Το θέμα του άστεγου στην πλατεία Βαλτετσίου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 20:49

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Σταύρος Κουκάκης ρώτησε τι συμβαίνει με τον άστεγο αλλοδαπό που βρίσκεται στην πλατεία Βαλτετσίου. «Είναι μια άσχημη εικόνα για την πόλη μας και δεν τιμά κανέναν μας. Εμείς ως Δήμος μπορούμε να κάνουμε κάτι; Αν υπάρχει άρνηση να δεχτεί βοήθεια, τι πρέπει να γίνει; Κάποιοι γείτονες»

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Παναγοπούλου είπε ότι έχουν γίνει ενέργειες και ο Δήμαρχος κ. Τζιούμης είπε ότι «έχουμε απευθυνθεί στον Εισαγγελέα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν ασχοληθεί δύο μήνες, έχουν μιλήσει με όλα τα ιδρύματα της χώρας, δεν έχει χαρτιά και δεν δέχεται τίποτα. Να κάνει τη δουλειά της η αστυνομία. Πήγαμε να τον πάρουμε και δεν θέλει. Προσπαθούμε να βρούμε ένα χώρο για να μην βρέχεται ο άνθρωπος. Είναι θέμα δημόσιας υγείας. Η κοινωνική μας υπηρεσία κάνει προσπάθεια δύο μήνες, του είπαμε να τον πάμε στην Ρουμανική Πρεσβεία και δεν πάει.»Ο Δημήτρης Βόσνος είπε ότι υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις με αστέγους, ενώ ο Σωτήρης Παπαδημητρίου είπε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αρνείται οποιαδήποτε βοήθεια και ο μοναδικός δρόμος είναι ο Εισαγγελέας.

Στο τέλος, ο Δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα υποστηριζόμενης διαβίωσης και θα γίνει προκήρυξη για να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα φιλοξενούνται αναξιοπαθούντες εκεί.