Το Λεωνίδιο ήταν η αφετηρία του ποδηλατικού γύρου…

Πέμπτη, 17 Μάιος 2012 16:34

ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΗΤΑΝ Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥΟι Έλληνες Ποδηλάτες αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας καθώς ο αγώνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μετά την τρίτη θέση του Γιάννη Ταμουρίδη στο πρώτο ετάπ, η ομάδα της S.P Tableware είδε σήμερα στη Σπάρτη τον Περικλή Ηλία να παίρνει την τρίτη θέση τερματίζοντας στο 2ο εταπ στη Σπάρτη σε 3ώρες 28λεπτά και 55 δεύτερα που ήταν και ο χρόνος του πρώτου. Και οι δύο αθλητές υποστηρίζονται από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.

Νικητής του 2ου ετάπ αναδείχθηκε ο 30χρονος Ενρίκο Ρόσι της Meridiana με μέση ωριαία ταχύτητα 38,197χλμ ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Ισπανός  Σαλβαντόρ Γκουαρντιόλα Τόρα της Ελληνικής ομάδας GIOS –DEYSER KASTRO

 

ΤΟ 2ο ΕΤΑΠ

Στο 2ο ετάπ απόστασης 133 χλμ από το Λεωνίδιο στη Σπάρτη οι 85 αθλητές που συνεχίζουν τον αγώνα, ξεκίνησαν με λιακάδα αλλά στην πορεία συνάντησαν βροχή, ακόμη και καταιγίδα με δυνατό αέρα.

Η τακτική της S.P Tableware να κρατήσει τον leader Γιάννη Ταμουρίδη πίσω, και να βγάλει μπροστά τον Περικλή Ηλία αποδείχθηκε σοφή, καθώς ο πρωταθλητής του mountain bike ανταποκρίθηκε στις δύσκολες απαιτήσεις και ανταμείφθηκε με την τρίτη θέση στο ετάπ όπου τερμάτισαν 84 ποδηλάτες.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης που κατέλαβε τη 15η θέση στο ετάπ διατηρεί την τρίτη θέση της γενικής ατομικής κατάταξης του Γύρου στην οποία προηγείται ο Ρόμπερτ Βρέτσερ της VORALBERG με συνολικό χρόνο 6ώρες και 38 λεπτά.

Στη δεύτερη θέση της γενικής βρίσκεται ο Ιταλός (δεύτερος Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο) Ντάβιντε Ρεμπελίν με 4 δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ ο  Ταμουρίδης απέχει 56 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο.

Η Ελλάδα διακρίνεται στο Γύρο και με το νέο αίμα της ποδηλασίας καθώς τη λευκή φανέλα του προπορευόμενου αθλητή της γενικής διατήρησε η Ελληνική ομάδα GIOS-DEYSER LEON KASTRO με τον 21χρονο Χάρη Καστραντά να παίρνει την 7η θέση στο ετάπ της Σπάρτης και να  βρίσκεται 12ος στη γενική κατάταξη του Γύρου με το Γιώργο Μπoύγλα μια θέση πιο κάτω.

Από τις Ελληνικές συμμετοχές ξεχώρισαν ακόμη ο Γιώργος Μπούγκλας της GIOS-DEYSER LEON KASTRO που ήταν 10ος και ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας-ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ο οποίος τερμάτισε στην 14η θέση.

Ο ΤΑΫΓΕΤΟΣ  ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΤΟ 3ο ΕΤΑΠ

H ώρα των βουνών έφθασε για τον 18ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο –ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ καθώς την Παρασκευή ξεκινούν οι ορεινές αναβάσεις του Ταϋγέτου  που θα δοκιμάσουν τις αντοχές των ποδηλατών και θα αναδείξουν τους ικανότερους  «ανηφορίστες».

Το τρίτο ετάπ απόστασης 135,2 χλμ από τη Σπάρτη στη Μεθώνη θα ξεκινήσεις στις 9 με τους ποδηλάτες να παίρνουν την επίσημη εκκίνηση από το Μυστρά.

Ο αγώνας θα φθάσει σε μέγιστο υψόμετρο μέχρι τα 1303 μέτρα στην περιοχή Συλιμπόβες του Ταϋγέτου 20 χλμ μετά την εκκίνηση όπου και υπάρχει και το πρώτο από τα δύο σπριντ ανάβασης.

Στη συνέχεια το ετάπ κατεβαίνει προς Καλαμάτα, και ακολουθεί την ακτογραμμή του Μεσσηνιακού Κόλπου περνώντας από πανέμορφες παραλίες όπως το Πεταλίδι, η Κορώνη, η Φοινικούντα για  να τερματίσει περίπου στις 13.30 στη Μεθώνη.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ τελεί υπό την πολύτιμη αιγίδα των Δήμων Κορινθίων, Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο), Σπάρτης, Πύλου – Νέστορος (Μεθώνη), Αρχαίας Ολυμπίας, Καλαβρύτων και Αθήνας, καθώς και των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την πολύτιμη αιγίδα του φορέα «Συμμαχία για την Ελλάδα» με στόχο τη συντονισμένη δράση και την προώθηση θεμάτων εθνικής σημασίας, όπως ο ελληνικός πολιτισμός, τουρισμός, εθελοντισμός και αθλητισμός.