To Envolve Entrepreneurship επισκέπτεται την Τρίπολη

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019 17:05

To Envolve Entrepreneurship επισκέπτεται την Τρίπολη με την υποστήριξη του Youth Entrepreneurship Club.

Με την 24η Οκτωβρίου να έχει οριστεί ως νέα προθεσμία αιτήσεων για το διαγωνισμό βράβευσης του οργανισμού, το Envolve συνεχίζει το ταξίδι του σε ακόμη περισσότερες πόλεις ανά την Ελλάδα, με σκοπό να εξερευνήσει και να υποστηρίξει τις τοπικές κοινότητες επιχειρηματικότητας και καινοτομίαςΤο Envolve Entrepreneurship, (http://www.EnvolveGlobal.org) διοργανώνει και φέτος το ταξίδι με τίτλο «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα», που αποτελεί μία σειρά συναντήσεων σε πολλές ελληνικές πόλεις στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού πυλώνα του οργανισμού.

Σκοπός του ταξιδιού είναι η αναζήτηση και στήριξη δραστηριοτήτων στις τοπικές κοινότητες που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Φέτος, το σημείο αφετηρίας ήταν η Θεσσαλονίκη, αφού ο οργανισμός συμμετείχε ενεργά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, διοργανώνοντας workshops και ομιλίες, ενώ ταυτόχρονα επισκέφθηκε οκτώ πόλεις της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, διοργανώνοντας συναντήσεις.

Η ομάδα του Envolve θα επισκεφθεί την πόλη της Τρίπολης την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Αρκαδίας στις 12:30 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο: www.facebook.com/pg/EnvolveGR/events/

Στις συναντήσεις αυτές, οι οποίες συνεχίζονται και εντός του Οκτωβρίου, πέρα από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες, συμμετέχουν φορείς και θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εμπορικών επιμελητηρίων, καθώς και άλλων επαγγελματικών οργανώσεων. Επίκεντρό τους είναι η μεταφορά γνώσεων και καλών πρακτικών από τη σκηνή της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται αναλυτικά για τους τρόπους που μπορούν να επωφεληθούν από το Envolve, καθώς και για τη διαδικασία αίτησης στο Envolve Award Greece 2019. Παράλληλα, στοχεύουν στην προώθηση της επικοινωνίας και των συνεργειών μεταξύ των διαφορετικών τοπικών φορέων και επιχειρηματιών.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, δήλωσε: «Σε συνέχεια των εκδηλώσεών μας σε 17 πόλεις της Ελλάδας το 2018, βρισκόμαστε στα μέσα της φετινής μας περιοδείας, σε ακόμη περισσότερες πόλεις, όπου συναντούμε ανθρώπους που έχουν πάθος για δημιουργία, καινοτόμους, μα πάνω από όλα έχουν όρεξη για σκληρή δουλειά αλλά και ελπίδα πως μπορούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ελλάδα. Ο οργανισμός μας στέκεται σταθερά δίπλα σε όλους αυτούς που επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, δρόμο που όμως μπορεί να εξελιχθεί σε ιδιαίτερα ανταποδοτικό για την κοινωνία και την οικονομία. Μόνο το 2018, πέντε από τους οκτώ νικητές μας προέρχονται από την περιφέρεια, και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί.»

Σχετικά με το Envolve Entrepreneurship:

Το Envolve Entrepreneurship είναι ένας οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ιδρύθηκε από το Libra Group και παρέχει πόρους, εκπαίδευση και προγράμματα βράβευσης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα παγκοσμίως. Ο οργανισμός ενσωματώνει το πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και το Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ) – προγράμματα τα οποία έχουν αναδείξει 43 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και των Η.Π.Α. To Envolve στοχεύει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας κοινότητας όπου όλοι οι επιχειρηματίες μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν, και στοχεύει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια επιχειρηματικών οικοσυστημάτων, διασφαλίζοντας την άμεση διαθεσιμότητα υπηρεσιών επιχειρηματικής στήριξης σε όλους τους επιχειρηματίες.
Για να μάθετε περισσότερα για το Envolve, επισκεφθείτε το http://EnvolveGlobal.org

Σχετικά με τον Youth Entrepreneurship Club:

Ο Youth Entrepreneurship Club είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Κρήτη, που ενημερώνει, εκπαιδεύει και υποστηρίζει νέους ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Όραμα του η δημιουργία τοπικών κοιτίδων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που θα αποτελούν μέρος έμπνευσης και θα υποστηρίζουν τους νέους, αποβλέποντας σε κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη από την Ελλάδα για όλο τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα, ο οργανισμός έχει πραγματοποιήσει 100+ ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις με συμμετοχή 10.000+ νέων κάτω των 35, σε 8 πόλεις στην Ελλάδα, με το δίκτυο των εθελοντών να ξεπερνάει τους 200. Oι υποστηριζόμενες startups έχουν αντλήσει χρηματοδότηση 6+ εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας 40+ θέσεις εργασίας. Στόχος του οργανισμού μέσα στα επόμενα 5 χρόνια είναι να έχει ευαισθητοποιήσει και εκπαιδεύσει στον τομέα της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας πάνω από 25.000 ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα και να υποστηρίζει 100 εταιρείες-startups με ένα δίκτυο 100 ειδικών/μεντόρων.

Για να μάθετε περισσότερα για τον Youth Entrepreneurship Club, επισκεφθείτε το
https://youthentrepreneurship.club/