Το όνομα του Μιχ. Κακογιάννη σε έδρα πανεπιστημίου

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013 11:27

Θεσμοθετείται Επώνυμη Έδρα “Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου – Μιχάλης Κακογιάννης” στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με χαρά ανακοινώνουν μία νέα συνεργασία που καθιερώνεται ανάμεσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και της Κύπρου και τιμά τις δύο πατρίδες του Μιχάλη Κακογιάννη, ο οποίος με τη ζωή και το έργο του τίμησε τις δύο χώρες, παγκοσμίως.

 

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, που εδρεύει στην Κόρινθο, δημιουργείται με απόφαση η οποία ελήφθη κατά την Πρυτανική θητεία του Καθηγητή κ. Θεόδωρου Π. Παπαθεοδώρου, νυν Υφυπουργού Παιδείας (ΥΠΑΙΠΘΑ), Επώνυμη Έδρα “Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου – Μιχάλης Κακογιάννης”.

 

Η έδρα δημιουργείται στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής προσφοράς των δύο Πανεπιστημίων και, βέβαια, της σημαντικής κοινωνικής συμβολής του Μιχάλη Κακογιάννη στον πολιτισμό τόσο στην Κύπρο και την Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αποσκοπεί δε στην ενίσχυση, συστηματοποίηση, προβολή και διάδοση του πολιτισμού αλλά και των κοινωνικών σπουδών μέσω ειδικών διαλέξεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων.

 

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 στην έδρα θα διδάξει ο Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, Αντιπρύτανης Ερευνών και Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.

 

Ο Καθηγητής κ. Κ. Γουλιάμος, Αντιπρύτανης Ερευνών και Διεθνών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Για πάνω από 30 έτη ερευνά και διδάσκει σε Πανεπιστήμια της Β. Αμερικής και της Ευρώπης, εκδίδοντας με κριτική προσέγγιση ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων, δοκιμίων, κεφαλαίων και άρθρων επί ζητημάτων επικοινωνίας, πολιτισμού και πολιτικής.

 

Η Επώνυμη Έδρα “Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου – Μιχάλης Κακογιάννης” στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αντικατοπτρίζει την εμβάθυνση των σχέσεων και, κυρίως, την υλοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής περί διαπανεπιστημιακών συνεργασιών από τους δύο ακαδημαϊκούς οργανισμούς και δημιουργείται ως απόρροια και προέκταση των συμφωνιών συνεργασίας που έχει συνάψει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.