Το πλάνο του Δ. Τρίπολης για το πολιτιστικό καλοκαίρι | Ε.Καρούντζου στη ΔΡΤ: “Σημαντικό να στηρίξουμε την τοπική πολιτιστική δημιουργία” (ήχος)

Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 11:20

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Τρίτης (12/05) η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης κα.Ελένη Καρούντζου.

Η κα.Καρούντζου μίλησε για τις σκέψεις που υπάρχουν για την διοργάνωση μιας σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο, προσαρμοσμένων στα όσα επιτάσσει η εποχή για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, με ελεύθερη είσοδο, ολιγομελή σχήματα και μικρές παραγωγές.“Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Ο κ.Τζιούμης και όλη η Δημοτική Αρχή αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε όλους τους φορείς του Δήμου μας, για να μας κάνουν τις προτάσεις τους. Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι απαραίτητος. Σίγουρα ότι γίνει θα είναι εναρμονισμένο με τις οδηγίες του υπουργείου”, δήλωσε μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος, ενώ ανέφερε, πως υπάρχουν σκέψεις για μαγνητοσκόπηση εκδηλώσεων, προκειμένου να τις παρακολουθήσουν με ασφάλεια οι πολίτες, για θερινό κινηματογράφο με περιορισμένες θέσεις, διήμερο stand up comedy στις γειτονιές της Τρίπολης κα. 

“Ήδη έχουν κατατεθεί οι πρώτες προτάσεις από αρκετούς συλλόγους και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί θέλουμε να στηρίξουμε την τοπική πολιτιστική δημιουργία”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ όπως γνωστοποίησε έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον παραγωγοί θεατρικών παραστάσεων για να έρθουν στην πόλη μας στο θεατράκι στο Άλσος Αγίου Γεωργίου. “Το θέατρο στο άλσος Αγίου Γεωργίου το ετοιμάζουμε. Μας έχουν ζητήσει θεατρικοί παραγωγοί, να γίνουν παραστάσεις. Θα πρέπει βέβαια να τηρήσουμε τους κανόνες για τον αριθμό των θέσεων για τους θεατές. Ήδη όμως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον παραγωγοί για παραστάσεις”, ανέφερε η κα.Καρούντζου.

Η αξιοποίηση των αρχαίων θεάτρων είναι και αυτή στο πλάνο του Δήμου, όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος, τονίζοντας παράλληλα, πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά και από την συνάντηση, που θα γίνει με την κα.Μενδώνη. “Θα κάνουμε μια συνάντηση, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και για να πάρουμε και μια παράσταση από αυτές που θα δώσει σε αρκετούς δήμους, για να την φέρουμε στην πόλη μας”, υπογράμμισε.

“Σήμερα άκουσα επίσης πως έγινε δήλωση από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, πως δεν θα γίνουν φέτος πανηγύρια και οι μεγάλες συγκεντρώσεις. Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει”, δήλωσε η κα.Καρούντζου.

Τέλος ανέφερε πως υπάρχει σκέψη και για περιοδικές εκθέσεις από καλλιτέχνες του Δήμου μας που – όπως τόνισε – κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Ακούστε την συνέντευξη: