Τον Ιούλιο στα Λαγκάδια το τρίτο εργαστήριο της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 10:25

Το 3ο Εργαστήριο της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας που διοργανώνουν τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, θα διεξαχθεί στα Λαγκάδια Αρκαδίας, το πιο γνωστό μαστοροχώρι της Πελοποννήσου, 22-27 Ιουλίου 2019, σαν συνέχεια των δύο προηγούμενων, ιδιαίτερα επιτυχημένων εργαστηρίων. Η θεματική του θα εστιάσει σε πέτρινες κατασκευές ( κτίσματα, καλντερίμια, μαντρότοιχοι κτλ), εντός του παραδοσιακού οικισμού των Λαγκαδίων. Βασικός του στόχος είναι η εκπαίδευση της νέας γενιάς μαστόρων της πέτρας με την υποστήριξη και τη γνώση τοπικών πρωτομαστόρων αλλά και προσκεκλημένων πρωτομαστόρων από Ηπειρο και Μακεδονία.

Παράλληλα με την ομάδα των μαστόρων, θα λειτουργήσει και εργαστήριο μέχρι 20 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστριών-σπουδαστών αρχιτεκτόνων-πολιτικών μηχανικών, που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή τέχνη της πέτρας. Θα περιλαμβάνει επίσης διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες, επιτόπια σεμινάρια επίδειξης από πρωτομάστορες και κυρίως εργαστήριο λιθοτεχνίας-λιθοδομής, πενθήμερης διάρκειας.Η συμμετοχή στο Εργαστήριο θα είναι δωρεάν. Θα καταβληθεί μόνο το ποσό των 50 ευρώ για το κόστος των υλικών και εργαλείων.

Την αντίστοιχη χρονική περίοδο θα διεξαχθεί στη Δημητσάνα το 2ο θερινό σχολείο για το αγροτικό τοπίο ως στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη διάρκεια του Εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν επίσης:

–          Ημερίδα προς τιμή του αξέχαστου Άγγελου Δεληβοριά ακαδημαϊκού και Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη, που υπήρξε επίτιμο μέλος και ένθερμος υποστηρικτής των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ.

–          Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Στρατηγούλας Γιαννικοπούλου, με έργα εμπνευσμένα από τη ζωή και το έργο των μαστόρων της πέτρας.

Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ θα εξασφαλίσουν για τους εκπαιδευόμενους, ειδικές τιμές για διαμονή και την εστίαση.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, μέσω e-mail, αναφέροντας τα πλήρη στοιχεία τους ( ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, επάγγελμα, τηλ. Κινητό-σταθερό, e-mail) καθώς και τους λόγους για τους οποίους θέλουν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο, στη γραμματεία των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ( info@anthitispetras.gr), τηλ 6974-426422 μέχρι τις 5 Ιουλίου 2019. Η γνωστοποίηση της επιλογής θα γίνει μέχρι τις 10 Ιουλίου 2019.