Τουρκικό πλοίο προσάραξε στις αυλές σπιτιών στη Λακωνία! (ph)

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016 20:53

Οι στίχοι του τραγουδιού που λένε ‘’καράβι βγήκε στη στεριά’’ απηχεί την πραγματικότητα στην υπόθεσή μας, αφού ένα μεγάλο εμπορικό πλοίο σήμερα τα ξημερώματα, προσάραξε σχεδόν μέσα στις αυλές των σπιτιών, στον οικισμό Προφήτη Ηλία, στον Άγιο Νικόλαο Βοιών.

Οι κάτοικοι του μικρού χωριού βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια του από τον εκκωφαντικό θόρυβο του καραβιού, που καρφώθηκε στην βραχώδη ακτή, ξυρίζοντας κυριολεκτικά τον βυθό και βγήκε μέσα τις αυλές τους.Πρόκειται για το πλοίο RO-RO ”SAFFET BEY” με σημαίας Τουρκίας, το οποίο ήταν έμφορτο και εκτελούσε δρομολόγιο από την Τεργέστη της Ιταλίας στο λιμάνι του Τσεσμέ στην Τουρκία και επέβαιναν είκοσι δύο μέλη πληρώματος και τέσσερις επιβάτες, όλοι αλλοδαποί.
Στο σημείο, πήγε περιπολικό σκάφος από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, καθώς και το ρυμουλκό ”ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ” και τοποθετήθηκαν πέριξ του πλοίου προστατευτικά για τον κίνδυνο τυχόν ρύπανσης.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου και έχει ξεκινήσει προανάκριση για να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν την προσάραξη του πλοίου.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι στον Όρμο των Βατίκων τα τελευταία αρκετά χρόνια, υπάρχει έντονο πρόβλημα με το αγκυροβόλιο μεγάλων φορτηγών πλοίων, που εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την περιοχή και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από φορείς και κατοίκους της περιοχής των Βοιών και Ελαφονήσου Λακωνίας, αλλά και των Κυθήρων.

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης έχει ασχοληθεί με το πρόβλημα του αγκυροβολίου των πλοίων στον όρμο των Βατίκων, όταν πριν από καιρό είχε σημειωθεί μόλυνση με διαρροή καυσίμων στη θαλάσσια περιοχή και είχαμε φιλοξενήσει τόσο τον Δήμαρχο Κυθήρων, όσο και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας. Η σημερινή προσάραξη δείχνει ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ρύπανση της θάλασσας.
Πηγή Φωτογραφιών:agiosnikolaos.net & τη συνάδελφο Κ.Λιβανού

KARABI LAKONIA 8

 

KARABI LAKONIA 6KARABI LAKONIA 7

KARABI LAKONIA 5

KARABI LAKONIA 2

KARABI LAKONIA

KARABI LAKONIA 1