Το μήνυμα Λυκουρέντζου για τον αποκλεισμό της Τρίπολης από το θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας 2021

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 20:26

Σχετικά με τη μη πρόκριση της υποψηφιότητας της Τρίπολης στην επόμενη φάση, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Ο αποκλεισμός της πατρίδας μου,της Πόλης στην οποία γεννήθηκα, της Τρίπολης απο το δεύτερο κύκλο της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη της Πόλης-Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, με λυπεί ιδιαιτέρως.Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ όσες και όσους εργάστηκαν, με πίστη και ενθουσιασμό για τη συγκρότηση της υποψηφιότητας της Τρίπολης. Το έργο τους αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την περαιτέρω ανάπτυξη της Πόλης και και του Δήμου μας.

Η πληθώρα υποψηφίων πόλεων, δεν επέτρεψε να αναδειχθεί και ο σοβαρός Εθνικός λόγος, ο οποίος προσέδιδε στην Τρίπολη ένα επιπλέον δικαίωμα, το γεγονός ότι το 2021, συμπληρώνονται 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και την Παλιγγενεσία του Έθνους των Ελλήνων, η οποία ξεκίνησε από εδώ την Τρίπολη.

Σε άλλη χώρα θα υπήρχε μια υποψηφιότητα με ισχυρούς συμβολισμούς και πολλαπλά μηνύματα, όπως αυτή της δικής μας πόλης της Τρίπολης…».