Τις θέσεις και τις προτάσεις των Δημοτικών ΜΜΕ άκουσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Σκουρλέτη

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 12:10

Τις θέσεις και τις προτάσεις των Δημοτικών ΜΜΕ για το υπό κατάρτιση ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών, ανέπτυξε αντιπροσωπεία μας κατά τη συνάντηση που είχε χθες 21/3/2017 με τον ειδικό Σύμβουλο του Υπουργού Εσωτερικών και εκ των συντακτών του ν.σ, κύριο Σέργιο Σερμπέτη.

Η αντιπροσωπεία των Δημοτικών ΜΜΕ, αποτελείτο από τους Μιχάλη Κυριακίδη (Αθήνα 9.84), Στέλιο Μπρατσόλη και Τάκη Αβραμίδη (Κανάλι 1, Πειραιάς), Μαίρη Αρώνη και Δημήτρη Κεϊμπίνο (Επικοινωνία 94, Ηράκλειο Αττικής), Παύλο Ραουζαίο και Πέτρο Φρέρη (Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση, Σύρος).Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την δημιουργία της Ένωσης των Δημοτικών ΜΜΕ με το συνέδριο του Ιουλίου της Τρίπολης, τονίστηκε η ανάγκη της απρόσκοπτης λειτουργίας των Δημοτικών ΜΜΕ και της αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου τον οποίο επιτελούν και συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα που αφορούν στην λειτουργία τους.

Αναλυτικά οι προτάσεις των δημοτικών ΜΜΕ που παρουσιάστηκαν στον εκπρόσωπο του ΥΠ.ΕΣ. είναι οι παρακάτω:

– Η συνέχιση λειτουργίας των δημοτικών σταθμών ως δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, και η απρόσκοπτη επιχορήγησή τους. Σημειώθηκε, επίσης η αντίθεση μας να μετατραπούν οι δημοτικές επιχειρήσεις ΜΜΕ σε ανώνυμες εταιρείες. Ειδικά η πρόβλεψη για τη δημιουργία ανωνύμων εταιρειών ειδικού σκοπού, μπορεί να αποτελέσει την «κερκόπορτα» για είσοδο ιδιωτών και κίνδυνο για αλλοίωση της φυσιογνωμίας των δημοτικών επιχειρήσεων ΜΜΕ.

– Να ενταχθεί στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο η πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Θεσσαλονίκης, με την οποία προωθείται η δυνατότητα «διαδημοτικοποίησης» των δημοτικών ΜΜΕ, με την συμμετοχή και συνεργασία περισσότερων δήμων στις δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού ΜΜΕ.

– Να προβλεφθεί ενιαίο καθεστώς λειτουργίας όλων των δημοτικών ΜΜΕ και να τεθεί τέλος στη δαιδαλώδη νομοθεσία που διέπει την λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ που προκαλεί σύγχυση, καθώς και προβλήματα στη χρηματοδότησή τους.

– Να αρθεί η πλήρης απαγόρευση των προσλήψεων σε επιχειρήσεις ειδικού σκοπού ραδιοφωνίας τηλεόρασης και να ισχύει ό,τι στις υπόλοιπες δημοτικές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών κ. Σέργιος Σερμπέτης, άκουσε με πραγματικό ενδιαφέρον τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά των δημοτικών ΜΜΕ και υποσχέθηκε ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στο υπό κατάρτηση νομοσχέδιο. Ζήτησε τέλος να υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με τους εκπροσώπους των δημοτικών ΜΜΕ.