Το θέμα των διοικητηρίων στις ΠΕ συζήτησε ο Π. Νίκας με τον αναπληρωτή υπουργό Θ. Σκυλακάκη

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020 10:15

Η στέγαση των περιφερειακών και δημόσιων υπηρεσιών και στις 5 Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι τρόποι για να αντιμετωπιστούν υφιστάμενα προβλήματα περιλαμβάνονταν μεταξύ των θεμάτων που ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, συζήτησε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Αυγούστου, στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Ανάπτυξη, Θεόδωρο Σκυλακάκη και την γενική γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Αθηνά Καλύβα.

Ο περιφερειάρχης έλαβε την διαβεβαίωση ότι θα υπάρξουν οριζόντιες ρυθμίσεις, καθώς η κυβερνητική πολιτική είναι υπέρ της στέγασης των υπηρεσιών, με διαδικασίες ΣΔΙΤ ή χωρίς.Ο Π. Νίκας, από την πλευρά του, ενημέρωσε σχετικά με τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας όσον αφορά τα διοικητήρια των υπηρεσιών της στις 5 Π.Ε.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο θέμα του ιδιοκτησιακού για το Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, ζήτησε να κλείσει οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα με την πλευρά της πολιτείας να εκφράζει διάθεση προς την κατεύθυνση προγραμματικής σύμβασης επ’ αυτού.

Τη συνάντηση του περιφερειάρχη, εξ άλλου, απασχόλησε και το θέμα του Αρκαδικού Χωριού.