Καταγγελία ΚΚΕ Αρκαδίας για το ΨΝΤ

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013 08:02

Σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τις άσχημες (όπως επισημαίνει) συνθήκες διαβίωσης στο Ψυχιατρείο Τρίπολης, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΚΕ Αρκαδίας αναφέρει:

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Πέρσι έμειναν απλήρωτοι οι γιατροί…Φέτος ξεπαγιάζουν οι ασθενείς…Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί σε δύο πτέρυγες στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης από το Σάββατο 2/2/2013, επειδή δεν υπάρχει θέρμανση και ζεστό νερό στο κτίριο. Πάνω από 50 ασθενείς με σοβαρά ψυχικά προβλήματα υγείας, που αδυνατούν να υπερασπίσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, παραμένουν σε άθλιες συνθήκες.

Η παραπάνω κατάσταση είναι το δραματικό αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που σε συμφωνία με την Ε.Ε. και τους μεγάλους επιχειρηματίες, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων Κυβερνήσεων, προχωρά σε μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία.

Προχωρούν στη συρρίκνωση των δημόσιων δομών για την ψυχική υγεία στο όνομα του δήθεν κόστους και της αποσυλοποίησης, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, για να μεταφερθούν κονδύλια από τον κοινωνικό τομέα για την στήριξη του κεφαλαίου και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δράσης στο τομέα της υγείας και της πρόνοιας. Η πολιτική αυτή που προωθήθηκε και από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις σε περίοδο ανάπτυξης, σήμερα με πρόσχημα την κρίση, προωθείται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση έχοντας δραματικές επιπτώσεις στους ίδιους τους ασθενείς, τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους και τους επιστήμονες.

Οι εργαζόμενοι μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα να οργανωθούν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική και να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας”.