Το Επιμελητήριο Αρκαδίας τίμησε τον Αρκά Νίκο Φλώρο (+φωτό, vid)

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 01:03
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της δράσης του «Ο πολιτισμός ενισχύει την επιχειρηματικότητα» διοργάνωσε εκδήλωση τιμής για τον διεθνούς φήμης Αρκά καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο. Μια εκδήλωση που φιλοξενήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου 2019 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης. Πολλοί ήταν αυτοί που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τον τιμώμενο Αρκά καλλιτέχνη.

Μια εκδήλωση η οποία αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας αφιερωμένη στην Τέχνη στο πλαίσιο των οποίων μελλοντικά θα τιμηθούν και άλλα σημαντικές Αρκάδες καλλιτέχνες καθώς και προσωπικότητες που έχουν προβάλει με το έργο τους την Αρκαδία.Το ξεκίνημα της εκδήλωσης περιλάμβανε με σύντομη εισαγωγή της παρουσιάστριας της εκδήλωσης κας Εύας Γαλανιάδη (ιστορικού – δημοσιογράφου), για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο χαιρετισμός του Πρωτοπρεσβύτερου Σωτηρίου Αθανασούλια και στη συνέχεια οι χαιρετισμοί του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Ευάγγελου Γιαννακούρα. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα μουσικό πρόγραμμα από τον σολίστ κιθάρας κ. Κωνσταντίνο Μπουλούγαρη για να ακολουθήσει ένα βίντεο με εικόνες από το σπουδαίο καλιτεχνικό έργο του Νίκου Φλώρου.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Το κυρίως μέρος της εκδήλωσης «άνοιξε» με την παρουσία του πολύ γνωστού δημοσιογράφου κ. Αλέξη Κωστάλα ο οποίος προλόγισε την άφιξη στη σκηνή του ίδιου του τιμωμένου προσώπου της εκδήλωσης και της πολύ ενδιαφέρουσας «ζωντανής» συζήτησης που ακολούθησε γύρω από το σπουδαίο καλλιτεχνικό έργο, αλλά και τη ζωή του Νίκου Φλώρου. Παράλληλα με την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση όπου έγιναν γνωστές και μερικές άγνωστες στιγμές του καλλιτέχνη, παρουσιάστηκαν βίντεο από τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του κ. Φλώρου με παγκόσμια απήχηση.

Ο επίλογος της όμορφης αυτής εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας έκλεισε με την βράβευση του καλλιτέχνη από το Επιμελητήριο Αρκαδίας, αλλά και με τα αναμνηστικά δώρα που επίσης δόθηκαν στον κ. Νίκο Φλώρο. Αξίζει να τονιστεί ότι στο «φουαγιέ» του θεάτρου περίμεναν το κοινό γλυκά αλλά και αναμνηστικές καρντ ποστάλ με φωτογραφίες από έργα και εκθέσεις του Νίκου Φλώρου.

Σημειώνεται τέλος ότι την σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Γιώργος Κωτσιόπουλος, ενώ συνδιοργανωτές της εκδήλωσης αποτέλεσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς επίσης και η ΠΕΔ Πελοποννήσου.