι μικροί επισκέπτες πάνω σε κουβέρτες που ήταν στρωμένες στο έδαφος, ζωγράφισαν με μπογιές διάφορα παιδικά σκίτσα τα οποία είχε δημιουργήσει ο ταλαντούχος Βασίλης Μανωλόπουλος!

Σε κάποια άλλο σημείο του πάρκου ο Σύλλογος Απανταχού Αγιοκωνσταντινιωτών Μαντινείας φρόντισαν να προσφέρουν στους επισκέπτες γλυκίσματα, νερά και χυμούς, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσία έδωσε και η εθελοντική ομάδα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αρκαδίας.