Το Σάββατο οι κορυφαίοι ρίπτες στην Τρίπολη

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 05:04

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για το Φεστιβάλ Ρίψεων που θα γίνει το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 στον χώρο του Στίβου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Τρίπολης, στην αίθουσα συσκέψεων του νέου Δημαρχείου Τρίπολης.Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο αντιδήμαρχος Τρίπολης για ζητήματα Αθλητισμού κ. Σταύρος Κουκάκης, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου κα. Χριστίνα Ζαμπαθά, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Κώστας Βινατσέλας αλλά και ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσουκ. Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος.

Τον λόγο πήρε αρχικά η κ. Χριστίνα Ζαμπαθά ως πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης και ανέφερε τα εξής:

«Φεστιβάλ Ρίψεων, Σάββατο 25 Μαΐου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης. Μία διοργάνωση η οποία έχει γίνει θεσμός, διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1994. Στην διοργάνωση συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές.

Η εκδήλωση αποτελεί αθλητικό γεγονός και είναι συνδιοργάνωση του Δήμου Τρίπολης, του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ. Εμείς από αυτή την θέση θέλουμε καταρχήν να καλέσουμε όλο τον κόσμο, μικρούς-μεγάλους να παρακολουθήσουν αυτό το αθλητικό γεγονός. Γενικότερα έχουμε παράδοση στην Αρκαδία στις ρίψεις και στον στίβο με παλιούς μεγάλους προπονητές τον κ. Τάσο Σμυρνιώτη, τον κ. Μανωλόπουλο, τον κ. Γεωργακόπουλο και τώρα η παράδοση συνεχίζεται με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο.

Περιμένουμε αθλητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Έχουν δηλώσει περίπου 100 άτομα συμμετοχή, από Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα και βεβαίως από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες Παίδων, Παμπαίδων και Μίνι στους οποίους μπορούν να συμμετέχουν τα φυτώρια και οι μελλοντικοί αθλητές του κλασικού αθλητισμού από 13 ετών και κάτω ενώ παράλληλα θα καλέσουμε και τους μαθητές Δ’ και Ε’ Δημοτικού. Όσοι θέλουν από τα σχολεία της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης να έρθουν να λάβουν μέρος σε αγωνίσματα της ελαστικής σφαίρας 60μ και του άλματος εις μήκος.

Καλούμε όλους τους φίλους του κλασικού αθλητισμού να έρθουν να παρακολουθήσουν την κορυφαία διοργάνωση του Αθλήματος των ρίψεων, η οποία αποτελεί και πρόκληση για τους αγώνες του Μπρούνο Τζάουλι και οι επιδόσεις μετράνε σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ.Σταύρος Κουκάκης, ως αντιδήμαρχος Τρίπολης για ζητήματα Αθλητισμού, ο οποίος είπε:

«Το Σάββατο για μια ακόμα χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Τρίπολης το Φεστιβάλ Ρίψεων, που διεξάγεται με επιτυχία και αποτελεί θεσμό για την πόλη μας από το 1994.

Για μια ακόμη φορά οι κορυφαίοι Έλληνες και Ελληνίδες αθλήτριες στον τομέα των ρίψεων θα έρθουν στην πρωτεύουσα του Μωριά, θα κυνηγήσουν τα μεγάλα ρεκόρ, τις μεγάλες διακρίσεις και τα όρια, τα οποία αποτελούν κριτήριο πρόκρισης στο ΜπρούνοΤζάουλι, αλλά και σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που συμμετέχουν οι εθνικές μας ομάδες.

Εγώ θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο να τιμήσει όπως κάθε χρόνο, το κάνει εξάλλου, να έρθει στους αγώνες, οι οποίοι ξεκινάνε στις 14:00 και τελειώνουν περίπου στις 21:00. Να τιμήσουμε τους μεγάλους αθλητές που μας έχουν κάνει υπερήφανους πολλές φορές.

