Το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή πραγματοποιήθηκε και στην Τρίπολη (+ph, vd)

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021 00:54

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις 20:00 το βράδυ, στην πλατεία Άρεως Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, με κεντρικό σύνθημα: «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό!».Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Κυριάκος Ιωαννίδης, που έκανε αναφορά τόσο στην απώλεια του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και σε αρκετά ζητήματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα την ελληνική κοινωνία. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, για την «πράσινη» ανάπτυξη, την πανδημία, για ζητήματα ασφάλειας και μετανάστευσης, αλλά και για την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση.

Στο χώρο της εκδήλωσης, όπου πραγματοποιήθηκε και λαϊκό γλέντι, λειτουργούσε και έκθεση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό», ενώ σε παραπλήσιο χώρο λειτουργούσε έκθεση βιβλίου. Στο χώρο της εκδήλωσης είχε δημιουργηθεί μαθητικό στέκι, ενώ ακολούθησε και συναυλία με νεανικό συγκρότημα από την Καλαμάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με την εκδήλωση, η ΚΝΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ, οργάνωσε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους από τις πρόσφατες πυρκαγιές.