Το Ναύπλιο ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Σταύρου Θεοδωράκη (ph, vid)

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019 10:49

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook

Από το Ναύπλιο, την πρώτη κοινοβουλευτική πρωτεύουσα της χώρας, ξεκίνησε η περιοδεία μας για τις Ευρωεκλογές.«Όπως είπα στους δημοσιογράφους της Αργολίδας, οι πολιτικοί πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τις μεγάλες στιγμές της πατρίδας και μαζί και τις επόμενες μεγάλες στιγμές.

Τα ευρωπαϊκά όργανα που θα προκύψουν μετά τις εκλογές του Μαϊου, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και την ζωή των Ελλήνων, τις ζωές όλων μας. Γι΄αυτό θα πρέπει να στείλουμε στις Βρυξέλλες ανθρώπους που πιστεύουν στην Ευρώπη και διαθέτουν τις γνώσεις για να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις.

Πριν φτάσω στην πλατεία Συντάγματος πέρασα από το νοσοκομείο του Ναυπλίου και το συνεταιριστικό εργοστάσιο ΡΕΑ.

Η Ελλάδα αλλιώς.

Στην ΡΕΑ δεν χρωστάνε, δεν έχουν δάνεια, πάρα μόνο ευτυχισμένους συνεταιριστές – παραγωγούς πορτοκαλιών κυρίως – που κάθε χρόνο παίρνουν ένα ποσοστό από τα κέρδη. Τα πολλά λεφτά επανεπενδύονται για να μην μείνουν πίσω στις εξελίξεις. “Όποιος δεν βγει στο εξωτερικό είναι χαμένος” είναι η συμβουλή του Προέδρου Σπύρου Αντωνόπουλου και του διευθυντή Γιάννη Δημάκη. Μπράβο παιδιά!

Στο νοσοκομείο συναντήθηκα με τον Παναγιώτη Γκανά, Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής. Σπουδαίος γιατρός αλλά και ικανός διαχειριστής. Όπως μου είπε οι χιλιάδες τουρίστες που καταφεύγουν στο νοσοκομείο του Ναυπλίου συνεχίζουν να μην πληρώνουν ούτε 1 ευρώ. “Μας παρακαλούν να πληρώσουν, συνηθισμένοι από τις χώρες τους, αλλά και γιατί όλοι διαθέτουν ασφαλιστική κάρτα που τους καλύπτει τα ιατρικά τους έξοδα” μου εξηγεί. Οι ιδεοληψίες, όμως, δεν επιτρέπουν σύγχρονες αποφάσεις. Και έτσι λείπουν τα λεφτά, λείπουν και οι γιατροί. Ενδεικτικό είναι ότι το παθολογικό τμήμα έχει μόνο 2 γιατρούς και δεκάδες νέα περιστατικά κάθε εβδομάδα.

Παράλληλα, οι ιδιωτικοί γιατροί και στην Αργολίδα είναι και αυτοί σε απόγνωση κυρίως λόγω της φορολογίας. “Από τα 5000 ευρώ που βγάζει ένας γιατρός, τα 3500 πάνε σε φόρους και εισφορές, και αυτό δεν είναι φορολογία, είναι κλοπή” μου λέει ο Γιώργος Δωροβίνης, γυναικολόγος και Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου.

Η περιοδεία συνεχίζεται…

Στην Αργολίδα ήμουν με τους Γιώργος Δημακόπουλος και Τσίκας Θεόδωρος – Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με Το Ποτάμι

#PotamiOnTheRoad»