Να τιμήσουμε και τους δικούς μας Αρκάδες πολύ καλούς αθλητές που θα συμμετάσχουν για μια ακόμη χρονιά, όπως είναι ο Βασίλης Σιάκουλης, ο Ιάσωνας Θανόπουλος και το ανερχόμενο αστέρι, ο Θεόδωρος Βινατσέλας . Ο Βασίλης Σιάκουλης και ο Ιάσωνας Θανόπουλος έχουν μεγάλες επιτυχίες σε επίπεδο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο στις ηλικίες τους.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία πάνω στα οργανωτικά θέματα, όπου θα είμαστε για μια ακόμη φορά πάρα πολύ καλά, την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κα. Ζαμπαθά, τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κ. Βινατσέλα αλλά και τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σπύρο Τριανταφυλλόπουλο.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που προβάλλετε αυτές τις σπουδαίες διοργανώσεις, γιατί Αθλητισμός ίσον Πολιτισμός και μέσα από αυτά τα δύο κομμάτια του Δήμου, προσπαθούμε να προάγουμε και τον αθλητικό τουρισμό. Στις δύσκολες περιόδους που ζούμε, αθλητισμός και πολιτισμός είναι τα δύο κομμάτια που πρέπει να στηρίξουμε ιδιαίτερα, καθώς είναι οι καλύτεροι διέξοδοι».

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Βινατσέλας, με την αρμοδιότητα του πρόεδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανέφερε:

«Το Φεστιβάλ Ρίψεων που θα διεξαχθεί το Σάββατο για άλλη μια χρονιά πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι θα έχει απόλυτη επιτυχία, όπως είχαν όλα τα τελευταία Φεστιβάλ Ρίψεων που διεξήχθησαν στην πόλη μας και θέλω να πω ότι από φέτος έχει αρχίσει μια στροφή και όσον αφορά τον ΣΕΓΑΣ αλλά και Πανελληνίως, προς την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού.

Στην Τρίπολη και στην Αρκαδία υπάρχει μεγάλη παράδοση στις ρίψεις, υπήρχαν κατά καιρούς πολύ μεγάλοι αθλητές οι οποίοι αργότερα διέπρεψαν και ως προπονητές. Είχαν ξεκινήσει ουσιαστικά να γυμνάζονται με τον κ. Σμυρνιώτη, με τον Αρκαδικό. Αθλητές όπως ο Μανώλης Μανωλόπουλος, ο Θανάσης Γεωργακόπουλος οι οποίοι αργότερα διέπρεψαν και ως προπονητές, ο σημερινός τεχνικός σύμβουλος των αγώνων, υπεύθυνος για την διεξαγωγή των αγώνων είναι και αυτός παλιός πρωταθλητής των ρίψεων και προπονητής.

Ο στόχος πέραν του να έρθουν πέντε μεγάλοι αθλητές, κυρίως είναι να αναπτυχθεί το άθλημα, ο κλασικός αθλητισμός, κάτι το οποίο γίνεται και έχουμε απτά παραδείγματαόπως τους αθλητές Σιάκουλη και Θανόπουλο, οι οποίοι είναι κορυφαίοι και στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες των κατηγοριών τους. Ο Σιάκουλης είναι στην σφύρα και ο Θανόπουλος είναι στον δίσκο του τοπικού Συλλόγου του Γυμναστικού Συλλόγου Αρκαδίας.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλοί μεγάλοι αθλητές που έρχονται και οι οποίοι στο μέλλον θα έχουν αντίστοιχες επιτυχίες. Για τον λόγο επειδή δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη, διοργανώνουμε και το Πρωτάθλημα των Παμπαίδων Β’ -Μίνι, που συμμετέχουν αθλητές κάτω 13 ετών και πολλοί από αυτούς θα εξελιχθούν στον κλασικό αθλητισμό.

Πρέπει να πούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρείται αυτή η παράδοση των αγώνων, οι οποίοι ανεβάζουν τον αθλητισμό της πόλης μας και εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Τρίπολης τον κ. Σμυρνιώτη, τον Δήμο Τρίπολης, την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κα. Ζαμπαθά, τον αντιδήμαρχο Τρίπολης τον κ. Κουκάκη και πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στα αθλητικά κοινά της πόλης και γίνονται αρκετές αθλητικές διοργανώσεις.

