«Το αγόρι με τη βαλίτσα» από τους ΔΡΑΣΤΕΣ στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 12:51

Την Κυριακή 23 Απριλίου και τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και ώρα 20:30, η Θεατρική Ομάδα ΔΡΑΣΤΕΣ, σε συνεργασία με το Παράρτημα Τρίπολης του ΕΑΠ, θα παρουσιάσουν την παράσταση «Το αγόρι με τη Βαλίτσα», στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο.

«Το Αγόρι με τη Βαλίτσα» ανήκει στην κατηγορία του παιδικού-εφηβικού θεάτρου, αλλά
απευθύνεται και σε κοινό μεγαλύτερης ηλικίας. Πραγματεύεται ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα,
το προσφυγικό, προβάλλοντας την πραγματικότητα των «ασυνόδευτων παιδιών» του 21ου αιώνα, με τρόπο ρεαλιστικό, χωρίς υπερβολές και μελοδραματισμούς. Αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, του Ναζ, ο οποίος εγκαταλείπει την εμπόλεμη πατρίδα του και ξεκινάει για το Βερολίνο, όπου ζει ο αδερφός του.

Ταξιδεύει με νοερό του σύντροφο τον επικό ήρωα των παιδικών του χρόνων, τον Σεβάχ τον θαλασσινό και ζει τις δικές του περιπέτειες μαζί με την Κρίσια, ένα κορίτσι που γνωρίζει τυχαία σε ένα λεωφορείο.

Μετά από πολλές δυσκολίες και κινδύνους, καταφέρνει να φτάσει «στην άλλη μεριά του κόσμου» και να βρει τον αδερφό του. Είναι όμως το Βερολίνο ο επίγειος παράδεισος που έχει φανταστεί;

Οι μικροί πρωταγωνιστές Κωνσταντίνος Κάκαρης (Ναζ) και Αθανασία Ρουσάλη (Κρίσια), πλαισιώνονται από τους μεγαλύτερους «Δράστες», υπό τη σκηνοθετική ματιά της Κατερίνας Γιαννίκη.

Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί ο Θανάσης Κωτσιόπουλος, ενώ την παράσταση έντυσε μουσικά
ο Kirk Gazouleas του συγκροτήματος Orion’s Reign.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Project P.R.E.S.S. (PROVISION OF REFUGEE EDUCATION AND SUPPORT SCHEME), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο του Θεάτρου 2710 233111, από το Σάββατο 22 Απριλίου και ώρες 12:15-13:30 και 19:00-20:00.