Τους “ξεσήκωσε” για χορό με τα τραγούδια του ο παπά-Νικόλας Ντάβος στη Βυτίνα (vid,ph)

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017 11:36

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο παπά-Νικόλας Ντάβος εντυπωσιάζει με το ταλέντο του στη μουσική και στα Δημοτικά τραγούδια. 

 

 

 

 

 

 

Ο παπά-Νικόλαος είναι ιερέας και (ψάλτης μερικές φορές) στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνα Βυτίνας, αλλά έχει και καλλιτεχνική φλέβα, αφού παίζει βιολί και τραγουδά δημοτικά τραγούδια με εντυπωσιακό τρόπο και ως σωστός τραγουδιστής.

 

 

 

 

 

 

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει διασκεδάσει συμπατριώτες και φίλους σε διάφορες εκδηλώσεις, είτε θρησκευτικού είτε πολιτιστικού χαρακτήρα και κάθε φορά είναι εντυπωσιακός και “ξεσηκώνει” τους παρευρισκόμενους για χορό.

 

 

 

 

 

 

 

Το ίδιο έκανε και στην εορτή του Αγίου Τρύφωνα, την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, στη Βυτίνα, όταν μετά τη Θεία Λειτουργία και την περιφορά της εικόνας, ακολούθησε γεύμα προς τιμήν των παρευρισκομένων στην θρησκευτική γιορτή.

 

 

 

 

 

 

 

Μετά το φαγητό και με την παρότρυνση και του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κ. Ιερεμία, που γνωρίζει την αγάπη του παπά Νικόλα για το δημοτικό τραγούδι, πήρε το μικρόφωνο και ξεκίνησε να τραγουδά.

 

 

 

 

 

 

 

Αρχικά είπε ένα θρησκευτικό τραγούδι-ύμνο και στη συνέχεια άρχισε να τραγουδά γνωστά δημοτικά τραγούδια με τον εξαιρετικό τρόπο που διαθέτει, αν και αυτή τη φορά δεν είχε μαζί του το βιολί.

Δεν άργησε λοιπόν να ανάψει το κέφι και να ξεκινήσει ο χορός, ενώ με την παρότρυνση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κ. Ιερεμία, χόρεψε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, αλλά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Κατσίρης.

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5.