Από εκεί και πέρα καλό θα είναι να φέρουν οι γονείς τα παιδιά τους στο Στάδιο το Σάββατο, γιατί ο Αθλητισμός ίσως είναι η καλύτερη διέξοδος που μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους, ως μια διέξοδος που θα τα γεμίσει υγεία και θα τα απομακρύνει από πολλά προβλήματα που είναι σοβαρά και δυστυχώς υπάρχουν σε έξαρση τον τελευταίο καιρό Περιμένω τον κόσμο να έρθει στο Στάδιο και όσα παιδιά ασχοληθούν με τον Αθλητισμό, μόνο κερδισμένα μπορούν να βγουν».

Τέλος ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος είπε:

«Θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που έτρεξαν μέχρις στιγμής για την προετοιμασία και την διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Ένας σημαντικός αγώνας σε μια σημαντική πόλη για τον τομέα των ρίψεων.

Στο παρελθόν έχουν διακριθεί πάρα πολλοί αθλητές από την περιοχή μας οι οποίοι έχουν βοηθήσει να αναπτυχθεί αυτός ο κλάδος και να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορούμε και να διοργανώνουμε τέτοιες μεγάλες συναντήσεις, όταν έρχονται οι τρεις τουλάχιστον πρώτοι από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι και μπορείς να τους έχεις όλους αυτούς σε ένα Φεστιβάλ Ρίψεων, για να τους βλέπουν τα μικρά παιδιά, πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο μπορείς να τους προσφέρεις σαν εικόνα. Όταν παράλληλα βάζεις μέσα στο Φεστιβάλ Ρίψεων, εκτός από τους μεγάλους αθλητές που είναι ήδη φτασμένοι οι περισσότεροι από αυτούς, να μπορείς να βάζεις και τα μικρά παιδιά να συναγωνιστούν και να δουν πως συμπεριφέρεται ο μεγάλος αθλητής, πιστεύω πως είναι από τα μεγαλύτερα κέρδη που μπορείς να έχεις από ένα τέτοιο μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Όσον αφορά το Φεστιβάλ Ρίψεων και όσον αφορά τις ακόμα πιο μικρές ηλικίες, να πω ότι οι μικρές ηλικίες στον κλασικό αθλητισμό είναι αυτές που πρέπει να τους δημιουργήσεις βασικό ερέθισμα. Να τους δώσεις ένα κίνητρο και μια εικόνα για να μπορέσουν να ακολουθήσουν. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς μέσα από το Φεστιβάλ Ρίψεων και γι’ αυτό βάζουμε και τα μικρά παιδιά να αγωνιστούν σε διάφορα αθλήματα, όχι απαραίτητα ριπτικά, γι’ αυτό υπάρχει 60 μήκος και μπαλάκι, ελαστική σφαίρα, για να διαγωνιστούν.

Βέβαια, όποιο παιδάκι θέλει, σίγουρα θα βρει τον χρόνο και θα διαγωνιστεί. Θέλω να ολοκληρώσω λέγοντας ότι μετά το Φεστιβάλ Ρίψεων, θα διοργανώσουμε και ένα KidsAthletics, ένα πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας η οποία έχει μεταφέρει τον στίβο από το ατομικό σε πιο ομαδικό άθλημα και του έχει δώσει μια παιγνιώδη μορφή η οποία το βοηθά στο να μπορεί το κάθε παιδάκι να συμπεριφέρεται για ένα σύνολο και όχι για την προσωπική του και την ατομική του καλύτερη επίδοση.

Σίγουρα σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο και με τον Δήμο Τρίπολης θα μπορέσουμε να το διοργανώσουμε το KidsAthletics. Το Νομικό Πρόσωπο και ο Δήμος Τρίπολης είναι δύο φορείς οι οποίοι μας βοηθάνε σε κάθε αθλητικό γεγονός που κάνουμε. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και πάλι, να ανανεώσω το ραντεβού για τις 6 Ιουνίου, που θα είναι στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο για την διοργάνωση αυτή».